reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
paulik no nie wiadomo kiedy dzidzia bedzie chciała wyjść czy 2 tyg wczesniej czy 2 tyg później [emoji38] barzo malo dzieci rodzi sie w terminie [emoji4]

Vanja a gdzie będziesz rodzic? Skąd ty dokładnie jesteś?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]

reklama
Tez bede miec cc co najmniej przezblizne i cisnienie. Mlody mial 3450g byl taki w sam raz.

Vanja dziadek sie cieszy tylko ze takie prezenty sa klopotliwe bo jemu sie moga inne rzeczy podobac niz Tobie.

Anja wazne zeby sie tylko udalo dobrze przeprowadzic operacje. Badz dobrej mysli na pewno bedzie dobrze, trzymam mocno za was kciuki. Masz racje przygotuj sobie wszystko za wczasu wtedy bedzie latwiej.

Ewka dziewczyny maja racje popatrz z drugiej strony mniej przytyjesz. Wiem co pisze bo sie spodziewam ze mi tez wyjdzie wynik co najmniej na pograniczu normy. Tak mialam z mlodym, cukier po 1h wyszedl delikatnie za wysoki po 2h juz delikatnie ponizej a wiecie co na to tamten lekarz -nic, olal sprawe. Ten juz nie oleje, tylko bedzie mnie scigal nawet jak by normy nie przekroczyl.
Jedno okienko to nie duzo ale szarlotka odpada ;(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hajmal to w 37tyg ładną miał wage [emoji4]
No miejmy nadzieje , zeby te nasze dziecioki przesiedza chociaż do 37tyg ze wzgeldu na te nasze ciśnienie ...

Mi wyjdzie po glukozie co z moim cukrem - o ile dam rade ja tym razem zrobić .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

xBUMx - mieszkam na Goduli i chyba tym razem tu będę rodzić. Na razie zapoznaję się z położnymi, bo mam tu doradcę laktacyjnego i znajomą położną na patologii.

Hajmal - na całe szczęście mój tato nie chce się bawić w wybieranie. Widział mój typ i kazał mi go po prostu kupić. To dla mnie niezręczna sytuacja, bo nijak nie jestem mu się w stanie odwdzięczyć.

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 18+6

Tak zeby 3 kg mialo z hakiem to juz dobrze, dzieci po cukrzycy sa cięższe po nadcisnieniu lzejsze. O ile dobrze pamietam.
Ja sie tak tej diety cukrzycowej nie boje bo i tak staram sie ja zachowywac, tylko tego klucia.
Jak to mowil moj byly dr " wszyscy beda miec cukrzyce tylko nie kazdy dozyje"

Vanja to mamy do siebie 10minut [emoji6]

hajmal będzie dobrze [emoji106]

Cześć dziewczyny!
To był dziwny i smutny dzień. Było dużo planów, ale w końcu zostałam i leżałam w łóżku. Jedyne co dziś zrobiłam, to zakupy w aptece Gemini na podstawowe rzeczy dla mnie do szpitala i dla dziecka na start. Jak paczka dojdzie, to pstryknę zdjęcie. A do tego przed chwilą przeżyłam szok, bo mój tato chce nam zasponsorować wózek! Nie wiem jak mu odpowiedzieć...

Jeśli chodzi o rozstępy, to przed pierwszym porodem miałam kilka kreseczek na brzuchu... po porodzie- brzuch jak słoneczko!!! Mnóstwo czerwonych i drażniących rozstępów. Teraz są blade, ale widoczne. Ostatnio miałam wrażenie, że zauważyłam dwie czerwone kreseczki, ale już ich nie ma. Smaruję się póki co masłem kakaowym, a potem chyba kupię biooil.

W pierwszej ciąży wszystko z ciśnieniem było ok, a właściwie aż do 38 tygodnia. Wtedy miewałam skoki (do 150/100). Byłam spuchnięta, ale ani białka w moczu ani innych objawów- uniknęłam kłopotów. Brałam też dopegyt (2 lub 3x1). Teraz miałam na początku skoki ciśnienia - jak się okazało przez przejściową nadczynność tarczycy. Póki co ciśnienie wróciło do normy.

Hajmal - SUPER WIEŚCI! wiedziałam i miałam dobre przeczucia, że jednak będziesz w domu i dzieciątko sobie jeszcze długo pomieszka :)

Flamandka - to super, że z synkiem już lepiej. Córka też miewa nocny kaszel, gdy choruje i również nas Sinecod ratuje :)

Lili - najważniejsze, że udało się na miejscu załatwić UP. W Polsce jeszcze zdążysz załatwić i może trafisz na jakąś normalną pracownicę ;)

Ewka - wiem, że cukrzyca ciążowa brzmi jak wyrok, ale póki będziesz miała cukier pod kontrolą, to wszystko sprowadzi się do zdrowej diety. Korzyść z tego chociaż taka, że będzie mniej do zgubienia po ciąży ;)

Szkoda, że te dzieciaczki tak się kryją... mam nadzieję, że kolejne wizyty przyniosą rozwiązanie zagadki!

Ufff a teraz wracam do łóżka i idę spać, bo jutro dentysta- drugie starcie!
Dobranoc!

Jej ja jutro też dentysta, ale starcie pierwsze :/ przeraża mnie to.

A co z kupnem przez tatę wózka nie tak? Głupio Ci czy o co chodzi? :)
Bum mi mowili ze jak tylko skoncze 37 tydz i mialam 37,0 jak poszlam na cc. Lekarz mowil ze wowczas dziecko nie jest traktowane jak wczesniak czyli bez dodatkowych badan, wizyt kontrolnych itd
Lenie zdazysz zrobic urodzinki, na meza pewnie juz wrocisz.
Kiedys to proponuje skumulowac bo macie wybitnie wrzesien oblozony.
Moj 37,0 bedzie 14 wrzesnia w czwartek, moje urodziny sa 3 a tesciowej 15, dopiero by sie ucieszyla.

Paulik wyglada przepysznie ale przepraszam tez pomyslalam jak Anja. Od razu mam smaka i jestem glodna, a jutro mam na cukier isc :(

To kiedy idziesz na glukoze ?

xBUMx - mieszkam na Goduli i chyba tym razem tu będę rodzić. Na razie zapoznaję się z położnymi, bo mam tu doradcę laktacyjnego i znajomą położną na patologii.

Hajmal - na całe szczęście mój tato nie chce się bawić w wybieranie. Widział mój typ i kazał mi go po prostu kupić. To dla mnie niezręczna sytuacja, bo nijak nie jestem mu się w stanie odwdzięczyć.

Na Goduli w Rudzie? Tam gdzie takie dobre opinie mają? Bo też bym tam chciała...

Mój mówi, że dzidzia 22września się urodzi, jak tatuś [emoji14]

reklama
Spark no ja na Godule mam 10min z buta do szpitala [emoji23] tam na IP ostatnio byłam .
Ogolnie lekarze sa nawet spoko, wygląd szpitala jak to szpital - aleeee pielęgniarki sa niektore starszne...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry