reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
W moczu mam liczne bakterie.
Jeśli chodzi o krew, to podwyższone MPV, NEU, Obniżone limfocyty. OB też za wysokie.

Doktor google mówi, że to jakiś wirus, infekcja. W poniedziałek się dowiem co tak naprawdę się dzieje...
Zapewene dostaniesz jakiś lek i przejdzie [emoji4] ja w środę ide oddać mocz [emoji5]

[emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
[emoji701][emoji782][emoji702]2 październik 2017 [emoji271]
10t3d [emoji235]

reklama
Dziewczyny, a jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi? Jesli ide prywatnie, place 250zl za usg genetyczne to wtedy nie pobieraja mi krwi czy i tak sa jakies testy z krwi robione? Bo nie rozumiem tego troche, na jedych stronach pisza ze tylko usg a na innych ze usg i krew. Wiecie moze cos wiecej?

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co ja zrozumiałam i na co jestem pozapisywana (prywatnie w pakiecie):
Między 11-13.6 tc robi się USG "prenatalne" czy "rozwojowe" - to jest takie USG co z ZUS tojest jako pierwsze niby. To jest USG na którym wszystko mierzą. Jeżeli te pomiary jakieś nie takie wyjdą to kierują cię na dalsze badania "prenatalne" czyli te testy Pappa czy jakieś tam - a jeśli jesteś po 35rż to masz je z czapy refundowane. Jeśli jesteś młodsza to to są badania dodatkowe.
Ja prywatnie idę na to podstawowe USG ale że wykupiłąm sobie jakiś tam pakiet i moja przychodnia je zaleca, to przy okazji tego USG zrobią mi test Pappa czyli jakieś pomiary dodatkowe plus krew. Krew jest w ramach tych testów a nie USG. Tak ja zrozumiałam (po milionie telefonów do przychodni) ale pewna nei jestem bo to mój pierwszy raz ;) W środę mam - to się wyjaśni.
Ah, no i ja płacę za USG 250zł plus za ten test Pappa (usg plus krew) dodatkowo,

xBUMx ale pysznie wygląda :D Co to za zupka? Prześlij trochę do Niemiec kurierem hihi. :D
My będziemy pizzę zamawiać, namówiłam mojego ćwoka. :p Poczekamy tylko,aż Sara wróci z polskiego i możemy zamawiać, tym bardziej,że ostatnio wygraliśmy 2 kupony zniżkowe po 4 euro,więc w sumie prawie za darmo zjemy. :D
ewka666 dokładnie, nie ma co zwlekać.:no: Miejmy nadzieję,że to nic poważnego.
A, jeszcze od siebie chciałam tylko wtrącić słówko odnośnie Disneyowej i jej postu z wczoraj.:dry: Nie można oczekiwać,że się dostanie odpowiedź na każdy post, tym bardziej jak nas jest tutaj tak dużo. Ja się nigdy nie czułam pominięta,a argument ,że dołączyła "nie od początku" jest słaby; przykładowo ja z drugim dzieckiem dowiedziałam się o ciąży dopiero w 12 tygodniu i jakoś nie miałam problemu na czerwcówkach 2015. Dziewczyny,jak zwykle na tym forum,były miłe i pomocne.
Odnoszę wrażenie,że to robienie afery z niczego. A któraś z dziewczyn tutaj na BB pisała kiedyś w zupełnie innym wątku,że była w ciąży,ale poroniła i w tym momencie moderatorka/administratorka grupy (na zupełnie innym forum)zwyczajnie ją wyrzuciła z tej grupy. :szok: No więc jeśli koleżanka Disneyowa moderowała tego typu fora, to rzeczywiście był "ład i porządek".:wściekła/y: Już nie wspominając o tym,że to oczywiste,że na każdym forum powinny być jakieś zasady,ale każdy wątek jest wyjątkowy i spontaniczny,i jakoś nie wyobrażam sobie upominać kogoś typu : "Ty, Xgfsf ,weź się ogarnij,bo wczoraj nie skomentowałaś 3 postów.":eek:
Nie potrzeba nam negatywnej energii na tym wątku i może lepiej,że tak się stało.

Między 11-13.6 tc robi się USG "prenatalne" czy "rozwojowe" - to jest takie USG co z ZUS tojest jako pierwsze niby. To jest USG na którym wszystko mierzą. Jeżeli te pomiary jakieś nie takie wyjdą to kierują cię na dalsze badania "prenatalne" czyli te testy Pappa czy jakieś tam - a jeśli jesteś po 35rż to masz je z czapy refundowane. Jeśli jesteś młodsza to to są badania dodatkowe.
Ja prywatnie idę na to podstawowe USG ale że wykupiłąm sobie jakiś tam pakiet i moja przychodnia je zaleca, to przy okazji tego USG zrobią mi test Pappa czyli jakieś pomiary dodatkowe plus krew. Krew jest w ramach tych testów a nie USG. Tak ja zrozumiałam (po milionie telefonów do przychodni) ale pewna nei jestem bo to mój pierwszy raz ;) W środę mam - to się wyjaśni.
Ah, no i ja płacę za USG 250zł plus za ten test Pappa (usg plus krew) dodatkowo,
Ja tez juz sie zapisalam na to usg genetyczne 12 kwietnia...320 zl..ale ponoc doktorka swietna duzo czasu poswieca wszystko sprawdza dokladnie....
Na echo serca plodu bede miala skierowanie w ramach nfz ale to dopiero kolo 20..tyg..bo serduszko jeszcze za male..

No ja dzisiaj też w lekkim szoku byłam,bo właśnie za to usg "rozwojowe" m.in. pod kątem z. Downa powiedzieli mi dzisiaj,że życzą sobie dodatkową kasę. W Polsce miałam tak czy siak za darmo,a w poprzedniej ciąży ginka i tak mi je na szybko zrobiła,ale myślę,że to zależy od dobrej woli lekarza.
Jak z ciekawości zapytałam,ile kosztuje takie usg,to mało nie spadłam z krzesła- 300 euro!!!!!:szok: Powaliło kogoś kompletnie.

xBUMx ale pysznie wygląda :D Co to za zupka? Prześlij trochę do Niemiec kurierem hihi. :D
My będziemy pizzę zamawiać, namówiłam mojego ćwoka. [emoji14] Poczekamy tylko,aż Sara wróci z polskiego i możemy zamawiać, tym bardziej,że ostatnio wygraliśmy 2 kupony zniżkowe po 4 euro,więc w sumie prawie za darmo zjemy. :D
ewka666 dokładnie, nie ma co zwlekać.:no: Miejmy nadzieję,że to nic poważnego.
A, jeszcze od siebie chciałam tylko wtrącić słówko odnośnie Disneyowej i jej postu z wczoraj.:dry: Nie można oczekiwać,że się dostanie odpowiedź na każdy post, tym bardziej jak nas jest tutaj tak dużo. Ja się nigdy nie czułam pominięta,a argument ,że dołączyła "nie od początku" jest słaby; przykładowo ja z drugim dzieckiem dowiedziałam się o ciąży dopiero w 12 tygodniu i jakoś nie miałam problemu na czerwcówkach 2015. Dziewczyny,jak zwykle na tym forum,były miłe i pomocne.
Odnoszę wrażenie,że to robienie afery z niczego. A któraś z dziewczyn tutaj na BB pisała kiedyś w zupełnie innym wątku,że była w ciąży,ale poroniła i w tym momencie moderatorka/administratorka grupy (na zupełnie innym forum)zwyczajnie ją wyrzuciła z tej grupy. :szok: No więc jeśli koleżanka Disneyowa moderowała tego typu fora, to rzeczywiście był "ład i porządek".:wściekła/y: Już nie wspominając o tym,że to oczywiste,że na każdym forum powinny być jakieś zasady,ale każdy wątek jest wyjątkowy i spontaniczny,i jakoś nie wyobrażam sobie upominać kogoś typu : "Ty, Xgfsf ,weź się ogarnij,bo wczoraj nie skomentowałaś 3 postów.":eek:
Nie potrzeba nam negatywnej energii na tym wątku i może lepiej,że tak się stało.
Cebulowa z ziemniakami i boczkiem [emoji38] z dwóch innych przepisów mi sie wyczarowalo , a juz rok obiecalam mojemu P , ze mu zrobię i dzisiaj się doczekał [emoji23]
Dawaj adres do świąt dojdzie [emoji38]

[emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
10t3d [emoji235]

Zrobilam zupke [emoji4]
1489151801-aaaaaa.jpeg

10t3d [emoji235]
Ale mi smaka narobilas...znow sue glodna zrobilam

No ja dzisiaj też w lekkim szoku byłam,bo właśnie za to usg "rozwojowe" m.in. pod kątem z. Downa powiedzieli mi dzisiaj,że życzą sobie dodatkową kasę. W Polsce miałam tak czy siak za darmo,a w poprzedniej ciąży ginka i tak mi je na szybko zrobiła,ale myślę,że to zależy od dobrej woli lekarza.
Jak z ciekawości zapytałam,ile kosztuje takie usg,to mało nie spadłam z krzesła- 300 euro!!!!!:szok: Powaliło kogoś kompletnie.
Ja pikole...tyle kasy..co oni poszaleli...kogo stac na takie badanie!!??

reklama
Ja tez plamilam przez 2dni, nie było tego duzo. Dostalam duphaston 2razy dziennie. Lekarz nie wiedział skad to, bo wszystko bylo w porzadku na usg.

Co do porodu to ja tez chce rodZic naturalnie. Uwazam ze jest to cos pieknego moc urodZIC Tak jak stworzyła nas natura, wspomnienie które wspomina sie cale zycie. Oczywiscie boje sie bolu, ale tyle kobiet rodZi, niestety jedne sie mecza godzinami a innymi idzie to latwiej. Mimo wszystko chce. Bo wydaje mi się że po cc nie ma tego czegos, lezysz nic nie czujesz, roCinaja cie i daja dziecko, nie ma tych emocji, nie wiem nie umiem tego opisac, tego uczucia radości i ulgi i ponoć mowia ze zapomina sie o tym bolu gdy masz juz na rękach malenstwo.:wink: Ja ogolnie jestem osoba niecierpliwa i panikarą, takze sama sie sobie dziwię co do tego wyboru porodu :-p poza tym po cc dluzej sie dochodzi do siebie, dluzej boli, trudniej sie zajac dzieckiem. No i moj mąż bedzie przy mnie podczas porodu wiec bedzie to przezycie nasze wspólne dla calej rodziny :) wiadomo jesli z jakis powodow nie bede mogla naturalnie to trudno najważniejsze by dla dziecka było dobrze, w koncu z jakiegoś powodu nie ma cc na życzenie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry