reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja tak mialam poprzednio. U mnie to wynikało z nieregularnych cykli, ale przy porodzie uznali datę z om i prawie wczesniak im wyszedł [emoji6] data z usg była bardziej prawdopodobna bo monitorowalam swój cykl wtedy i mojemu dziecku daleko było do wczesniaka [emoji16]

85993e3ku39nhfu2.png
Ja mam porody jak moja mama. Dwa tyg przed terminem. To teraz jeszcze jak urodze wg om to wyjdzie ze 3.5 tyg przed czasem ;)

reklama
nie martw sie na zapas, tez mam teraz tydzień spóźnienia wg usg w pierwszej ciąży też miałam. Dziecko donoszone jest po 34 tc tak mówią lekarze a w ciąży można być nawet 42 tygodnie. Ważne zeby rosło i zeby serduszko ładnie biło

Dziewczyny, bedziecie sie decydowac prywatnie robic usg genetyczne? Nie mam żadnych z wymienionych wskazan i watpie aby moj ginekolog dal mi skierowanie na bezplatne badanie. Koszt prywatnie to 250zl. Wy sie decydujecie?

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Zawsze możesz zapytać na najbliższej wizycie [emoji5] Mi zalecił być może dlatego że pytałam go o witaminy, bo bałam się niedoborów po moim zmniejszeniu żoładka... W każdym razie kwas foliowy to podstawa, A witaminy napewno nie zaszkodzą [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png
Ja też jestem po zmniejszeniu żołądka. Biorę dodatkowo B complex i żelazo ( oprócz kwasu foliowego).

Ja m
Ja idę na wizytę za tydzień we wtorek mam nadzieje że już będzie widać maleństwo. Cieszę się że nie jestem jedyną " ciężarówką " w tym wieku :) a moje dzieci też już duże bo mają 9,14 i 16 lat. Cieszę się że będę miała z kim porozmawiać ;)
Ja mam 40 lat i dzieci 12 i 14 lat :) zdecydowanie nie jesteś jedyna :)

Dziewczyny, bedziecie sie decydowac prywatnie robic usg genetyczne? Nie mam żadnych z wymienionych wskazan i watpie aby moj ginekolog dal mi skierowanie na bezplatne badanie. Koszt prywatnie to 250zl. Wy sie decydujecie?

Ja tak... też będę musiała płacić na pewno no ale trudno :)

reklama

Tak te prenatalne u mnie tez w 12t 250zł a w połowie 300zł.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169]
Lenusia 24.09.14 [emoji254]
Fasolka [emoji271] październik 2017
7t4d [emoji188]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry