reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sunday u nas na parterze jest tylko kuchnia, 2 łazienki i pokój dzienny, a tesciowie teściów na piętrze mają sypialnie, więc z piętra nie korzystamy. Wcześniej, przed ślubem mieliśmy tam pokój, a od kiedy mamy poddasze, to w ogóle nie korzystamy z ich pomieszczeń. Mamy 140 m więc spokojnie nam wystarcza miejsca, nawet żeby gości przenocować ;-) ale kiedyś jak cały dom będzie tylko dla nas, to pewnie przeniesiemy się na dol i piętro, żeby nie musieć codziennie maszerowac kilka razy na 2.pietro. I pewnie jak dzieci dorosną, to pomyślimy nad 2 wejściem, ale teraz nie da rady. Mamy dom z podjazdem jakby pod domem, garaż pod domem, nie ma możliwości, żeby zrobić drugie wejście. Już bardzo intensywnie nad tym myśleliśmy, kombinowalismy, Ale za cholerę z zadnej strony nie da rady zrobić osobnego wejścia :-) trzeba by przerobić garaż pod domem na jakieś pomieszczenie mieszkalne, i nad garażem zrobić od razu wejście do nas. Tylko schody byłyby dość strome. Bo teraz jak jest garaż, chowamy tam nasz samochód, to nie da rady wybudować schodów.

No ale tesciowie sa raczej nieszkodliwi, drażni mnie tylko ten bałagan na dole, wszyscy jak do nas idą, to muszą na to patrzeć, ale z drugiej strony to przecież nie mój bałagan i nie ja powinnam się za niego wstydzić ;-)

reklama
Zobaczcie co właśnie zamówiłam
1494621279-aaaaaa.jpeg

1494621288-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Sunday u nas na parterze jest tylko kuchnia, 2 łazienki i pokój dzienny, a tesciowie teściów na piętrze mają sypialnie, więc z piętra nie korzystamy. Wcześniej, przed ślubem mieliśmy tam pokój, a od kiedy mamy poddasze, to w ogóle nie korzystamy z ich pomieszczeń. Mamy 140 m więc spokojnie nam wystarcza miejsca, nawet żeby gości przenocować ;-) ale kiedyś jak cały dom będzie tylko dla nas, to pewnie przeniesiemy się na dol i piętro, żeby nie musieć codziennie maszerowac kilka razy na 2.pietro. I pewnie jak dzieci dorosną, to pomyślimy nad 2 wejściem, ale teraz nie da rady. Mamy dom z podjazdem jakby pod domem, garaż pod domem, nie ma możliwości, żeby zrobić drugie wejście. Już bardzo intensywnie nad tym myśleliśmy, kombinowalismy, Ale za cholerę z zadnej strony nie da rady zrobić osobnego wejścia :-) trzeba by przerobić garaż pod domem na jakieś pomieszczenie mieszkalne, i nad garażem zrobić od razu wejście do nas. Tylko schody byłyby dość strome. Bo teraz jak jest garaż, chowamy tam nasz samochód, to nie da rady wybudować schodów.

No ale tesciowie sa raczej nieszkodliwi, drażni mnie tylko ten bałagan na dole, wszyscy jak do nas idą, to muszą na to patrzeć, ale z drugiej strony to przecież nie mój bałagan i nie ja powinnam się za niego wstydzić ;-)

No właśnie wiadomo, głupio że tak goście muszą patrzeć na bałagan, ale z drugiej strony, jak już chodzą do Was, to przecież widzą, że macie czysto, więc pewnie z tym bajzlem na dole nikt Was nie łączy. A jeśli teściowa się nie wstydzi, to trudno, żebyś jeszcze Ty sobie tym głowę nabijała.
My chcemy postawić jakiś średniej wielkości parterowy domek. Dziecko chcemy mieć jedno, więc dla 3 osób nie będziemy ciągnąć pięter. Wiadomo, że jeden pokój w zapasie sobie zostawimy, w razie gdyby nam się odmieniło, ale raczej się nie odmieni, więc pomieszczenie 3 osób, plus jednego małego pieska nie powinno być trudne :)

Dziewczyny co myślicie o karmi ? Pijecie? Normlanie naszla mnie ochota [emoji23]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t3d [emoji272]
Piłam inne 0% :D

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz już sa niemodne takie wielkie chałupy jak to się kiedyś budowalo. Ja jestem przerażona jak zostaniemy tu sami i mi przyjdzie wszystko samej sprzątać, do tego dziecko, pranie, gotowanie, praca w sadzie, w zimę sortowanie jabłek w przechowalni... masakra jakaś ;-) poza tym na jednym dziecku raczej nie poprzestaniemy, dwójka to czasami urwanie głowy, a tu tyle rzeczy do ogarnięcia... ;-) no ale co będzie, to będzie ;-)
Już Ci zazdroszczę tego domku ;-) też chciałabym jakiś maly domek z ogrodkiem... :-)

Teraz już sa niemodne takie wielkie chałupy jak to się kiedyś budowalo. Ja jestem przerażona jak zostaniemy tu sami i mi przyjdzie wszystko samej sprzątać, do tego dziecko, pranie, gotowanie, praca w sadzie, w zimę sortowanie jabłek w przechowalni... masakra jakaś ;-) poza tym na jednym dziecku raczej nie poprzestaniemy, dwójka to czasami urwanie głowy, a tu tyle rzeczy do ogarnięcia... ;-) no ale co będzie, to będzie ;-)
Już Ci zazdroszczę tego domku ;-) też chciałabym jakiś maly domek z ogrodkiem... :-)

Jeszcze nie ma czego :D Tzn. w głowie już to oczywiście mam, jeszcze by to tylko przełożyć do rzeczywistości i będzie idealnie :D

Piłam inne 0% :D

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie nie smakują mi te zero [emoji14]

Dziewczyny a wy dzidziole czujecie w tym samym miejscu?
Bo moj jakby siedział w tym samym - w lewym boku [emoji53]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

reklama
Właśnie nie smakują mi te zero [emoji14]

Dziewczyny a wy dzidziole czujecie w tym samym miejscu?
Bo moj jakby siedział w tym samym - w lewym boku [emoji53]

U mnie mniej więcej na jednej wysokości, ale raz po środku, raz po prawo ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry