reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Oooo masz synka o imieniu Franek. Mój maż się uparł na to imię w sumie mi też się podoba tylko byłam nastawiona na Igora. Ale jak moja mama się dowiedziała o imieniu Franek to się przeraziła [emoji39] stwierdziła że Nie zna nikogo o tym imieniu i to wydziwianie [emoji39]. Jej się podoba Igor [emoji39]

34bw3e3kof41ymjj.png

Termin na 3.10.2017 z usg 28.09.2017
To pies nie dziecko z tego co wiem;)

reklama
Justa miałaś leżeć :-)
Ja dziś ugotowałam zupę zacierkowa. Cały duży garnek, zapasteryzowalam 3 słoiki litrowe, będzie dla męża na "czarna godzine", jakbym znów miała wycieczkę do szpitala :-)
Miałam robić pomidorowa, bo zostało nam trochę rosołu z wczoraj, ale pomidorowa będzie jutro :-)

Też już leżę przed tv i odpoczywamy sobie z mężem i psem :-) zaraz znów zostanę sama z Frankiem...

Wiem ale musialam to dzis zalatwic bo nie mialabym kiedy...ale podjechalismy samochodem tyle ze wysiadlam i poszlam do sklepu...
A ja mam kochana duzo odpoczywac a nie plackiem lezec caly dzien...niestety w domu tez obowiazki sa...
Teraz juz nic nie robie...zalegal caly dzien przed tv

Kurcze wszystkie piszecie o prenatalnych a mi nic takiego lekarz nie mowil. Hm myslalam Ze usg prenatalne to to samo co badania prenatalne, czym więc się różni zwykle usg od prenatalnego?
Ja dziewczyny dzisiaj teZ grilluje u znajomych :)
Co do kremów używam tego co przed ciaza.
Nie zaleca się prenatalnych przed 35 r.ż. :) A to USG prenatalne/genetyczne to USG na który dokonują różnych pomiarów dziecka i wyliczają prawdopodobieństwo wystąpienia chorób genetycznych.

Oooo masz synka o imieniu Franek. Mój maż się uparł na to imię w sumie mi też się podoba tylko byłam nastawiona na Igora. Ale jak moja mama się dowiedziała o imieniu Franek to się przeraziła [emoji39] stwierdziła że Nie zna nikogo o tym imieniu i to wydziwianie [emoji39]. Jej się podoba Igor [emoji39]

34bw3e3kof41ymjj.png

Upsss... Franek to mój pies :-) :-D

Nie zaleca się prenatalnych przed 35 r.ż. :) A to USG prenatalne/genetyczne to USG na który dokonują różnych pomiarów dziecka i wyliczają prawdopodobieństwo wystąpienia chorób genetycznych.
Prenatalne są refundowane od 35r.ż. A to czy są zalecane chyba zależy już od indywidualnego przypadku [emoji6] Ja np mam 31 (we wrześniu skończę) I lekarz mi zalecił badania prenatalne właśnie ze względu na mój wiek [emoji4]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Kasiu super ze z dzidzia dobrze. Musisz na siebie uwazac i odpoczywac duzo.

Ja mam prenatalne te 3 cos tam , usg i chyba dwa razy krew. Jedziemy jutro na 10:30 bardzo sie boje bo moj drugi synek mial wade wrodzona przepukline z boku brzuszka. O tych testach z krwi to cos tam czytałam ale wole na razie nie dociekac szczegolow bo bede sie bala jeszcze bardziej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu super ze z dzidzia dobrze. Musisz na siebie uwazac i odpoczywac duzo.

Ja mam prenatalne te 3 cos tam , usg i chyba dwa razy krew. Jedziemy jutro na 10:30 bardzo sie boje bo moj drugi synek mial wade wrodzona przepukline z boku brzuszka. O tych testach z krwi to cos tam czytałam ale wole na razie nie dociekac szczegolow bo bede sie bala jeszcze bardziej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Odpoczywam odpoczywam, nawet mężuś dziś obiadek zrobił, czego nigdy nie robił [emoji23] I plamienie ustało więc chyba wszystko jest na dobrej drodze [emoji4] We wtorek pójdę chyba prywatnie na usg skontrolować tego krwiaka czy się zmniejsza...

w57v3e3ktmvwxeii.png

No to nieźle [emoji39] pocieszyłaś mnie skoro ludzie nazywaja tak psy [emoji23][emoji29]

34bw3e3kof41ymjj.png

Tym akurat bym się nie sugerowała [emoji6] Mój królik np ma na imię Teresa [emoji23]
A Franio bardzo ładne imię, synek mojej przyjaciółki tak się nazywa [emoji173]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
No to nieźle [emoji39] pocieszyłaś mnie skoro ludzie nazywaja tak psy [emoji23][emoji29]

34bw3e3kof41ymjj.png

Daj spokoj, ja mam psa który ma na imię Bruno :) a mama bym się nie przejmowała. Wam ma się podobać imię a nie dziadkom. Imię Franek jest bardzo ładne i swego czasu było dosyc popularne

Om 11 tc 6 dz [emoji255][emoji254][emoji258][emoji272][emoji294]️
Usg 10 tc 5 dz [emoji175][emoji166][emoji322][emoji323][emoji307]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry