Oni tam przyklejają naklejki z wynikami wiec jeśli nie miałaś to napewno będziesz miałaNo w Mutterpass nawet nie znalazłam miejsca na wpisanie wyniku toxo więc pewnie to niestandardowe tutaj.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Borutka
Fanka BB :)
Hej dziewczyny,
My wózek kupiliśmy przedwczoraj.
A wczoraj czułam się źle psychicznie, nie wyszłam z domu wcale, cały dzień w pizamie i w lozku, dzisiaj czuje się podobnie
To nasz wozek:
Kochana Głowa do góry ! Wózek piękny jaki to ?
Beczulinda
Karex quero aluKochana Głowa do góry ! Wózek piękny jaki to ?
Malinowa_ona
No właśnie te naklejki tam mam ale nigdzie niewidze tej toxo. W stercie papierów odnośnie badań dodatkowych znalazlam coś o toxo że płatne (u tej ginekolog co jestem) musze ją za tydzień dopytać.Oni tam przyklejają naklejki z wynikami wiec jeśli nie miałaś to napewno będziesz miała
Borutka
Ja jestem zla, ze od razu nie mam pakietu tych badan tylko znow dwa tygodnie czekac. To mnie tyle stresu kosztuje i nerwow, ze wolalabym juz wiedziec czy mam sie zaczac leczyc czy nie... Szlam na wizyte do lekarza calkiem spokojnie a tu takie cos... Tym bardziej, ze ja na prawde bardzo przestrzegam tego co wolno a co nie wolno jesc, dbam o higiene, nie mam kontaktu z kotami. Boje sie bardzo i stad tez ta zlosc.
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
A w IgM miałaś niereaktywne ? Awidność Ci zlecili ?
paulik884
Hej dziewczyny ja dzis po wizycie u ginekologa, musialam mu pokazac dokumentacje z usg 3d, wiec juz od rana na nogach, jakos nie mam dzis zbytniego apetytu, wiec pije samo kakao, ale dla mojego upichcilam przekaski, ktoras rowniez ma ochote?
Piekne wozki, ten w groszki cudny, zakochalam sie, poniewaz bardzo lubie grochy, ja nie wiem jeszcze jaki wozek bede miec, ale to beda ciezkie zakupy, poniewaz jestem strasznie wybredna
12.10.2017 [emoji480]
Piekne wozki, ten w groszki cudny, zakochalam sie, poniewaz bardzo lubie grochy, ja nie wiem jeszcze jaki wozek bede miec, ale to beda ciezkie zakupy, poniewaz jestem strasznie wybredna
12.10.2017 [emoji480]
gretka898
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny! Melduje się z terminem na 18 października. Na prenatalnych wszystko super - wyszło, ze chłopak i będzie Ludwik.
Nadal trzymają mnie mdłości i wymioty, jestem juz 6 kg ma minusie, ale nie narzekam na spadek wagi miałam nadzieję, że koło 12 tygodnia wymioty sobie odejdą, a tu trwają w najlepsze. Miska moim najlepszym przyjacielem
Madagos, odezwij sie do mnie na priv - miałam na początku ciąży przeboje z toxo.
Nadal trzymają mnie mdłości i wymioty, jestem juz 6 kg ma minusie, ale nie narzekam na spadek wagi miałam nadzieję, że koło 12 tygodnia wymioty sobie odejdą, a tu trwają w najlepsze. Miska moim najlepszym przyjacielem
Madagos, odezwij sie do mnie na priv - miałam na początku ciąży przeboje z toxo.
madagos
IgM wynik niejednoznaczny. Nie zlecili awidnosci teraz tylko na tej wizycie za tydzien mi zleca.A w IgM miałaś niereaktywne ? Awidność Ci zlecili ?
Ps. Witaj nowa mamo
Eglentine
Mnie w poprzedniej ciąży też wyszła toksoplazmoza. Lekarz od razu dał mi rowamycyne ( nie pamiętam czy ten antybiotyk tak się dokładnie nazywał) i zlecił badanie awidność. Okazało się, że była wysoka i zakażenie miało miejsce długo przed ciąża i już nic brać nie musiałam. Ale czekanie ne ten wynik to były najgorsze dwa tygodnie mojej ciąży.
reklama
Borutka
IgM wynik niejednoznaczny. Nie zlecili awidnosci teraz tylko na tej wizycie za tydzien mi zleca.
Ps. Witaj nowa mamo
Rozumiem, szkoda że nie zlecili wtedy w komplecie bo miałabyś jasną sytuację... Rozumiem też że jesteś wkurzona, masz prawo. Ale nie martw się z doświadczenia diagnosty wiem że przeciwciała IgG mogą "zakłócać " pomiar M. Tak więc z dużym prawdopodobieństwem będziesz miała przebytą chorobę .
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.