reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
CZesc mamusie :-)
Kornelcia bardzo ładny wózek upolowałaś :-)
Paulinkamalinka śliczna córeczka :)) swietnie udało sie ją ująć na tym 3D :) super pamiątka :)

Ja dzisiaj pojechałam na badania bo wizyta wkoncu za tydzień :) Po oglądaniu Waszych łowów stwierdziliśmy z mężem ze musimy koniecznie zaglądnąć do tego Lidla ale wszystko było tak przebrane ze szok. Zostały tylko body dla dziewczynek i wielkie skarpetki :p z rzeczy ciążowych upolowałam jedna z ostatnich tunik i stanik do karmienia :) odchodząc od rzeczy dziecięcych zauważyłam śliczne kapcioszki ktore ktoś schował miedzy całkiem innym towarem:p rozmiar duzy bo 22 wiec pewnie bedą na ok. roczek ale wazne ze są :D
Zobacz załącznik 803214
Zobacz załącznik 803215
Troche te buciki poczekają :D
Moja córcia aktualnie nosi 23-24 rozmiar (zależy od producenta) a w czerwcu kończy 4 latka. We wrześniu jak zaczynała przedszkole to sz£a w rozmiarze 22.

reklama
Ja dzisiaj oglądałam same polskie , ale tak nie do końca mi się podobają. Jakie macie typy? Ja nie chce trojkolowego i mega drogiego

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app
Ja myślę o Adamex Vitto tym najnowszym jeśli chodzi o kolorystyke, bebetto murano i jeszcze jeden typ ale nie pamiętam, mam w ulubionych zaznaczony na latopie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczynki :):)
Ja od rana na nogach bo najpierw córę do szkoły wyszykowałam a potem na zakupy się wybrałam, kupiłam sobie dwie sukienki na większy brzuszek i jak wróciłam do domu to jedna przestała mi się podobać, ale niech będzie koło domu o_Oo_O
Justa nie zamartwiaj się na zapas, ja też bym zrobiła amniopunkcję dla świętego spokoju i zapewne też bym już same czarne myśli miała ale ze mnie to straszna panikara, za Ciebie mocno trzymam kciuki :tak::tak:
Malinka super córa, pamiątka na resztę życia :):)
Spark no niezłego córa guza nabiła
Ja też mam dosyć tego leniuchowania i oszczędzania się ale cóż można innego zrobić, wyjdę z psem na spacer to wracam z zadyszką i nawet jakbym chciała coś porobić to albo bóle mnie łapią albo zadyszka, organizm sam pokazuje żeby wyluzować, zresztą u mnie też były plany że dłużej popracuję, ale po wylądowaniu w szpitalu organizm zadecydował za mnie.
Jutro chyba wybiorę się na badania bo we wtorek wizyta i trzeba już z wynikami się stawić :):)

Troche te buciki poczekają :D
Moja córcia aktualnie nosi 23-24 rozmiar (zależy od producenta) a w czerwcu kończy 4 latka. We wrześniu jak zaczynała przedszkole to sz£a w rozmiarze 22.
Ha to sie przeliczyłam Chociaż siostrzeniec jak miał 2 lata nosił rozmiar 22 :p najwyżej poczekają

JustaKacper, bedzie dobrze, musisz byc spokojna dla dziecka i myślec pozytywnie. Zrobisz badania dokładniejsze i okaże sie ze zmartwienia były bez sensu i dzidzia jest zdrowa, trzymamy kciuki za Was

Wlasnie przed chwila mialam tel od doktor ze po tescie Pappa ryzyko trisomii 21 wzroslo na 1.538...
Zaraz sie chyba zamorduje znowu sie zaczyna musze zrobic test nifty albo amniopunkcje...
A juz myslalam ze wszystko bedzie ok
A jakie wyszło NT? (przeziernosc mierzona na usg)
Wiem napewno ze badanie przeziernosci karkowej jest dużo wiarygodniejsza a test Pappa to jedynie statystyki które rzeczywiście często pokazują nienajlepszy wynik w sytuacji gdy dzidziuś jest całkiem zdrowy. W tym wyniku duże znaczenie ma wiek mamy, i na tej podstawie oblicza się ryzyko

Poszukaj wyniku NT jeśli jest w normie to naprawdę wcale bym się nie martwiła

Kosc nosowa byla..nt w normie...
W poniedzialek znowu bede jechac do warszawy do Imid...di poradnii genetycznej...wole zrobic ta amniopunkcje...wiem ze ryzyko jest...ale bede na 100 procent pewna ze dziecko jest zdrowe...
Nie wiem czy nifty na 100 daje pewnosc...juz nie mam sily...ja tu wozki wybieram...a moze okazac sie ze nie bedzie mi potrzebny...wiem ze to straszne...ale taka jest prawda
Dlaczego nie będzie Ci potrzebne? Nie myśl tak nawet

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app

Ha to sie przeliczyłam Chociaż siostrzeniec jak miał 2 lata nosił rozmiar 22 :p najwyżej poczekają

JustaKacper, bedzie dobrze, musisz byc spokojna dla dziecka i myślec pozytywnie. Zrobisz badania dokładniejsze i okaże sie ze zmartwienia były bez sensu i dzidzia jest zdrowa, trzymamy kciuki za Was
Mój dwulatek ma rozmiar bucików 23 :)

reklama
1: 538...wyszlo.

Test Pappa oblicza tylko ryzyko wystąpienia choroby i jest mało wiarygodny. Dlatego ja go nie robiłam, aby nie mieć tego stresu. Zrobiłam Nifty. Na Twoim miejscu najpierw zrobiłabym Nifty (jeżeli masz kasę, bo to mega drogie badanie). Amniopunkcja niesie za sobą duże ryzyko poronienia. Ja straciłam dwie ciąże, dlatego dopiero gdyby Nifty wyszedł nieprawidłowy to zdecydowałabym się na amniopunkcję. Nifty określa 99,99% wystąpienia chorób genetycznych.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry