reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny!
Dziś czuję się o niebo lepiej! Antybiotyk działa jak burza!
Byłam dziś na wizycie- pochwalić się wynikami i usg połówkowym. Chyba czekają mnie jeszcze tylko 2 usg :( ale trudno- najwyżej coś prywatnie ogarnę. Przy antybiotykoterapii dostałam oprócz probiotyku, globulkę przeciwgrzybiczą. Na szczęście tylko 1 dzień brałam antybiotyk. I jeszcze przepisał mi żelazo oraz magnez. Następna wizyta dopiero 27 czerwca. Od razu po niej dostanę skierowanie na krzywą cukrową. Już się cieszę [emoji14]

Gratulacje dzisiejszych udanych wizyt!
Talala- spory już bobasek :)
Ania_miki- cieszy mnie Twój spokój! To teraz tak jak hajmal- włączasz tryb leniwej królowej ;)
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty!

Monia- wspomniane przez Ciebie Pampersy na Ceneo też opłaca się kupić. Trzeba jednak o kosztach przesyłki pamiętać.

Ewka- uśmiałam się z tą "krwią" [emoji23] też zawsze spływałam na czerwono ;)

xBUMx- Lena jadła śniadanie nocne? [emoji38]
Jak to będzie teraz z tym wątkiem? Czy na zamknięty dostanę się z aplikacji?

Lili- dacie radę na pewno! Ja mam takie obawy na każdym etapie, a całkiem dobrze sobie radzimy finansowo, choć kokosów nie mamy :)

AnScarlett- to skoro to sprzątanie jest dla Ciebie zbyt dużym wyzwaniem, szczególnie w upały, to raczej zrezygnuj..

Dziewczyny wagą naszych pociech na razie nie ma co się przejmować. Ona jest wyliczana na podstawie rozmiarów różnych części ciała i jest bardzo nieprecyzyjna. To tak jak na koniec ciąży margines błędu wagi to aż 0,5kg!

JustaKacper- my zawsze Cię wysłuchamy! Ach że też on raz nie mógłby odpuścić... ale u mnie też jak się kłócimy to od słowa do słowa...
AnScarlett ma rację- do chłopa zazwyczaj trzeba jak do krowy!

Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Michał - 21+5

reklama
Lili a ile Wy ze sobą jesteście? Bo Justa już ma ładny staż małżeński i jakby zagroziła ze wraca do mamy, żeby męża nie ograniczać, to jeszcze by się w końcu ucieszył i ja zawiózł ;-)
Haha ;-)
Ja mojemu też tak groziłam już kilka razy, u nas działa na 2-3 dni. Na chwilę jest poprawa i znów to samo...

Justa znajdź sobie jakieś zajęcie na wyciszenie, może szydełko, może druty? Moze to Cię odstresuje, wyciszy...

Wejdź na www.artillo.pl i zobacz jakie tam są cuda :-) ja mam w planie zamówić jakiś obrazek do pokoiku dla dziecka i sama to pomaluje ;-)

Mi na szczęście narazie hormony nie szaleją, mam nadzieje ze już wykorzystałam limit burz hormonalnych na cały okres ciąży, bo u nas na początku było strasznie. Leżałam całe dnie sama, w domu pieprznik, Nie mogłam nic zrobić, miałam wyrzuty sumienia, że ma z wraca po całym dniu pracy a ja mu sprzątać każe.. . Z drugiej strony jak już miałam leżeć non stop, to chciałam leżeć w porządku, a on jest taki balaganiarz... gdzie.nie przejdzie tam g.... po sobie zostawi... masakra.
To ja mojego nie strasze, raz faktycznie się wyprowadzilam, to potem było tak cudownie, że "rzygałam tęcza" [emoji14]
A w te kilka dni mimo, że tesknilam to trochę odpoczelam :D

A ostatnio właśnie szłam z wujkiem i Jego kolega balony sprzedawał na odpusciie, wujek kupuje (z okazji narodzin kolejnego wnuka akurat w ten dzień) i mówi: tylko nadmuchaj mi go tam dobrze
A facet: jaa, raz jedną dobrze dmuchnąłemm i do dziś się jej z domu pozbyć nie mogę...

My oczywiście w śmiech [emoji1]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie to chociaż tyle ze Maz z tych spokojnych. Ja krzyczę płacze albo jestem obrazona A on wszystko na spokojnie. Nic się nie odzywa czym mnie jeszcze bardziej wkurwia [emoji16] Ale to pewnie i lepiej bo inaczej to byśmy się pozabijali [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
U nas oboje się drzemy (ja w ciąży to nie wiem skąd taki krzyk z siebie wydobywam :o ), ale on po 5 min mówi: już? Przeszło Ci? To już ciii, i chodź się przytul!
A ja jeszcze najchętniej 2 dni bym siedziała obrażona [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!
Dziś czuję się o niebo lepiej! Antybiotyk działa jak burza!
Byłam dziś na wizycie- pochwalić się wynikami i usg połówkowym. Chyba czekają mnie jeszcze tylko 2 usg :( ale trudno- najwyżej coś prywatnie ogarnę. Przy antybiotykoterapii dostałam oprócz probiotyku, globulkę przeciwgrzybiczą. Na szczęście tylko 1 dzień brałam antybiotyk. I jeszcze przepisał mi żelazo oraz magnez. Następna wizyta dopiero 27 czerwca. Od razu po niej dostanę skierowanie na krzywą cukrową. Już się cieszę [emoji14]

Gratulacje dzisiejszych udanych wizyt!
Talala- spory już bobasek :)
Ania_miki- cieszy mnie Twój spokój! To teraz tak jak hajmal- włączasz tryb leniwej królowej ;)
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty!

Monia- wspomniane przez Ciebie Pampersy na Ceneo też opłaca się kupić. Trzeba jednak o kosztach przesyłki pamiętać.

Ewka- uśmiałam się z tą "krwią" [emoji23] też zawsze spływałam na czerwono ;)

xBUMx- Lena jadła śniadanie nocne? [emoji38]
Jak to będzie teraz z tym wątkiem? Czy na zamknięty dostanę się z aplikacji?

Lili- dacie radę na pewno! Ja mam takie obawy na każdym etapie, a całkiem dobrze sobie radzimy finansowo, choć kokosów nie mamy :)

AnScarlett- to skoro to sprzątanie jest dla Ciebie zbyt dużym wyzwaniem, szczególnie w upały, to raczej zrezygnuj..

Dziewczyny wagą naszych pociech na razie nie ma co się przejmować. Ona jest wyliczana na podstawie rozmiarów różnych części ciała i jest bardzo nieprecyzyjna. To tak jak na koniec ciąży margines błędu wagi to aż 0,5kg!

JustaKacper- my zawsze Cię wysłuchamy! Ach że też on raz nie mógłby odpuścić... ale u mnie też jak się kłócimy to od słowa do słowa...
AnScarlett ma rację- do chłopa zazwyczaj trzeba jak do krowy!

Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Michał - 21+5
Sprawdź czy tam masz -
1496143386-aaaaaa.png

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t1d [emoji594]

Sprawdzcie dziewczyny czy w apce macir ten wątek - trzeba wejść na FORUM - fora zamknięte - mamusie październikowe 2017

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Dzieki dziewczyny na was zawsze moge liczyc....
Ewka poplakalam sie ze smiechu jak czytalam twoj post...bo duzo racji w tym jest...
Sranie tecza tez nieziemskie...
Bumm ja juz sie zameldowalam na zamknietym....
Ide sie chyba zdrzemnac...jakas niemoc mnie dopadla. ..

ja też widzę w tablecie zamknięte forum i bez problemu się na nie dostałam :-)

No to już wątek działa i jest wszystko ok .
Pisałam do tych dziewczyn z poza naszego wątku - to już nie da się wejść , czekam na info od innych z poza [emoji4]

Nie wiem jak chcecie wydaje mi się, zeby tu pisać bo nowe mamy będą dochodzić do października nawet - jak zobaczą, ze nikogo nie ma to odpuszcza ...
A tam tak jak hajmal pisała będziemy pisać o prywatnych sprawach nie ogólnodostępnie , jakies fotki itp.

reklama
Wybudziłam się z przedobiadowej drzemki ;) już drugi dzień z rzędu czyżbym miała nową porę?
Ja z moim kłócimy się rzadko. Ale jak już się poklocimy to latają talerze. Kiedyś pamiętam poklocilismy się na prawdę ostro a zaczęło się od tego że posolił frytki na patelni to skończyło się na tym że rzuciłam na klatce schodowej pierścionkiem zaręczynowym i poszłam.
Teraz praktycznie wcale się nie kłócimy, mąż też się nauczył że ja pod wpływem impulsu nawrzrszcze a za chwilę nie pamiętam o co mi właściwie chodziło i schodzi ni po prostu z drogi. Czasem to mi to żal. Wsiadam na niego on pokornie słucha i nie w głowie mu rozkręcać awanturę. Kochany jest.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry