reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wróciłam dziewczyny od lekarza. Co do moich badań, to mam TSH na poziomie 3, więc podwyższone i muszę iść do endokrynologa. Moja mama miała chorą tarczycę w ciąży, więc bym się nie zdziwiła. Reszta jest ok. Oczywiście tak jak mówiłam, położna mi powiedziała, że za dużo przytyłam i przesadziłam.
Co do dziecka, to wszystko ok, pomiary ma dobre itd, ale dalej lekarz nie widział co tam jest, więc nadal nie wiem jaka płeć, a to 20 tydzień :(
Ja tez tsh mialam prawie 3 i mam tabletki, biore od 4tyg i ostatnio robilam tsh i spadlo do prawie 2 a wizyta w srode wiec dowiem sie czy to dobry wynik. A ja nam tyle dobrze ze moja gin to rowniez endokrynolog wiec nie musze chodzic dodatkowo tylko mam 2w1 :)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez tsh mialam prawie 3 i mam tabletki, biore od 4tyg i ostatnio robilam tsh i spadlo do prawie 2 a wizyta w srode wiec dowiem sie czy to dobry wynik. A ja nam tyle dobrze ze moja gin to rowniez endokrynolog wiec nie musze chodzic dodatkowo tylko mam 2w1 :)

Ja na poczatku przed zajsciem mialam 3.2, dostalam leki najmniejsza dawke i zaraz zaszlam w ciążę. Powoli tsh spadalo, ostatnio mialam tsh 1.3 i dawke lekrox50[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na poczatku przed zajsciem mialam 3.2, dostalam leki najmniejsza dawke i zaraz zaszlam w ciążę. Powoli tsh spadalo, ostatnio mialam tsh 1.3 i dawke lekrox50[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ptzrf zajsciem mialam cos ok 3.5 badalam bo mialam nieregularne cykle i okazalo sie ze mam za wysoka prolaktyne potem jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ( udalo sie za 1 razem) to robilam tsh i mialam prawie 3 i biore euthyrox N25 wiec chyba tez mala dawka(chyba bo nie znam sie na tym) :)

A co tam na obiad dziś robicie ? Ja mam żeberka w coli z ziemniakami i mizeria [emoji39]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzis ogorkowa i fasolka bo bretonsku, a na deser szarlotka, jeszcze nie gotowa, ale niedlugo bedzie :) nie wiedzialam ze mam az taka ochote na fasolke :D

12.10.2017 [emoji480]

Ja dzisiaj miałam na obiad buraczkową, a w gazecie znalazłam przepis na leczo i taka mnie ochota naszła że szok :D na kolacyjkę zjem sobie jajeczniczkę, taka się ze mnie jajcara w ciąży zrobiła że szok, pod każdą postacią mogę jajka jeść ;)

Nooo niestety u nas nigdy do końca nie wiadomo kiedy. Właśnie dlatego zamówiłam dziś juz wozek dla dzieci

[emoji127] 28.10.2017
To szybciutko? Jaki zamawialas? Ja dla dzieci nie mam jeszcze nic. Czekam na kolejne usg by usłyszeć ze że wszystko jest ok, może jutro będę wiedzieć też jska płeć [emoji2]a Ty wiesz kogo się spodziewasz?na szczęście zaczęłam czuć ruchy delikatne [emoji2]

Ja miałam gdy ponad 4 dostalam letrox stopniowo 125 a potem 150 bo mi się nie obniżyło i teraz spadło do 0.123 poniżej normy. Z tego co pamiętam norma dla kobiet w ciazy jest do 2.75

Hajmal świetne wieści ;-)

An ja też dziś nie poznałam płci ;-) haha ;-) chyba obie najpóźniej się dowiemy ;-)

My wracamy z Wawy. Mam cukrzycę ciazowa i juz mogę pomarzyć o pysznych obiadkach pełnych kalorii, okienek też już nie zjem a już kupiłam... masakra. Jedziemy do apteki po glukometr, mam mierzyć cukier na czczo i przed i po każdym posiłku...

A z dobrych wiadomości, to powiem Wam ze z dzieckiem wszystko w porządku ;-) na polowkowe zapisał mnie na 25 maja. Może wreszcie Maleństwo się pokaże, buntownik od małego ;-)

Czy któraś z Was ma jeszcze cukrzycę ciążowa?

reklama
Hajmal świetne wieści ;-)

An ja też dziś nie poznałam płci ;-) haha ;-) chyba obie najpóźniej się dowiemy ;-)

My wracamy z Wawy. Mam cukrzycę ciazowa i juz mogę pomarzyć o pysznych obiadkach pełnych kalorii, okienek też już nie zjem a już kupiłam... masakra. Jedziemy do apteki po glukometr, mam mierzyć cukier na czczo i przed i po każdym posiłku...

A z dobrych wiadomości, to powiem Wam ze z dzieckiem wszystko w porządku ;-) na polowkowe zapisał mnie na 25 maja. Może wreszcie Maleństwo się pokaże, buntownik od małego ;-)

Czy któraś z Was ma jeszcze cukrzycę ciążowa?

Szkoda, że maluch nie pokazał, co tam kryje między nóżkami, ale najważniejsze, że wszystko z nim w porządku :) No i współczuję tej cukrzycy, ja wprawdzie nie choruję, ale taki zakaz jedzenia wszystkiego na co ma się ochotę to na pewno nic fajnego :( Ale dasz radę i miejmy nadzieję, że po ciąży zniknie, jak ręką odjął ;)
No i teraz zaczynamy odliczanie do połówkowego ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry