reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No wlasnie ja sie baaardzo kieruje tym zdjeciem no i same powiedzcie...
1490348931-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
W takim wypadku wychodzi chyba Kawaler [emoji16][emoji173]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
Mi teraz wyszly liczne bakterie w moczu. Lekarka kazala mi brac taki preparat z zurawina bakteriami i czyms tam jeszcze mowila ze to bezpieczne. Pierwszy raz mam bakterie w moczu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mam duzo bakterii w moczu ale mi zlecił jeszcze posiew zeby dobrze dobrać antybiotyk... A zurawine jem suszona:)

Ewkap dziekuje :-)
Hejmal, nie ma sie co martwić, mi w 6 tygodniu tez wyszły liczne bakterie w moczu ale lekarz mowil ze liczą sie przede wszystkim leukocyty a ich miałam "pojedyncze w polach widzenia", stwierdził ze nie ma sensu sie w takiej sytuacji niczym faszerowac, a w celu dokładnego zbadania zlecił posiew z moczu, który wykazał ze nie ma żadnej infekcji :) pozniej juz w badaniu ogólnym moczu nie miałam licznych bakterii, także jeśli nie masz leukocytów to nie ma sie co martwić :-)

Ja miałam liczne bakterie i bardzo dużo leukocytów, nie pamiętam dokładnie jak tam był o napisane, a nie chce mi się wstać żeby spojrzeć ;-)
W szpitalu robili mi posiew i brałam antybiotyk przez 7 dni.

Mi teraz wyszly liczne bakterie w moczu. Lekarka kazala mi brac taki preparat z zurawina bakteriami i czyms tam jeszcze mowila ze to bezpieczne. Pierwszy raz mam bakterie w moczu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Może zrób posiew? U mnie dopiero w posiewie wyszły Ecoli i skończyło się antybiotykiem :-/ Teraz cały czas łykam Urosept 3x2 tak zapobiegawczo [emoji4]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Ewkap to w takim razie zmienia postać rzeczy. Myśle że lekarz robi mądrze, sprawdzając u hejmal pierwsze rodzaj infekcji, bo bez sensu żeby w tym stanie zażywała leki które są dobrane na chybił trafił. Bedzie dobrze :-) jedz duzo żurawiny suszonej i pij duzo wody... Czytałam rownież ze pomaga przecieranie sie po siusianiu zamiast papierem toaletowym to wacikiem nasączonym w naparze z rumianku :-)

Witam
U nas dzisiaj piękne słoneczko świeciło i poszłam z psem na długi spacer przerywany posiadywaniem na ławeczkach, no ale skoro mam się oszczędzać to się oszczędzam.
Jutro przylatuje do mnie moja siostra i zostaje tydzień tak więc zapewne nie będę się udzielała bo widuję ją raz lub dwa razy w roku :(:(
Dasia zdrówka podsyłam, wygrzewaj się to przeziębienie szybciej minie
Natalia witaj wśród nas i gratulacje bebolka - wreszcie się doczekaliście
Campario pracuję w przedszkolu i powiem Ci że Franek to teraz bardzo popularne imię :tak::tak:
Ewka faktycznie duża już ta Twoja dzidzia
Roza fajny ten kosz dla maluszka, ja też tu kombinuję jakby tu łóżeczko wcisnąć do sypialni, ale na razie pomysłu brak, chyba ze komodę wywalę to wtedy miejsce się znajdzie
Ja prenatalne dopiero w czwartek, jeszcze prawie tydzień muszę czekać a wizyta u mojej gin 04.04

Idę do niej we wtorek, i chyba mnie połozy od razu na oddział a wtedy mi zrobią mi wymazy na bakterie i inne badania. Do tego czasu wytrzymam zresztą mam przerywnik bo w niedziele mam prenatalne.

reklama
Olek. Natalia witam nowe mamuski...
Natalia widze ze od poczatku ciazy mamy podobnie ja tez ciagle krwawienia i wizyty na Ip mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy...teraz lykam stos lekow i oszczedzam sie ile moge...
Bedzie dobrze..musi byc..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry