reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cieszę się kobietki, że wizyty się udały i maluszki rosną [emoji3] Już nie mogę doczekać się mojej ale to dopiero 16, w środę idę na pobranie krwi. Dziś mam strasznie słaby dzień. Mąż ma urodziny a ja nawet tortu nie zrobiłam [emoji20]

7470yx8dgcqmre1z.png

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

reklama
Jak tylko ciąża została potwierdzona testem, zaczęłam co raz więcej czytać na temat ciąży, czytałam i czytałam, narzeczony czytał i w pewnym momencie zaczęłam histeryzować. Umówiłam się na pierwszą wizytę, wydzwaniałam do pani ginekolog o każdej porze dnia i nocy jak nawiedzona nastolatka. Każda rzecz była dla mnie straszna, w każdej widziałam tragiczne zakończenie, a jak poprosiłam o radę koleżankę, która jest położną, to napisała mi, że jak boli mknie brzuch to na pewno ciąża jest pozamaciczna lub obumarła. No totalnie ześwirowałam po tym, nie spałam prawie 2 noce zanim doszło do upragnionej wizyty i okazało się, że te bóle są naturalne, że macica się rozciąga i że trzeba brać nospę itp. Uspokoiłam się ale znów to lekkie pobolewanie czasami, nadwrażliwość na zapachy, mdłości itp. I znów nakręcałam się i coraz więcej czytałam i czytałam, i po Duphastonie znów się źle czułam, ale dotrwałam do 27 lutego i do wizyty USG. Kiedy usłyszeliśmy serduszko Króliczka i okazało się, ze wszystko jest okej. Postanowiłam, że przestanę czytać i wynajdować różnego typu artykuły w necie bo robi mi się z mózgu papka, a przecież dzidziuś jest dla mnie najważniejszy. Na razie jestem dobrej myśli, kolejną wizytę mam w pierwszym tygodniu kwietnia. Odwiedzam jedynie kilka forów, staram się zdrowo odżywiać i odpoczywać. Co będzie to będzie, a nakręcanie się to błędne koło i prowadzi tylko do nerwicy.
Trafiłaś w sedno [emoji106]

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po wizycie no i pęcherzyk jest a zarodka brak. Kurcze sama nie wiem co myśleć... To 6tydz.
A był widoczny pęcherzyk żółtkowy? Na słabym aparacie dzidziuś może być jeszcze niewidoczny Tym bardziej że ciaza może byc młodsza (u mnie 6 dni młodsza wg usg )...

w57v3e3kfucyl84a.png

Dzidzius jest ma 26,4mm i serduszko bije 160/min. Tak mi ulzylo :)
Dziekuje za wszystkie dobre mysli.
Zwiekszyl mi duphastron i luteine.
Poczytam was jak wroce do domu :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowna wiadomość [emoji7][emoji173] Wszystko będzie dobrze Kochana, Odpoczywaj i ciesz się ciążą [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

Cześć. Gratuluję wszystkim maluszków. Mi też kamień spadł z serca. Maleństwo ma niespełna 1 cm i bije mu serduszko. Wg usg. 6 tydz 2 dzień ciąży. A wg miesiączki - 2 tygodnie dalej. Tak się cieszę :)
Super, gratuluję! [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry