reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej, jeżeli chodzi o śluz, to warto się konsultować z ginekologiem w razie wystąpienia domieszek krwi, lub gdy śluz zaczyna brzydko pachnieć. Lepiej zasięgnąć rady niż się martwić:) Ale w ciąży jak najbardziej zdarzają się "glutki" czy gęste wymazy, wszystko zależne od rozwoju łożyska, stężenia hormonów, nawodnienia czy od indywidualnych predyspozycji, więc ja bym się tym nie martwiła. Jednak wszelkie niepokojące objawy typu dziwne zabarwienie zgłosiłabym, nigdy zbyt wiele konsultacji:) Trzymam kciuki by było dobrze!!

Dziękuję Ci bardzo :) uspokoiłaś mnie ! My mamy wizytę na 17 , nic złego się nie dzieje więc poczekam do piątku. Nie mogę się doczekać aż zobaczę serduszko :) A mogę jeszcze spytać jakie miałaś robione badania do 9tc? Bo ja na ostatniej wizycie tylko usg i nic więcej , nie wiem czy to dobrze czy źle. Mój doktor nie jest zbyt wylewny.

reklama
Dziękuję Ci bardzo :) uspokoiłaś mnie ! My mamy wizytę na 17 , nic złego się nie dzieje więc poczekam do piątku. Nie mogę się doczekać aż zobaczę serduszko :) A mogę jeszcze spytać jakie miałaś robione badania do 9tc? Bo ja na ostatniej wizycie tylko usg i nic więcej , nie wiem czy to dobrze czy źle. Mój doktor nie jest zbyt wylewny.
Daj koniecznie znać jak wizyta:) Ja mam w czwartek.
Jeżeli chodzi o badania: morfologia, mocz, USG, różyczka, toxoplazmoza, HIV, WZW, odczyn coombsa, cytologia, glukoza na czczo i to chyba tyle z laboratoryjnych:) Jak masz małe dzieci to jeszcze cytomegalię powinnaś mieć zrobioną.

Daj koniecznie znać jak wizyta:) Ja mam w czwartek.
Jeżeli chodzi o badania: morfologia, mocz, USG, różyczka, toxoplazmoza, HIV, WZW, odczyn coombsa, cytologia, glukoza na czczo i to chyba tyle z laboratoryjnych:) Jak masz małe dzieci to jeszcze cytomegalię powinnaś mieć zrobioną.

O jej dużo tego. Jeśli ten doktor nie da mi skierowania na badania to poszukam innego ginekologa. Martwię się powoli. Dam znać jak poszło i Ty koniecznie się odezwij ! :) Powodzenia

O jej dużo tego. Jeśli ten doktor nie da mi skierowania na badania to poszukam innego ginekologa. Martwię się powoli. Dam znać jak poszło i Ty koniecznie się odezwij ! :) Powodzenia
To przyciśnij go, bo i tak po 3 na raz można na NFZ, bo tylko tyle refundują jednocześnie;) Powodzenia również!

Ja robie test Pappa (czyli krew i usg) z tego względu ze lekarz mnie wysłał.Mam za darmo,bo mam 37lat. Jednak on ma czułość 90% w przypadku ZD,czyli wykrywanych jest 9na 10chorych płodów.Ale potem dodatkowo zrobie u swojego lekarza test Nifty z krwi 10ml,bo on jest dokladny 99,9%.cena u mnie 2250.sporo,ale wolę miec spokojne sumienie.

No jestem! Wszystko git! Małe cudo ma 1cm i pulsujace serduszko czyli wszystko ok na tym etapie poczatku 8-ego tyg :) kolejna wizyta za miesiac. Mam zrobic test pappa. Wzieli mi krew na toxo i hiv i cos jeszcze ale zapomnialam co zlecila ;)
Fotki nie mam niestety ale najwazniejsze ze wszystko ok. Luteiny albo dupka mi nie wlacza bo nie widzi potrzeby.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez macie odraze do obiadow? Ugotuje, ale wolami mnie moga ciagnac do jedzenia. Najczesciej sie jakos wykrece.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry