reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kochana pocieszę Cię ze ja wymiotowałam samą śliną a w efekcie i żółcią bo w żołądku nic juz nie było, dzień w dzień od 6 tygodnia ciąży do skończenia 11 tygodnia czyli całe 5 tygodni. Wiem że jest to okropnie męczące i człowiek nie ma na nic siły ale dasz rady :) niektóre kobiety przechodzą to wcześniej, niektóre pozniej, pewnie teraz dopiero przyszła na Ciebie pora. Możemy tylko zazdrościć tym co przechodzą ten okres bezpbjawowo :) kup sobie korzeń imbiru i zaparzaj w herbacie lub wodzie, u mnie dobrze łagodził nudności :)
Jezu ja Ci i Wam współczuję :/ ja pierwszy dzień taki i umieram! Mam nadzieję, że to jakiś jednorazowy, kiepski dzień...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane co myślicie o utworzeniu wątku - wypawka?
Wszystko co m byc przydatne dl nas i dzidziolka od wózka po patyczki do uszu [emoji4]
Siadlam sobie tak dzisiaj zeby napisac w zeszycie co potrzebne ale mm dosłownie kilka rzeczy , choć to będzie moje 2 dziecko...
Osobiście nie damy rady wszystkiego kupić z jednym zamachem , wiec wydaje mi sie , ze co nieco juz można zacząć kupować , co wy na to? [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t1d [emoji272]
Ja jestem za [emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

Wszystko co m byc przydatne dl nas i dzidziolka od wózka po patyczki do uszu [emoji4]
Siadlam sobie tak dzisiaj zeby napisac w zeszycie co potrzebne ale mm dosłownie kilka rzeczy , choć to będzie moje 2 dziecko...
Osobiście nie damy rady wszystkiego kupić z jednym zamachem , wiec wydaje mi sie , ze co nieco juz można zacząć kupować , co wy na to? [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Również jestem ZA. Moje pierwsze dziecko i szczerze powiedziawszy jestem zielona co i jak i po co... Taki osobny wątek na pewno będzie bardziej przejrzysty niż wszystko w jednej "kupie" :)

No to utworzyalam i cos tam juz dodalam od siebie [emoji38]

Mutsy wyglada zgrabnie ale raczej ciezko go zarznac;) sasiadka wozi juz 2dziecko w 4 Riderze, a oni nie z takich co rzeczy szanuja;) a evo tez mam "w okolicy" ale nigdy nie pytalam jak sie jezdzi ;) w wozkach maxi cosi pamietam ze spacerowka byla strasznie niska, i palak nisko, a kuzynka jak pozyczyla nasz majac ktorys ich wozek przeklinala potemstrasznie ten swoj,

I przez agencje pracy tak?
Czy przedłużyli Ci umowe do dnia porodu i miałas płacone macierzyńskie?
Umowy mi nie przedłużyli. W 4 miesiącu ciąży powiedziałam mojemu opiekunowi, że jestem w ciąży. Miałam ciężką pracę i nie dawałam rady. Dowiedziałam się, że dla pracowników tymczas. jest osobne uregulowanie prawne tych rzeczy i rzeczywiście nie mają obowiązku przedłużyć umowy. Podpowiedzieli mi tylko, że w ciagu bodajże 7 czy 14 dni od skonczenia umowy - nie pamietam dokładnie ilr yo dni bylo mogę iść na chorobowe i ciągnąć do porodu i tak właśnie zrobiłam.

Ja np na poczatku to ciągle spałam. A tak od 8 tyg miałam od 11 przed południem do samego wieczora mdłości. Bez wymiotow Ale myślałam ze oszaleje. Chyba tylko 2 razy mnie naciaglo. Na szczęście zresztą. Chociaż same te mdłości tak mi dały popalić ze już różne głupoty mi po glowie chodziły. Byłam tym totalnie wykończona. A mój leciał na puszowym jedzeniu bo ja nie byłam w stanie podejść do lodowki

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My szczerze powiedziawszy to wcale się nie staraliśmy. Nawet mieliśmy całkiem inne plany na ten rok. Ale u mnie owu się przesunela choć byłam pewna ze była Koło 3 stycznia. Więc w noc poślubna tj 15 stycznia troche sobie pofiglowalismy i efekty są Ale jesteśmy mega szczęśliwi, że los zdecydował za nas
My tak samo :) Rozmawialiśmy o dziecku już od jakiegoś czasu, ale decyzji i ślubu brak. No i zdecydowało za nas ;)

Zdecydowanie za i też już zaczynam pierwsze zakupy. Kilka bodziaków kupiłam w Pepco i Auchan, bo się zwyczajnie nie mogłam oprzeć. A teraz wertuję blogi o pieluszkach wielorazowych, bo mam zamiar je stosować, ale chcę się najpierw zorientować w rodzajach. Chyba wybiorę kieszonki z wkładami i otulacze na zmianę. Ale to wszystko kosztuje, zwłaszcza, że wolałabym robione w Polsce, to już pora zacząć kupować je na raty :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry