reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej, ja po wojnie w lidlu! :D Pojechalam o 8:10 a tam ludzi jak o 17:00 w dzien pracujacy, nie bylo gdzie zaparkowac! Wchodze a tam prawdziwa wojna! Nie tyle na tych ciazowych rzeczach co glownie na niemowlecych! Mezczyzni na telefonach z zonami, pelne wozki ciuchow, branie co sie da i co wpadnie w rece a potem po katach sprawdzanie rozmiarow :D Kosmos! Jak wychodzilam to z tych biustonoszy do karmienia nie zostalo nic, koszulki i legginsy same L pozostawaly. Za rzeczami dzidziusiowymi sie nie rozgladalam ale chyba byla tez duza promocja na pampersy bo duze wozki ludzie pakowali. Moje lupy i tak spore a wszystko na prawde fajnej jakosci:
1492500759-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny!
Nie udzielałam się, bo miałam podłe samopoczucie. Ale czytałam Was na bieżąco.
Witam nową mamę!
Moi synowie na nowinę o rodzeństwie zareagowali... cóż... jak to opisać... że spokojem i śmiem twierdzić, że wzruszeniem ramion [emoji23] może, gdyby to córki były... Albo gdyby byli młodsi... To byłyby większe fanfary [emoji16] ważne, że obaj zadeklarowali swoją pomoc, i przed i po porodzie [emoji4][emoji4][emoji4]
Natomiast moi rodzice.... Wygłosili tyradę na temat lekkomyślności, braku wyobraźni i "po co Wam to". Może gdybym była młodsza, gdyby to była pierwsza ciąża, albo chłopcy byliby mali to bym się przejęła. A tak to sobie pogadali i tyle.
Teście jeszcze nie wiedzą, przyjeżdżają do nas w piątek i mąż chce im wtedy zakomunikować nowinę. U jego siostry w święta też nie mówiliśmy, ale to dlatego, że mają teraz w weekend ślub syna i nie chcieliśmy przebijać się z newsami.
Do Lidla się dziś nie wybieram, bo u mnie sypie śniegiem i nie mam zamiaru się z domu wyłaniać. U mnie są 3 Lidle, to na pewno jeszcze gdzieś dostanę bodziaki [emoji4]
Życzę Nam wszystkim fajnego wtorku!
Udanych dzisiejszych wizyt!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Trzymam kciuki za wizyty.
Zmywalam naczynia i z marszu zaczelam wymiotowac zolcia, przeokropnie mnie zmeczylo ale przestal mnie bolec dol brzucha. Maz mowi ze moze ten bol to od jelit a ja mam nadzieje ze tak jest.

Justa tez szukalam wczoraj ubran ciazowych i w koncu stwierdzilam ze jak juz calkiem nie bede miala co na siebie zalozyc to dopiero cos kupie. Spodnie wlasnie 130 zl przewaznie, sukienki podobnie. Do pracy nie chodze wiec moge chodzic w dresach i pizamach po domu. Najwyzej kupie sobie w decatlonie spodnie dresowe chyba do jogi mam jedne z szerokim paskiem fajnie leza na brzuszku
Igusiad trzymaj sie dzielnie, wiem jak to jest ja mam dzis 15,5 tc a synka poronilam w 16,0 trudno mi i na glowe mi szajba bije, jeszcze te bole nie wiem ile w nich realnie boli a ile psychicznie podkreconych.

An te spiworki sa dobre, u mnie sprawdzily sie jak synek byl starszy. Na poczatku najlepsze były rozki choc ostatnio zauwazylam ze nie sa tak popularne, nie wiem czemu bo przeciez tak ladnie otulaja i dziecko spi spokojnie.

Ladnie zescie sie okupily. Ja nadal czekam, polowkowe prenatalne mam pod koniec maja. Wiec dopiero najszybciej w lipcu bede zamawiac to co brakuje, a ze duzo rzeczy dla maluszka mam wiec zbyt duze te zakupy nie beda

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Część :) ja się dopiero zgłaszam po tygodniu w Niemczech i po świętach. Co tam u Was? Mam w ten piątek lekarza. Co do dziewczyn z Niemiec, czy wiecie co trzeba załatwić żeby prowadzić ciążę w Niemczech ?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja myśle ze musisz mieć po prostu ubezpieczenie i wtedy możesz iść do lekarza jak każdy, nie mam informacji ze potrzebujesz coś jeszcze
A żeby cokolwiek załatwić w Niemczech to musisz mieć meldunek
Jeśli chcesz urodzić w Niemczech to podejrzewam ze dostaniesz w prezencie taki śpiworek jaki pokazywalas na zdjęciu ze chcesz kupić, ja między innymi taki dostałam oraz czapeczkę skarpetki i wiele pierdolek (na wyjście ze szpitala)
A co do ciuchów to w sierpniu są wyprzedaże i ciuszki dla maluszka w h&m kosztują 2,3,4,5€ także niech mąż wtedy kupi bo naprawdę się opłaca :)

No i cześć Dziewczyny :) ja jeszcze nie wiem co będę dziś robić, córka zaraz idzie do szkoły, mąż w pracy zostaje z synkiem

Ale się wkurzyłam. Przed świętami umówiłam się z laską na dzisiaj na obejrzenie łóżeczka. Miała takie jak mi się podoba tu na miejscu, cena też przyzwoita. Nie musiałabym ciągnąć z Polski. Miałyśmy tylko godz dogadać. Piszę więc do niej dzisiaj a ona do mnie, że już łóżeczko sprzedała. No żeby ją chudy indyk kopnął. To po co się umawia. Wiedziała, że w piątek nie mogę przyjechać bo mąż ma drugie zmiany więc jakby co sama żebym nie targała. Ale mi ciśnienie podniosła

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak pracowałam w Marks&Spencer to mieliśmy biustonosze do karmienia i uczyli nas, ze kupuję się 2 tygodnie przed porodem rozmiar mniej pod biustem I misieczki 2 rozmiary większe. Ciężko powiedzieć teraz jakie będziemy mieć rozmiary. Ja na razie z 65 pod biustem mam 70 i z miski F na G, zobaczymy co dalej.
Ostatnio kupiłam jeansy z gumką w pasie to na razie są ok, nie cisną. Wrzucę wam zaraz zdj na brzuszki

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app

Ja myśle ze musisz mieć po prostu ubezpieczenie i wtedy możesz iść do lekarza jak każdy, nie mam informacji ze potrzebujesz coś jeszcze
A żeby cokolwiek załatwić w Niemczech to musisz mieć meldunek
Jeśli chcesz urodzić w Niemczech to podejrzewam ze dostaniesz w prezencie taki śpiworek jaki pokazywalas na zdjęciu ze chcesz kupić, ja między innymi taki dostałam oraz czapeczkę skarpetki i wiele pierdolek (na wyjście ze szpitala)
A co do ciuchów to w sierpniu są wyprzedaże i ciuszki dla maluszka w h&m kosztują 2,3,4,5€ także niech mąż wtedy kupi bo naprawdę się opłaca :)

No i cześć Dziewczyny :) ja jeszcze nie wiem co będę dziś robić, córka zaraz idzie do szkoły, mąż w pracy zostaje z synkiem
Sprawa jest taka, że jadę do męża już w niedzielę na stałe i będę mieć tam meldunek tylko dziewczyny na forum pisaly, że mogę tam chodzić do lekarza na polskim ubezpieczeniu tylko musi być jakiś druk

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Uwielbiam biustonosze M&S przed 1 ciążą mialam b po ciazy d teraz przed dd a juz sa na mnie male wiec nosze g. Tylko ze teraz nie mam jak ich kupic i zostaje mi tesco. Te ff tez sa fajne. Nie rozumiem dlaczego jedea firma potrafi uszyc i sa ok a u innych to szkoda kasy wydawac. Troche zazdroszcze tym dziewczynom z A i B bo maja taki spokoj

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry