reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gestoza, zatrucie ciazowe, i jeszcze to ma jedna nazwe potem Ci napisze to objawia sie obrzekiem, wysokim cisnieniem i białko moczem. Mi w wynikach z krwi na prenatalnych wyszlo ze prawdopodobienstwo jest wieksze niz 1/ 4 i tam tez pisze zeby brac zapobiegawczo ten skladnik co jest w acardzie. (Sory tych nazw nie pamietam ale jak wyjde stad to ci wysle zdjecie tego mojego zalecenia) w poerwszej ciazy tez mialam wysokie cisnienie a acard bralam do 32 chyba tygodnia. Nie wiedzialam ze to na to. I spuchlam ale dopiero w 36 tc i pokazalo sie dopiero wtedy bialko

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny!
Wczoraj się rozwinął temat z rozstępami. Ja mam po pierwszej ciąży, cały brzuch to słoneczko, po 17 latach prawie nie widać. No i piersi, ale te też są ładniejsze po mastopeksji. Po drugiej ciąży tylko kilka na udach wysoko, malutkie. Ciekawe jak będzie teraz...
Hajmal trzymam kciuki!
Za pozostałe wizyty także, ale nie pamiętam która z nas jeszcze wczytuje...
Miłego poniedziałku wszystkim!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Hej [emoji5] nadrobilam wczorajsze wpisy ufff...

Wózek cudny [emoji6]

Gratuluję bliźniąt kolejnych na wątku [emoji5]

Hajmal trzymaj się tam i daj znać czy wracasz do domu. Wszystkie tu trzymamy kciuki

Ja rozstępy na udach mam od okresu dojrzewania Ale teraz się nowe pojawiły plus zaczynają na brzuchu... taka moja uroda albo jej brak [emoji23]

Wczoraj wieczorem moje Dziecie było tak aktywne ze pod ręką było czuć jak wariuje w brzuchu. Niestety mój nie mógł tego poczuć bo miał kiepski stan umysłu [emoji23][emoji23]

Trzymam kciuki za wizytujace [emoji110][emoji110] ja mam wizytę w środę Ale bez USG [emoji54][emoji54]

A Wy trzymajcie za mnie żebym wyszła z UP jeszcze z chomage [emoji6] mój mówi ze będzie co będzie i tak już nic nie zrobimy. Bo nawet do pracy nie pójdę teraz bo wyjeżdżam na stałe do Polski

Miłego dnia Wam życzę [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Mam taki
1494788539-aaaaaa.jpeg

Ale powiem Ci że wszystkie sprzęty z Microlife są dobre, Mam też inhalator i jest super [emoji4]

Z mojego rodzinnego doswiadczenia ten cisnieniomierz jest bardzo dobry. Moja babcia na arytmię, wieększość wczesniejszych tego typu sprzętów nie dawała rady normalnie zmierzyc cisnienia, pojawialy sie liczne errory lub niewiarygodne wartosci ( porownywane z pomiarem recznym). Teraz problemu nie ma zadnego :)

Ja mam po młodej tylko po bokach a wyszły dopiero po porodzie - całą ciąże nic.
I nie jest ich mega dużo ...
Nawet nie były jakies mega czerwone a brzuch z młodą tez mialam spory w końcu +35kg

1494798264-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t5d [emoji272]
Maleńkie to :)

Hej [emoji5] nadrobilam wczorajsze wpisy ufff...

Wózek cudny [emoji6]

Gratuluję bliźniąt kolejnych na wątku [emoji5]

Hajmal trzymaj się tam i daj znać czy wracasz do domu. Wszystkie tu trzymamy kciuki

Ja rozstępy na udach mam od okresu dojrzewania Ale teraz się nowe pojawiły plus zaczynają na brzuchu... taka moja uroda albo jej brak [emoji23]

Wczoraj wieczorem moje Dziecie było tak aktywne ze pod ręką było czuć jak wariuje w brzuchu. Niestety mój nie mógł tego poczuć bo miał kiepski stan umysłu [emoji23][emoji23]

Trzymam kciuki za wizytujace [emoji110][emoji110] ja mam wizytę w środę Ale bez USG [emoji54][emoji54]

A Wy trzymajcie za mnie żebym wyszła z UP jeszcze z chomage [emoji6] mój mówi ze będzie co będzie i tak już nic nie zrobimy. Bo nawet do pracy nie pójdę teraz bo wyjeżdżam na stałe do Polski

Miłego dnia Wam życzę [emoji5]

To w takim razie kciuki zaciśnięte ! :)

Moje cisnienie dochodzilo do 160x 100
Bralam 2x1 dopegyt ale zmienil mi lekarz na 3x1, strasznie to cisnienie swirowalo i biore dalej 2x1. W moim opisie prenatalnych pisze zeby lykac acard jako zabezpieczenie przed gestoza.

Ja biorę Acard od poczatku ciazy i gin mi zapowiedziala, ze bede brac do porodu (z powodu wczesniejszych poronien) - w sumie myslalam, ze bede miec jakies siniaki, itp, a tak naprawde poza intensywniejszym krwawieniem przy skaleczeniu to na szczescie nic :biggrin2:

Ta gestoze w moczu mozna wykryć?
jednym z elementow gestozy jest uszkodzenie nerek, dlatego obserwuje sie poziom białka. Nieprawidlowa praca nerek niestety tez wplywa na cisnienie tetnicze, to razem jest powiazane i dlatego takie niby banalne badanie moczu (w porownaniu np.z usg) jest tak wazne.

Z mojego rodzinnego doswiadczenia ten cisnieniomierz jest bardzo dobry. Moja babcia na arytmię, wieększość wczesniejszych tego typu sprzętów nie dawała rady normalnie zmierzyc cisnienia, pojawialy sie liczne errory lub niewiarygodne wartosci ( porownywane z pomiarem recznym). Teraz problemu nie ma zadnego :)
No ja też mam go od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona [emoji4] Nawet u mego lekarza w gabinecie go używają [emoji6]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Ja jestem przerażona, bo lekarz po skończeniu ostatniego listka luteiny kazał ją odstawić, powiedział: spróbujemy odstawić, zobaczymy jak będzie :)

Ufam mu, a z drugiej strony jestem przerażona... cała ciąża na lutce i jak mam odstawić to się stresuję, że coś się może stać...

reklama
Moja od jakiegoś czasu aż strach zapeszac ale jest nawet bardzo dobrą. Do tego stopnia ze nie muzę nakładać ani podkładu ani kolektora. Po części to pewnie hormony Ale duża zasługa efeclar duo Plus. Ten krem czyni cuda z moją cerą [emoji6]

Teraz trzeba pamiętać, żeby mieć filtr na buzi, bo plamy się tworzą.

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry