reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozstępy...no ja w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką. Moja gin powiedziała, że to zależy od skóry, predyspozycji, jak sie mają zrobić to sie zrobią. No i ja mam....podkoniec ciąży to jak byłam na dniach otwartych w szpitalu to każda odwiedzająca mogła podejrzeć dzidzie. Byłam jedną z niewielu które się nie rwały, to było przy zwiedzaniu porodówki i wszystkie byłyśmy w tym samym pomieszczeniu. Wstydziłam się miałam cały brzuch czerwony w paski. Kilka centymetrów nad pępkiem i do samego dołu. Dzisiaj moja rozciągnięta skóra ma białe kreski. Niewygląda estetycznie, ale....WARTO było ;) mam przecież cudowną córeczkę! A to tylko kawałek skóry - mojej historii, najważniejszego rozdziału "macierzyństwa". I dlatego ma swój urok (nie estetyczny ;) )

Rozstępy...no ja w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką. Moja gin powiedziała, że to zależy od skóry, predyspozycji, jak sie mają zrobić to sie zrobią. No i ja mam....podkoniec ciąży to jak byłam na dniach otwartych w szpitalu to każda odwiedzająca mogła podejrzeć dzidzie. Byłam jedną z niewielu które się nie rwały, to było przy zwiedzaniu porodówki i wszystkie byłyśmy w tym samym pomieszczeniu. Wstydziłam się miałam cały brzuch czerwony w paski. Kilka centymetrów nad pępkiem i do samego dołu. Dzisiaj moja rozciągnięta skóra ma białe kreski. Niewygląda estetycznie, ale....WARTO było ;) mam przecież cudowną córeczkę! A to tylko kawałek skóry - mojej historii, najważniejszego rozdziału "macierzyństwa". I dlatego ma swój urok (nie estetyczny ;) )
Ja też oczywiście nie będę żałować, że mam rozstępy "z powodu dziecka" ;) ale jeśli mogę choć spróbować im zapobiec to czemu niee :)
Na czerwone kiedyś naawet udało mi się zadziałać i zeszły, z białymi nie ma szans... :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam po młodej tylko po bokach a wyszły dopiero po porodzie - całą ciąże nic.
I nie jest ich mega dużo ...
Nawet nie były jakies mega czerwone a brzuch z młodą tez mialam spory w końcu +35kg

1494798264-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t5d [emoji272]

Ja w pierwszej ciąży miałam gigatyczny brzuch też plus 35. A rozstępy tylko na udach i to po ciąży jak schudlam to dopiero załuważyłam. Takiego przyrostu wagi nabawiłam się w szpitalu bo leżałam z nadciśnieniem teraz narazie w górnej granicy normy i mam nadzieję że tak zostanie.

Moje cisnienie dochodzilo do 160x 100
Bralam 2x1 dopegyt ale zmienil mi lekarz na 3x1, strasznie to cisnienie swirowalo i biore dalej 2x1. W moim opisie prenatalnych pisze zeby lykac acard jako zabezpieczenie przed gestoza.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę dopegyt 2×1 a jeśli mi skoczy między czasie mam brać jeszcze jedna i tak robię. Prócz tego mam i biorę ten akard bo lekarka też kazała. Witaminy pregne plus bo ma jod i do tego dawkę magnezu jeszcze biorę.

Hej dziewczyny :-)

Flamandka to nieźle musisz się nadzwigac... współczuję. Ja jak z butelką wody wejdę do nas na górę na 2 piętro to jestem zasapana, a co tu dopiero odkurzacz zatargac :-)

Co do rozstępów, to ja mam na udach i piersiach po okresie dojrzewania. Teraz odpukac jeszcze nie. Smaruje się 2 razy dziennie bio oilem, na przemian z tym pflogelotionem z Rossmanna.

Już nie moge się doczekać tej wizyty. Pisalyscie tu, że niektóre co 4 tygodnie jeżdżą. Ja bym tyle nie wytrzymała. Jeżdżę co 2 tygodnie, teraz miałam obsuwe od czwartku, bo lekarza nie było i już wariuje, już chce podejrzeć maleństwo i wreszcie dowiedzieć sie co kryje między nóżkami ;-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry