reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej Mamuśki :) Aaaaaaaaaaaaaaaaaaleee się objadlam! A dzis druga część tego jedzenia! Najpierw trzeba przetrwać obiad u tesciowej a potem na poprawe humoru do znajomych na ciasteczko. ;) Ja startowałam z wagi takiej jak dwie z Was razem wzięte dlatego staram się bardzo pilnować wagi w ciąży. Od początku +2,8kg z czego te 2kg przez pierwsze 2 tygodnie mi przyszły jako jojo po diecie na ktorej bylam. Licze na te letnie arbuzy, sałatki, lody owocowe i swieze owocki i moze jakos sie uda za duzo nie przytyc :) Miłego i spokojnego dnia dla Was i Waszych babelkow ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, ja w łóżku jeszcze, córka z mezem robia mi sniadanko wiec czekam.
Ja ruchy czulam bardzo wczesnie w tej ciazy, teraz koncze 16tc i wczoraj to juz bylo kilka konkretnych kopniakow tak ze córka poczula. Ale byla szczęśliwa, mówi że pewnie dzidzius bedzie sportowcem:)
W pierwszej ciazy poczulam gdzies ok 19tc.
Jedziemy niedługo do moich rodziców, tylko mąż silownie zaliczy

Ja już u mamy po obiedzie... zjadłam rosół, flaki, drugie danie, łyżkę sałatki, pół zimnej nóżki, jajko i siostra kroi właśnie ciasto :-) dziś chyba pekne ;-) haha :-)

Ja ide w srode i juz sie denerwuje bo mamy robic przeziernosc karkowa

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom
Pamietam ze ja tez się bardzo denerwowałam przed tym, nawet spać w nocy nie mogłam. Zobaczysz u ciebie tez wyjdzie super :)
My tez już po obiedzie zaraz będzie ciasto.... ciekawe ile kg przybędzie

Hej dziewczyny :) przepraszam Was, ale na prawdę czasu mam jak na lekarstwo. I jeszcze 2 kolejne dni tak może być... jak będę miała chwile to obiecuje ze doczytam co u Was dobrego :) [emoji255]
Ja się trochę martwię bo jem normalnie, brzuch mi rośnie a moja waga spada .... wklejam Wam jak to wyglada:
1492438550-aaaaaa.jpeg

Haha :-) jeszcze trochę i będziemy się martwić, że waga nam leci na łeb, na szyje
do gory :-D

Ja już w domu, zaliczyłam drzemkę i czuje się jak nowa :-) ale jeszcze nie zaczynam jeść :-)
Maz pojechał zawieźć mamę do Kielc, dobrze że nie jechałam z nim na siłę. Odwiozę mnie do domu, bo zapomniałam że sobą leków i taka byłam wymordowano, że zostałam z Frankiem w domu, a on sam z mama pojechał. Ciekawe o której wróci bo korki pewnie będą :-)

NIE MAM SIŁY ;-) ALE MI DOBRZE W SWOIM ŁÓŻKU ;-)
JUŻ SIĘ DOMYŚLAM JAK BĘDZIEMY JUTRO BIADOLIC O ZMĘCZENIU, PRZEJEDZENIU... ;-)

Witam,
jakiś czas się przymierzałam do poszukania forum o Październikowych mamuśkach i znalazłam Was :) Trochę późno dołączam, wszystkie się już pewnie dobrze znacie, ale mam nadzieję że i ja będę mogła być częścią Was :)

Na początek się przedstawię :)
Mam na imię Monika, w grudniu stuknie mi 30tka, jestem z Bydgoszczy i to moja druga, planowana ciąża. Mam cudownego synka, który w marcu skończył 3 latka :)

Jestem w 14tc, termin wg USG 18 październik :) W czwartek miałam wizytę i najprawdopodobniej będzie drugi chłopak :) Aczkolwiek Pani Dr nie była pewna, więc okaże się 11 maja, na nast. wizycie :) Ciąża póki co bezobjawowa, nie licząc małych mdłości na początku :p Czuję się bardzo dobrze i oby tak zostało :)

Roza_21 Ja od początku ciąży też tracę na wadze.. podobnie do Ciebie i właśnie w czwartek pytałam o to lekarza.. Powiedziała, że nie mam się co martwić bo dziecko ładnie rośnie, a te spadki wagi nie są jakieś drastyczne póki co.. :) Ja bym się narazie nie przejmowała na Twoim miejscu!

Pozdrawiam :)

reklama
Tak się dziś wkurzylam ze szok. Mieliśmy proszonych gości na 13. Mój wychodzi na balkon i słyszy jak ten gość się umawia na 13 do mc Donalda z kolegą ze sobie pojadą. We dwie rodziny. To mówię mojemu jak tak to mam w dupie ja nie bd cały dzień czekać kiedy on przyjdzie i pojechaliśmy do znajomych. Wracamy A tamten obrażony ze nas w domu nie ma a on chciał w gości przyjść. No nwm ja jak się z kimś umawiam na konkretną godz to idę na konkretna godz A nie każe komuś czekać i się domyślać czy bd czy nie... ehhh

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry