reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My już w domku, ja nadal dobrze się czuję. Jak będę dalej panikować to we wtorek pójdę do swojej gin i karzę się jej zbadać a jak nic nie będzie się działo to poczekam jeszcze te 2tyg do wizyty i wtedy jej powiem że przewróciłam się prosto na pupę, najważniejsze że czuję ruchy to mnie uspokaja
Lili mam nadzieję że ci ta franca żadnej pracy nie znajdzie, a u ciebie z ciążą wszystko od początku w porządku? Nie masz przeciwwskazań do pracy

reklama
Ja mam wizyte dopiero za tydzień , kuzde tak mi powoli czas leci , ze masakra [emoji55]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t5d [emoji272]

Ja mam wizyte dopiero za tydzień , kuzde tak mi powoli czas leci , ze masakra [emoji55]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Chyba kilka z nas ma 22maja[emoji6]
Ja przełożyłam z 15 i teraz musze czekac.....

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba kilka z nas ma 22maja[emoji6]
Ja przełożyłam z 15 i teraz musze czekac.....

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
No duzo nas ma hehe [emoji4] ale się ciągnie strasznie ... A 26 mam wizyte na nfz , ale to bez USG.

Ja właśnie we wtorek po 4 tygodniach...moja najdłuższa przerwa ..w pierwszej ciąży też tylko raz miałam 4 tyg przerwy...to była cała wieczność. Jestem ciekawa co tam u mojego Maluszka. Też czekam na te ruchy...bo wiadomo, jak sie rusza to matka ma takie poczucie bezpieczeństwa, że z dzidzią ok. Miałam nadzieje, że już coś będę czuć, bo w pierwszej ciąży czułam w 18 tyg. A tu cisza :(

Uff! Jestem już padnięta. Pół dnia szaleństwa na słoneczku z córką i ledwo żyję....[emoji23]

Dziękuję za polecenie tej pasty- nie miałam pojęcia o jej istnieniu.

Lili - to babsko z urzędu niech samo idzie sobie sprzątać, bo już ma tyłek splaszczony i mózg przy okazji. No przecież jak się męczysz to jaki sens wciskać taką robotę.. wredota! Trzymam kciuki żeby się okazało, że nic nie znalazła w ten deseń!

Ja również jeszcze naczekam się na wizytę (30.05), więc będzie raźniej w Waszym gronie [emoji5] bliżej mi do połówkowych (25.05) i już się cieszę!

Dobrej i przespanej nocy bez dziwnych snów, bo może się okazać że za chwilę usnę!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 18+5

Cześć dziewczyny! Spałam dziś do 14, bo mała nie dawała mi spać do 2 i musialam to odespać :D juz po obiedzie, barszczyk ukrainski i na drugie kotlety z ziemniakami i surowka. Jutro bede robic szarlotke bo jakos naszla mnie ochota po ostatnich postach i zdjeciach :D wiec zasypie was zdjeciami jak juz zrobie :D

Przegapiłam Dirty Dancing, uwielbiam ten film, no i moj cudowny aktor Patrick Swayze <3

Przeglądałam wlasnie z nudow ksiazke Moje dziecko, rozwoj dziecka 0-3 lat i znalazlam kilka fajnych tabelek wiec dodam ponizej, jedna byla juz tutaj dodawana ale dodam tez te swoja, moze sie komus przyda :)

To sa najbardziej powszechne dane dotyczace wymiarow dzieci w wieku 0-3.
1494776946-aaaaaa.jpeg

Tutaj apropo ubranek i rozmiarów
1494777012-aaaaaa.jpeg

Tutaj kalendarz szczepien maluszków do 18 miesiecy
1494777040-aaaaaa.jpeg

No i tutaj troszke zabawy :D jesli ktoras z was ciekawi jakiego wzrostu MOZE byc wasze malenstwo w przyszlosci :D
Ciekawe jak zrobili takie wzory :D
1494777082-aaaaaa.jpeg

Co do kopniaczkow i aktywnosci dzieci po narodzeniu, to mam nadzieje ze u mnie to sie nie sprawdzi, bo mala nie spi w nocy prawie w ogole :(

Milego dnia wszystkim :)

12.10.2017 [emoji480]
W moim przypadku wzrost się nie sprawdził, wg wzrostu moich rodziców powinnam mieć 8cm mniej [emoji12] Za to dla mojego Piotrusia wychodzi że będzie miał 187cm [emoji16] A to możliwe bo już jest wysoki, z resztą po nas bo oboje wysocy jesteśmy [emoji6]

w57v3e3kdnfl41ek.png

reklama
Hej ja jutro wizytuję, miałam stresa to dla rozluźnienia pojechalismy z moim do galerii a tam mnie złapal okropny ból brzucha, aż musiałam usiąść w jednym ze sklepów... na szczęście przeszło, być może to jelita bo ostatnio mam z nimi problemy.
Zamiast się zrelaksować jeszcze bardziej się zestresowałam czy z maluchem wszystko w porzadku ...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry