reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
@nutka83 ja mam 15tydzień6dzień i -1kg na wadze...

Mi się śniło, że obudziłam się w domu a Koło mamy malutka istotka, pytam co to za dziecko, a moja mama: no Twoje, straciłaś przytomność w samochodzie i urodzilas dziecko, dziewczynkę...
A ja, że jak to, że chłopiec miał być, i w ogóle małą jak przystawilam do piersi to powiedziała: bleee a potem raczkowała, a ja byłam załamana, że jaak mogłam urodzić takiee dziecko :/
Bosz jakie głupie te sny [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Amysz...skoro Babcia tak powiedziała :-) :)

A co do kolorów...to niewiem czy wiecie ale w ktorymś rejonie Polski kolory zakłada sie odwrotnie..dla chłopca czerwone a dla dziewczynki niebieskie...kojarzy mi sie coś kraków ale nie dam se ręki obciąć.
Podobno (tak słyszałam że ...)to odnośnie religii, Maryja miała niebieskie szaty a Jezus czerwone i stąd tak.

A ja powiem Wam szczerze ze nawet nie myśle o powrocie do Polski, jedyny minus to rodzinka daleko ale codziennie rozmawiamy plus Skype, często nas odwiedzają no i my czasem przyjedziemy także nie jest tak zle. Poza tym tutaj wg mnie mamy życie jak w raju, no wiadomo pod warunkiem ze się pracuje normalnie, dzieci w tym kraju maja zapewnione wszystko co tylko można, wszędzie są windy żeby zjechać wózkiem do metra, wszystko praktycznie jest przystosowane do dzieci, milion placów zabaw, w każdym centrum miejsca do karmienia, przewijania, ja wiem ze to są akurat szczegóły ale jak byłam w Polsce ostatnio i musiałam pojechać kolejka to myślałam ze zemdleje z wrażenia; schody strome, żadnego podjazdu, żeby wejść do kolejki to musiałam wyciągnąć synka z wózka włożyć go i potem wózek w ręce bo przerwa to prawie metrowa była!! (Mieszkam w Gdyni nad samym morzem) ceny w sklepach praktycznie takie same jak tutaj!! Tak wiec mieszkając w Polsce musiałabym pare miesięcy odkładać na to co tutaj można kupić z jednej wypłaty. A oboje z mężem dość dobrze zarabialiśmy w Polsce, żadnych kokosów ale przyzwoicie :)
Opieka lekarska to już w ogóle nie będę nawet komentować bo różnica jest ogromna. W Polsce nigdy nie narzekałam na służbę zdrowia, nigdy tez nie spotkałam się z niemiłym lekarzem bo wychodzę z założenia ze jak pokazujesz komuś szacunek i uśmiech to zawsze do dostajesz spowrotem ale jednak tutaj to jakbym w super hotelu była :)
Dlatego właśnie nie zamierzam wracać do Polski
Ja Ci się nie dziwię, sama też teraz wyjeżdżam i jak byłam teraz u męża to tak się śmiałam, że np chipsy pringles były w promocji za 1,5 euro chyba, a w Polsce je jadłam kilka lat temu, bo kosztują jakoś 8zl. I tak w sumie na każdym kroku.
Polska jest jak rodzina. Denerwuje człowieka, ale tu jest wszystko swoje. Ten kraj jest bardzo młody, nie ma też co porównywać nas, bo cud , że tu nie ma drugiej Ukrainy czy Białorusi.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny:) dzisiaj u nas pogoda troche lepsza wiec samopoczucie też:) mężu dostał zwolnienie do konca tyg wiec mam towarzystwo:) chciałam podpytac o te detektory tętna płodu bo widziałam ze temat sie pojawił. Dziewczyny ktore uzywaja, warto kupic? Ciągle mnie boli to tu to tam i swiruje juz czasami czy z maluchem wszystko w porzadku :/ czytalam troche w necie o tym ale opinie sa różne. Boję sie ze nie będę umiała znaleźć tętna malucha i wtedy to juz wogole zawału dostane do następnej wizyty :/ ponoć to tez nie zdrowe za często używać takiego sprzętu, sama nie wiem. Proszę o radę

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny:) dzisiaj u nas pogoda troche lepsza wiec samopoczucie też:) mężu dostał zwolnienie do konca tyg wiec mam towarzystwo:) chciałam podpytac o te detektory tętna płodu bo widziałam ze temat sie pojawił. Dziewczyny ktore uzywaja, warto kupic? Ciągle mnie boli to tu to tam i swiruje juz czasami czy z maluchem wszystko w porzadku :/ czytalam troche w necie o tym ale opinie sa różne. Boję sie ze nie będę umiała znaleźć tętna malucha i wtedy to juz wogole zawału dostane do następnej wizyty :/ ponoć to tez nie zdrowe za często używać takiego sprzętu, sama nie wiem. Proszę o radę

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Przy pierwszym szukaniu pewnie dostaniesz zawału :) ale każde kolejne jak już się wprawiłam mnie uspokajało :)

Witajcie dziewczyny!

Rano byłam na badani krwi... Niewiele brakowało, a zemdlałabym z głodu. Masakra jakaś. Nigdy tak nie miałam. Oczywiście nikt mnie nie przepuścił w kolejce... cóż... wychowanie ludzi jest powalające.
Jak wróciłam to byłam tak zmęczona i bolał mnie brzuch, że poszłam spać... i oczywiście wstałam znowu głodna :D
Nie wiem jak jutro dam radę jechać do Białegostoku z tymi bólami brzucha... Cały dzień będzie z głowy, bo wizytę mam na 13... więc ruszamy o 8. Zlądujemy w domu na noc.

Ja Wam powiem dziewczyny, że gdybym znała język to ani chwili bym się nie zastanawiała i wyjechała do Niemiec. Najlepiej tak, żeby tam urodzić. Za każdym razem jak słucham wujka męża, który siedzi tam od około 20 lat to oczy mi na wierzch wychodzą. Jaki tam jest socjal. 190 euro co miesiąc na każde dziecko... albo chociażby weźmy zarobki. U Na zarobimy 1500zl a oni 1500 euro. Z tym że u nas bierze się kredyt na dom 300 000 zł a tam 80 000 euro. No to o czym tu gadać.. leki za darmo dla dziecka.. do tego mając wykształcenie wyższe u nich to na prawdę idzie pięknie zarobić. Ale jakoś nie możemy zmobilizować do nauki języka. W lipcu jedziemy tam na 2 tyg. Pewnie znowu zrobi mi się pranie mózgu i nie będę chciała wracać.

Witajcie Dziewczyny. Nie bylo mnie chwile ale weny nie mialam na pisanie. Ja jakos tak zakupow nie robie jeszcze dzidziusiowych i pewnie dopiero latem zaczne ;) Poki co szukamy z M wiekszego mieszkanka dla naszej rodzinki i to pochlania mnostwo czasu.
Mialam tez we wt wreszcie usg genetyczne i wszystko jest super! Dzidzia rozwija sie ksiazkowo :D no i chyba bedzie trzecia Dziewczynka! :) Corcie zachwycone wizja siostrzyczki, a M coz...marzyl mu sie syn ale nie jest mu dane widac ;)
Pozdrawiam Was goraco tej wiosno-zimy i ciesze sie z Waszych pozytywnch wiesci i zakupow :)
Ps. Bole brzucha tez mam ciagle a dzis jeszcze boli glowa. Duphaston biore od tygodnia ale zmiany nie widze. Poza tym ze mdlosci znow wieksze.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie nowe mamy.

Ja najpierw przytylam, potem schudlam i teraz w swieta przytylam ostatecznie waze tyle samo. Lekarz mowil ze lepiej jak bym schudla w ciazy bo mam z czego.
Mi dzis sie snilo ze krwawie, potem ze sie obudzilam i ze krwawilam. Na koniec jak sie obudzilam to nie wiedzialam co jest prawda wiec od razu ze strachu reka w majtki, na szczescie to byl tylko sen.

Ktoras pisala ze ma problem z jelitami. Na te kloppty dobry jest kefir. Ladnie poprawia ich prace.

reklama
Witajcie dziewczyny!

Rano byłam na badani krwi... Niewiele brakowało, a zemdlałabym z głodu. Masakra jakaś. Nigdy tak nie miałam. Oczywiście nikt mnie nie przepuścił w kolejce... cóż... wychowanie ludzi jest powalające.
Jak wróciłam to byłam tak zmęczona i bolał mnie brzuch, że poszłam spać... i oczywiście wstałam znowu głodna :D
Nie wiem jak jutro dam radę jechać do Białegostoku z tymi bólami brzucha... Cały dzień będzie z głowy, bo wizytę mam na 13... więc ruszamy o 8. Zlądujemy w domu na noc.
Ooo a u kogo prowadzisz ciążę w Białymstoku? Ja też jeżdżę do Białego na Królowej Rodzin [emoji16]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry