reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
1494877245-aaaaaa.jpeg

1494877260-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny zapraszam na ciepla szarlotke :)

12.10.2017 [emoji480]

reklama
Spark dzieki,

Do dentysty trzeba chodzić, wiem jak to niemiłe ale lepiej wcześniej niz potem sie męczyć bardziej, może nie bedzie tak zle,

0,25 eutyroxy to chyba najniższa dawka, zbijam tsh od początku ciazy od 8,5, w srode mam wizyte mam nadzieję ze juz będzie w normie bo teraz biorę 125 eutyroxu

Ewka współczuje cukrzycy, co powiedział lekarz, czy wystarczy sama dieta ? po ciąży sie podobno wszystko reguluje, tylko żebyś najbliższe miesiące jakoś przecierpiała.

Zrobiłam sobie kalendarzyk w zeszycie i teraz tak myślę , ze ciekawe kiedy młody się wykluje [emoji38] kiedy w ogole cc mi zrobią [emoji33] ponoć do terminu nie trzymaja...
A ja mam urodziny 5.
Lenie robie dla mojej rodzinki 9go. a dla rodziny od P - 24go [emoji4] chyba chciałabym w 38tyg urodzić [emoji171]
1494878121-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]

1494877245-aaaaaa.jpeg

1494877260-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny zapraszam na ciepla szarlotke :)

12.10.2017 [emoji480]

Oooo jaaa! To już jest przestępstwo! Jak tak można?! Wieczorową porą TAKIE obrazki?? Jak ja teraz usnę?? o_O Boziuniu, jaka ta szarlotka musi być pyszna :( Widzę to po tych zdjęciach, że jest cudowna :( Wpadam w depresję. Sorry Paulik, ale będziesz miała moje zdrowie psychiczne na sumieniu :(

Zrobiłam sobie kalendarzyk w zeszycie i teraz tak myślę , ze ciekawe kiedy młody się wykluje [emoji38] kiedy w ogole cc mi zrobią [emoji33] ponoć do terminu nie trzymaja...
A ja mam urodziny 5.
Lenie robie dla mojej rodzinki 9go. a dla rodziny od P - 24go [emoji4] chyba chciałabym w 38tyg urodzić [emoji171]
1494878121-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

U mnie równo 40 tyg. wypada 6.10. Gdyby kogokolwiek w CZMP interesowało moje zdanie, to mogliby mi zrobić cc na samiutkim początku października :D Ale pewnie tak długo nie będę mogła donosić, żeby się nie okazało, że zacznie się poród naturalny, zanim mnie przygotują do zabiegu :D

U mnie równo 40 tyg. wypada 6.10. Gdyby kogokolwiek w CZMP interesowało moje zdanie, to mogliby mi zrobić cc na samiutkim początku października :D Ale pewnie tak długo nie będę mogła donosić, żeby się nie okazało, że zacznie się poród naturalny, zanim mnie przygotują do zabiegu :D
U mnie nie czekają ponoć do końca dają od 38/39tc na cc , a skierowanie gin wystawia już jakoś w 36tc - jakby sie właśnie porod wzesniej zaczął..
Ja mam wrzesień napięty a tu jeszcze urodziny szykować a ja taka tykajaca bede [emoji23]

Mogliby się zlitować. Ale przypuszczam Bum, że argument typu "Proszę jeszcze nie zaczynać, muszę w ten weekend wyprawić urodziny córci" może ich jednak nie przekonać :D

Bum mi mowili ze jak tylko skoncze 37 tydz i mialam 37,0 jak poszlam na cc. Lekarz mowil ze wowczas dziecko nie jest traktowane jak wczesniak czyli bez dodatkowych badan, wizyt kontrolnych itd
Lenie zdazysz zrobic urodzinki, na meza pewnie juz wrocisz.
Kiedys to proponuje skumulowac bo macie wybitnie wrzesien oblozony.
Moj 37,0 bedzie 14 wrzesnia w czwartek, moje urodziny sa 3 a tesciowej 15, dopiero by sie ucieszyla.

Paulik wyglada przepysznie ale przepraszam tez pomyslalam jak Anja. Od razu mam smaka i jestem glodna, a jutro mam na cukier isc :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
hajmal a ile młody ważył w 37tc? [emoji4] oo tez by mi pasowało w tym tugodniu rodzić bo mam cały tydzień wolny [emoji23][emoji23]
no u mnie z młoda było podobnie moj dziadek 23go - moj tata 26go a młoda z 24go [emoji38]

Anja haha nie no , jak bedzie trzeba to wole isc szybko [emoji4] z rodziną P nie chce mi sie siedzieć akurat [emoji23][emoji23][emoji23]
A ty tez masz miec cc?

reklama
Cześć dziewczyny!
To był dziwny i smutny dzień. Było dużo planów, ale w końcu zostałam i leżałam w łóżku. Jedyne co dziś zrobiłam, to zakupy w aptece Gemini na podstawowe rzeczy dla mnie do szpitala i dla dziecka na start. Jak paczka dojdzie, to pstryknę zdjęcie. A do tego przed chwilą przeżyłam szok, bo mój tato chce nam zasponsorować wózek! Nie wiem jak mu odpowiedzieć...

Jeśli chodzi o rozstępy, to przed pierwszym porodem miałam kilka kreseczek na brzuchu... po porodzie- brzuch jak słoneczko!!! Mnóstwo czerwonych i drażniących rozstępów. Teraz są blade, ale widoczne. Ostatnio miałam wrażenie, że zauważyłam dwie czerwone kreseczki, ale już ich nie ma. Smaruję się póki co masłem kakaowym, a potem chyba kupię biooil.

W pierwszej ciąży wszystko z ciśnieniem było ok, a właściwie aż do 38 tygodnia. Wtedy miewałam skoki (do 150/100). Byłam spuchnięta, ale ani białka w moczu ani innych objawów- uniknęłam kłopotów. Brałam też dopegyt (2 lub 3x1). Teraz miałam na początku skoki ciśnienia - jak się okazało przez przejściową nadczynność tarczycy. Póki co ciśnienie wróciło do normy.

Hajmal - SUPER WIEŚCI! wiedziałam i miałam dobre przeczucia, że jednak będziesz w domu i dzieciątko sobie jeszcze długo pomieszka :)

Flamandka - to super, że z synkiem już lepiej. Córka też miewa nocny kaszel, gdy choruje i również nas Sinecod ratuje :)

Lili - najważniejsze, że udało się na miejscu załatwić UP. W Polsce jeszcze zdążysz załatwić i może trafisz na jakąś normalną pracownicę ;)

Ewka - wiem, że cukrzyca ciążowa brzmi jak wyrok, ale póki będziesz miała cukier pod kontrolą, to wszystko sprowadzi się do zdrowej diety. Korzyść z tego chociaż taka, że będzie mniej do zgubienia po ciąży ;)

Szkoda, że te dzieciaczki tak się kryją... mam nadzieję, że kolejne wizyty przyniosą rozwiązanie zagadki!

Ufff a teraz wracam do łóżka i idę spać, bo jutro dentysta- drugie starcie!
Dobranoc!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 18+6

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry