reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wróciłam dziewczyny od lekarza. Co do moich badań, to mam TSH na poziomie 3, więc podwyższone i muszę iść do endokrynologa. Moja mama miała chorą tarczycę w ciąży, więc bym się nie zdziwiła. Reszta jest ok. Oczywiście tak jak mówiłam, położna mi powiedziała, że za dużo przytyłam i przesadziłam.
Co do dziecka, to wszystko ok, pomiary ma dobre itd, ale dalej lekarz nie widział co tam jest, więc nadal nie wiem jaka płeć, a to 20 tydzień :(
Ja tez tsh mialam prawie 3 i mam tabletki, biore od 4tyg i ostatnio robilam tsh i spadlo do prawie 2 a wizyta w srode wiec dowiem sie czy to dobry wynik. A ja nam tyle dobrze ze moja gin to rowniez endokrynolog wiec nie musze chodzic dodatkowo tylko mam 2w1 :)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez tsh mialam prawie 3 i mam tabletki, biore od 4tyg i ostatnio robilam tsh i spadlo do prawie 2 a wizyta w srode wiec dowiem sie czy to dobry wynik. A ja nam tyle dobrze ze moja gin to rowniez endokrynolog wiec nie musze chodzic dodatkowo tylko mam 2w1 :)

Ja na poczatku przed zajsciem mialam 3.2, dostalam leki najmniejsza dawke i zaraz zaszlam w ciążę. Powoli tsh spadalo, ostatnio mialam tsh 1.3 i dawke lekrox50[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na poczatku przed zajsciem mialam 3.2, dostalam leki najmniejsza dawke i zaraz zaszlam w ciążę. Powoli tsh spadalo, ostatnio mialam tsh 1.3 i dawke lekrox50[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ptzrf zajsciem mialam cos ok 3.5 badalam bo mialam nieregularne cykle i okazalo sie ze mam za wysoka prolaktyne potem jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy ( udalo sie za 1 razem) to robilam tsh i mialam prawie 3 i biore euthyrox N25 wiec chyba tez mala dawka(chyba bo nie znam sie na tym) :)

A co tam na obiad dziś robicie ? Ja mam żeberka w coli z ziemniakami i mizeria [emoji39]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzis ogorkowa i fasolka bo bretonsku, a na deser szarlotka, jeszcze nie gotowa, ale niedlugo bedzie :) nie wiedzialam ze mam az taka ochote na fasolke :D

12.10.2017 [emoji480]

Ja dzisiaj miałam na obiad buraczkową, a w gazecie znalazłam przepis na leczo i taka mnie ochota naszła że szok :D na kolacyjkę zjem sobie jajeczniczkę, taka się ze mnie jajcara w ciąży zrobiła że szok, pod każdą postacią mogę jajka jeść ;)

Nooo niestety u nas nigdy do końca nie wiadomo kiedy. Właśnie dlatego zamówiłam dziś juz wozek dla dzieci

[emoji127] 28.10.2017
To szybciutko? Jaki zamawialas? Ja dla dzieci nie mam jeszcze nic. Czekam na kolejne usg by usłyszeć ze że wszystko jest ok, może jutro będę wiedzieć też jska płeć [emoji2]a Ty wiesz kogo się spodziewasz?na szczęście zaczęłam czuć ruchy delikatne [emoji2]

Ja miałam gdy ponad 4 dostalam letrox stopniowo 125 a potem 150 bo mi się nie obniżyło i teraz spadło do 0.123 poniżej normy. Z tego co pamiętam norma dla kobiet w ciazy jest do 2.75

Hajmal świetne wieści ;-)

An ja też dziś nie poznałam płci ;-) haha ;-) chyba obie najpóźniej się dowiemy ;-)

My wracamy z Wawy. Mam cukrzycę ciazowa i juz mogę pomarzyć o pysznych obiadkach pełnych kalorii, okienek też już nie zjem a już kupiłam... masakra. Jedziemy do apteki po glukometr, mam mierzyć cukier na czczo i przed i po każdym posiłku...

A z dobrych wiadomości, to powiem Wam ze z dzieckiem wszystko w porządku ;-) na polowkowe zapisał mnie na 25 maja. Może wreszcie Maleństwo się pokaże, buntownik od małego ;-)

Czy któraś z Was ma jeszcze cukrzycę ciążowa?

reklama
Hajmal świetne wieści ;-)

An ja też dziś nie poznałam płci ;-) haha ;-) chyba obie najpóźniej się dowiemy ;-)

My wracamy z Wawy. Mam cukrzycę ciazowa i juz mogę pomarzyć o pysznych obiadkach pełnych kalorii, okienek też już nie zjem a już kupiłam... masakra. Jedziemy do apteki po glukometr, mam mierzyć cukier na czczo i przed i po każdym posiłku...

A z dobrych wiadomości, to powiem Wam ze z dzieckiem wszystko w porządku ;-) na polowkowe zapisał mnie na 25 maja. Może wreszcie Maleństwo się pokaże, buntownik od małego ;-)

Czy któraś z Was ma jeszcze cukrzycę ciążowa?

Szkoda, że maluch nie pokazał, co tam kryje między nóżkami, ale najważniejsze, że wszystko z nim w porządku :) No i współczuję tej cukrzycy, ja wprawdzie nie choruję, ale taki zakaz jedzenia wszystkiego na co ma się ochotę to na pewno nic fajnego :( Ale dasz radę i miejmy nadzieję, że po ciąży zniknie, jak ręką odjął ;)
No i teraz zaczynamy odliczanie do połówkowego ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry