reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozstępy...no ja w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką. Moja gin powiedziała, że to zależy od skóry, predyspozycji, jak sie mają zrobić to sie zrobią. No i ja mam....podkoniec ciąży to jak byłam na dniach otwartych w szpitalu to każda odwiedzająca mogła podejrzeć dzidzie. Byłam jedną z niewielu które się nie rwały, to było przy zwiedzaniu porodówki i wszystkie byłyśmy w tym samym pomieszczeniu. Wstydziłam się miałam cały brzuch czerwony w paski. Kilka centymetrów nad pępkiem i do samego dołu. Dzisiaj moja rozciągnięta skóra ma białe kreski. Niewygląda estetycznie, ale....WARTO było ;) mam przecież cudowną córeczkę! A to tylko kawałek skóry - mojej historii, najważniejszego rozdziału "macierzyństwa". I dlatego ma swój urok (nie estetyczny ;) )

Rozstępy...no ja w pierwszej ciąży smarowałam się oliwką. Moja gin powiedziała, że to zależy od skóry, predyspozycji, jak sie mają zrobić to sie zrobią. No i ja mam....podkoniec ciąży to jak byłam na dniach otwartych w szpitalu to każda odwiedzająca mogła podejrzeć dzidzie. Byłam jedną z niewielu które się nie rwały, to było przy zwiedzaniu porodówki i wszystkie byłyśmy w tym samym pomieszczeniu. Wstydziłam się miałam cały brzuch czerwony w paski. Kilka centymetrów nad pępkiem i do samego dołu. Dzisiaj moja rozciągnięta skóra ma białe kreski. Niewygląda estetycznie, ale....WARTO było ;) mam przecież cudowną córeczkę! A to tylko kawałek skóry - mojej historii, najważniejszego rozdziału "macierzyństwa". I dlatego ma swój urok (nie estetyczny ;) )
Ja też oczywiście nie będę żałować, że mam rozstępy "z powodu dziecka" ;) ale jeśli mogę choć spróbować im zapobiec to czemu niee :)
Na czerwone kiedyś naawet udało mi się zadziałać i zeszły, z białymi nie ma szans... :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam po młodej tylko po bokach a wyszły dopiero po porodzie - całą ciąże nic.
I nie jest ich mega dużo ...
Nawet nie były jakies mega czerwone a brzuch z młodą tez mialam spory w końcu +35kg

1494798264-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t5d [emoji272]

Ja w pierwszej ciąży miałam gigatyczny brzuch też plus 35. A rozstępy tylko na udach i to po ciąży jak schudlam to dopiero załuważyłam. Takiego przyrostu wagi nabawiłam się w szpitalu bo leżałam z nadciśnieniem teraz narazie w górnej granicy normy i mam nadzieję że tak zostanie.

Moje cisnienie dochodzilo do 160x 100
Bralam 2x1 dopegyt ale zmienil mi lekarz na 3x1, strasznie to cisnienie swirowalo i biore dalej 2x1. W moim opisie prenatalnych pisze zeby lykac acard jako zabezpieczenie przed gestoza.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę dopegyt 2×1 a jeśli mi skoczy między czasie mam brać jeszcze jedna i tak robię. Prócz tego mam i biorę ten akard bo lekarka też kazała. Witaminy pregne plus bo ma jod i do tego dawkę magnezu jeszcze biorę.

Hej dziewczyny :-)

Flamandka to nieźle musisz się nadzwigac... współczuję. Ja jak z butelką wody wejdę do nas na górę na 2 piętro to jestem zasapana, a co tu dopiero odkurzacz zatargac :-)

Co do rozstępów, to ja mam na udach i piersiach po okresie dojrzewania. Teraz odpukac jeszcze nie. Smaruje się 2 razy dziennie bio oilem, na przemian z tym pflogelotionem z Rossmanna.

Już nie moge się doczekać tej wizyty. Pisalyscie tu, że niektóre co 4 tygodnie jeżdżą. Ja bym tyle nie wytrzymała. Jeżdżę co 2 tygodnie, teraz miałam obsuwe od czwartku, bo lekarza nie było i już wariuje, już chce podejrzeć maleństwo i wreszcie dowiedzieć sie co kryje między nóżkami ;-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry