reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kochana pocieszę Cię ze ja wymiotowałam samą śliną a w efekcie i żółcią bo w żołądku nic juz nie było, dzień w dzień od 6 tygodnia ciąży do skończenia 11 tygodnia czyli całe 5 tygodni. Wiem że jest to okropnie męczące i człowiek nie ma na nic siły ale dasz rady :) niektóre kobiety przechodzą to wcześniej, niektóre pozniej, pewnie teraz dopiero przyszła na Ciebie pora. Możemy tylko zazdrościć tym co przechodzą ten okres bezpbjawowo :) kup sobie korzeń imbiru i zaparzaj w herbacie lub wodzie, u mnie dobrze łagodził nudności :)
Jezu ja Ci i Wam współczuję :/ ja pierwszy dzień taki i umieram! Mam nadzieję, że to jakiś jednorazowy, kiepski dzień...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane co myślicie o utworzeniu wątku - wypawka?
Wszystko co m byc przydatne dl nas i dzidziolka od wózka po patyczki do uszu [emoji4]
Siadlam sobie tak dzisiaj zeby napisac w zeszycie co potrzebne ale mm dosłownie kilka rzeczy , choć to będzie moje 2 dziecko...
Osobiście nie damy rady wszystkiego kupić z jednym zamachem , wiec wydaje mi sie , ze co nieco juz można zacząć kupować , co wy na to? [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t1d [emoji272]
Ja jestem za [emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

Wszystko co m byc przydatne dl nas i dzidziolka od wózka po patyczki do uszu [emoji4]
Siadlam sobie tak dzisiaj zeby napisac w zeszycie co potrzebne ale mm dosłownie kilka rzeczy , choć to będzie moje 2 dziecko...
Osobiście nie damy rady wszystkiego kupić z jednym zamachem , wiec wydaje mi sie , ze co nieco juz można zacząć kupować , co wy na to? [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Również jestem ZA. Moje pierwsze dziecko i szczerze powiedziawszy jestem zielona co i jak i po co... Taki osobny wątek na pewno będzie bardziej przejrzysty niż wszystko w jednej "kupie" :)

No to utworzyalam i cos tam juz dodalam od siebie [emoji38]

Mutsy wyglada zgrabnie ale raczej ciezko go zarznac;) sasiadka wozi juz 2dziecko w 4 Riderze, a oni nie z takich co rzeczy szanuja;) a evo tez mam "w okolicy" ale nigdy nie pytalam jak sie jezdzi ;) w wozkach maxi cosi pamietam ze spacerowka byla strasznie niska, i palak nisko, a kuzynka jak pozyczyla nasz majac ktorys ich wozek przeklinala potemstrasznie ten swoj,

I przez agencje pracy tak?
Czy przedłużyli Ci umowe do dnia porodu i miałas płacone macierzyńskie?
Umowy mi nie przedłużyli. W 4 miesiącu ciąży powiedziałam mojemu opiekunowi, że jestem w ciąży. Miałam ciężką pracę i nie dawałam rady. Dowiedziałam się, że dla pracowników tymczas. jest osobne uregulowanie prawne tych rzeczy i rzeczywiście nie mają obowiązku przedłużyć umowy. Podpowiedzieli mi tylko, że w ciagu bodajże 7 czy 14 dni od skonczenia umowy - nie pamietam dokładnie ilr yo dni bylo mogę iść na chorobowe i ciągnąć do porodu i tak właśnie zrobiłam.

Ja np na poczatku to ciągle spałam. A tak od 8 tyg miałam od 11 przed południem do samego wieczora mdłości. Bez wymiotow Ale myślałam ze oszaleje. Chyba tylko 2 razy mnie naciaglo. Na szczęście zresztą. Chociaż same te mdłości tak mi dały popalić ze już różne głupoty mi po glowie chodziły. Byłam tym totalnie wykończona. A mój leciał na puszowym jedzeniu bo ja nie byłam w stanie podejść do lodowki

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My szczerze powiedziawszy to wcale się nie staraliśmy. Nawet mieliśmy całkiem inne plany na ten rok. Ale u mnie owu się przesunela choć byłam pewna ze była Koło 3 stycznia. Więc w noc poślubna tj 15 stycznia troche sobie pofiglowalismy i efekty są Ale jesteśmy mega szczęśliwi, że los zdecydował za nas
My tak samo :) Rozmawialiśmy o dziecku już od jakiegoś czasu, ale decyzji i ślubu brak. No i zdecydowało za nas ;)

Zdecydowanie za i też już zaczynam pierwsze zakupy. Kilka bodziaków kupiłam w Pepco i Auchan, bo się zwyczajnie nie mogłam oprzeć. A teraz wertuję blogi o pieluszkach wielorazowych, bo mam zamiar je stosować, ale chcę się najpierw zorientować w rodzajach. Chyba wybiorę kieszonki z wkładami i otulacze na zmianę. Ale to wszystko kosztuje, zwłaszcza, że wolałabym robione w Polsce, to już pora zacząć kupować je na raty :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry