reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie dziewczyny!
Wczoraj jak wróciłam od lekarz padłam na twarz. Ruszyliśmy o 8, a z powrotem byliśmy o 19. Ciągle w aucie, z przerwą tylko na wizytę i szybki obiad.
Najważniejsze, że nasza mała jest zdrowa i prawidłowo wszystko się rozwija. Lekarz już nie podaje długości CRL, tylko wagę, więc mamy 150 g szczęścia :) Ma 2 cm stópki którymi cały czas kopała mamę w brzusio podczas USG :) Pełnia szczęścia.
Łożysko nadal mam przodując, więc nadal mam odpoczywać i się nie przemęczać. Ze względu na ogromne bóle brzucha lekarz zmienił mi leki na podtrzmanie, bo podobno lepiej działają rozkurczająco na macicę (zastrzyki na tydzień kosztują 170zł. Maskara). Do tego kazał mi brać magnez. Zobaczymy za miesiąc czy będzie lepiej. Następną wizytę mam 19.05. i wtedy połówkowe.

Nasza mała :):
Zobacz załącznik 803503
Piekny maluszek :D

reklama
Natasza świetne wieści! :-)

Dziewczyny, wiedziałam, że tak będzie... Nie wstałam od razu rano, a teraz kompletnie mi się nic nie chce...

Przeglądam sobie różne apteki internetowe. Muszę zamówić bio oil i przy okazji wybrałam podkłady higieniczne, teraz szukam bielizny poporodowej... Myślę też nad tym detektorem :-)

Majtki lepiej kupić jednorazowe, czy wielorazowe??

Witajcie dziewczyny!
Wczoraj jak wróciłam od lekarz padłam na twarz. Ruszyliśmy o 8, a z powrotem byliśmy o 19. Ciągle w aucie, z przerwą tylko na wizytę i szybki obiad.
Najważniejsze, że nasza mała jest zdrowa i prawidłowo wszystko się rozwija. Lekarz już nie podaje długości CRL, tylko wagę, więc mamy 150 g szczęścia :) Ma 2 cm stópki którymi cały czas kopała mamę w brzusio podczas USG :) Pełnia szczęścia.
Łożysko nadal mam przodując, więc nadal mam odpoczywać i się nie przemęczać. Ze względu na ogromne bóle brzucha lekarz zmienił mi leki na podtrzmanie, bo podobno lepiej działają rozkurczająco na macicę (zastrzyki na tydzień kosztują 170zł. Maskara). Do tego kazał mi brać magnez. Zobaczymy za miesiąc czy będzie lepiej. Następną wizytę mam 19.05. i wtedy połówkowe.

Zobacz załącznik 803503
Śliczna [emoji7]

w57v3e3kdnfl41ek.png

KasiaxD my też nasze wesele w czerwcu 2 lata temu mieliśmy:) kiedy dokładnie? ;) i to było pierwsze wesele na jakim byłam. Od tego czasu byliśmy w zeszłym roku we wrześniu. I to wszystko. I póki co nie zapowiada się na następne :(
Ewka ja też nie wstałam od razu, wręcz zasnelam i dopiero się obudziłam. Mam ochotę na lody czekoladowe i całe szczęście że mam je w lodówce, zaraz pochłonę :) a teraz już wiele nie zrobię bo zaczynają się moje seriale i do 16 mam grafik napięty :D

1492852178-aaaaaa.png

Ja też mam wesele siostry rodzonej, 30 czerwca. Sukienkę kupiłam już taką Ale do czerwca może jeszcze coś wyhaczę fajnego [emoji12]
Wieczór panieński mnie nie ominie bo zapewne sama go będę organizować, ale już obmyśliłam plan że po wizycie w spa pojedziemy do gospodarstwa agroturystycznego, tam chcę zamówić całą imprezę i noclegi, więc w razie złego samopoczucia zawinę się wcześniej do pokoju [emoji16]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Dziewczyny my to już mamy prawie wszytko dla dziecka [emoji23] wózek, fotelik, przewijak, butelke, wypażarke, podgrzewacz, trochę ubranek, smoczki .... brakuje nam tylko kołyski i kilku butelek bo przyda się więcej niż jedna (nie planuje karmić piersią z powodów osobistych)

Ewka ja ostatnio tez szaleje. Kupiliśmy sobie robota kuchennego i wkręciłam się w robienie smoothie, gotowanie na parze i dżemy :3

Witajcie dziewczyny!

Zobacz załącznik 803503
Hej gratuluje udanej wizyty:) powiedz mi czy te zastrzyki to clexane w brzuch? Mi tez to lekarz przypisal na ostatniej wizycie ale zwlekam z kupnem...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry