reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej Dziewczyny! Właśnie zrobiłam sobie kawkę i zaczynam Was czytać :)
Powiem Wam ze ostatnio czas leci tak szybko albo może nie szybko ale intensywnie bo cały czas mamy coś zaplanowane, no i jeszcze córka miała ferie a mąż urlop. Przy 4osobowej rodzince trudno o nudę ;)
Pogoda jak narazie dopisuje, czasem to nawet wolałabym lekkie ochłodzenie bo ciężko wytrzymać
Jutro mam wizytę u dentysty a zapowiadają kolejny upalny dzien i aż się boje jak to będzie bo muszę jechać z synkiem autobusem dłuższy kawałek, jak będzie mi duszno to najwyżej wysiądziemy i poczekamy na następny
No dobra poczytam Was bo nie wiem nawet co dzisiaj robilyscie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witam się i ja po 2 komuniach dzisiejszej wczorajszej. Żal mi się zrobiło mamy ginekolog bo wiem co to strata dziecka ja straciłam w 20 tyg i teraz jestem w 20 więc mi podwójnie ciężko

My wrocilismy z jeziorka i McDonalds na kolacje. Moj sie wkurzyl, ze wsypal kreta a woda stala dalej caly dzien i w koncu odkrecil rure. Polecialo cale wiaderko takiego dziadostwa z rury w ścianie :( Jutro mam gadac z wlascicielka o tym, bo mielismy tydzien zlew zatkany i to juz 2 raz :/

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez nie mialam robione , i na nfz to raczej ciężko bedzie .
Ja wierze , ze z moim dzidziolem będzie ok i musi mi to wystarczyć.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t5d [emoji594]
Dziewczyny, kurde złapałam stresa teraz, bo ja tez nie miałąm robionej cytologi w ciąży:( a dzisaj mnie tak ciągnie brzuch koło pępka z prawej strony :(

Ja dla Piotrusia miałam, taki wielofunkcyjny na skórzanych paskach- był rewelacyjny [emoji173] I podoba mi się bardzo model Romantic [emoji4]

w57v3e3kc5lxwrmy.png
Dziękuje za odpowiedz :) mało jest informacji na temat tych wózków

Dziękuje za odpowiedz :) mało jest informacji na temat tych wózków
Szczerze mówiąc to teraz też chciałam taki kupić bo tamten służył nam naprawdę długo... W tym wielofunkcyjnym jest bardzo dużo miejsca, synek spokojnie do dwóch lat mógł na spacerze w nim zasnąć... To i bardzo fajnie się w nim bujało dzięki tym paskom skórzanym zamiast amortyzatorów. Duzy plus to przekładana rączka-zawsze można było odwrócić dziecko od słońca [emoji4] Teraz też planowałam kupić,Ale się wstrzymałam bo Helenka dostała wózek od babci [emoji6]

w57v3e3kc5lxwrmy.png

Cześć dziewczyny,
wczoraj w końcu zasnęłam (chyba o 1..), nie wiem kiedy mąż wrócił.
Ale jaja, bo dzisiaj rano mi mówi, że niestety nie zarobił na tym weselu.. a ja już czarne myśli, że jakąś stłuczkę miał... a go policja złapała i wlepiła mandat za przekroczenie prędkości [emoji23] choć może max o 10 przekroczył... a wlepili jak za 20... nie chciał dyskutować. Ale pan policjant dumnie użył argumentu, że przed 23 jest max 50km/h- była wtedy 22.50.. chamstwo! Ech ale się i tak ześmiałam :)

Sunday - widzę, że u Ciebie podobne zaopatrzenie :) super! Teraz jeszcze tylko parę rzeczy. U mnie- wózek + fotelik (mamy już pieniążki od taty), kocyk i podusia do wózka, poducha do karmienia (możliwe że dopiero po porodzie), dla mnie ze 2 staniki (będę kupować 2-pak z h&m te miękkie, a inne po porodzie), zapas chusteczek nawilżanych (zapoluję na te z rossmana).. i chyba tyle... :)

Beczulinda - po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać. Aptekę najlepiej załatwić jednorazoro, bo wtedy przez internet jest taniej. Śmiało- możemy w odpowiednim dla Ciebie momencie razem stworzyć listę rzeczy :)

Spark - póki brzuszek nie wystaje mocno, a Ty czujesz komfort w tej pozycji, to raczej nie ma nic przeciw. Zazwyczaj ciało i maluszek dają znać jak jest coś źle. Ja np. z Kingą mogłam spać tylko na lewym boku, bo inaczej było mi źle..teraz przy Michale wolę na plecach.

Hajmal - gratulacje udanej wizyty i kolejnych dobrych wieści o córeczce!

Dziewczyny nie dajcie się zdołować złymi wieściami w internetach!!! Też jest mi mega przykro, bo podglądałam mamęginekolog... ale żyjemy teraz dla naszych dzieci i to jest ważniejsze! xBUMx ma rację- pozytywne myślenie razy milion!!! Anja też pięknie to napisała!

Igusiad - widzę, że nie tylko ja tak pięknie się opalam [emoji23] brawo za oryginalny wzorek!

Pięknego i POZYTYWNEGO DNIA!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Michał - 21+3
No właśnie czasemm jak naa brzuchu leżę to maluch mnie kopie i się przekrecam, a czasem spokojnie nic się nie dzieje :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

1495985493-aaaaaa.jpeg

Specjalnie dla Ciebie stadion Realu Madryt[emoji2]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam, byłam :D Byliśmy w ubiegłym roku na wakacjach w Hiszpanii i wybraliśmy się z P. na mecz RM :) Nic ważnego, jakieś ligowe rozgrywki, ale mimo to emocje niesamowite :D

Dziewczyny, kurde złapałam stresa teraz, bo ja tez nie miałąm robionej cytologi w ciąży:( a dzisaj mnie tak ciągnie brzuch koło pępka z prawej strony :(

Z tego co hajmal pisała, to podczas cytologi ta bakteria nie jest wykrywana, tylko że trzeba pod jej kątem jakiś specjalny wymaz zrobić i materiał przebadać. Ale swoją drogą o cytologię też się upomnij koniecznie! Należy Ci się takie badanie jeśli prowadzisz ciążę w ramach nfz, a jeśli prywatnie, to przecież i tak za to płacisz, a ważne jest, żebyś jedną w trakcie trwania ciąży miała wykonaną.

Uroki kobiet w ciąży :D :D :D

Tak pomyślałam wczoraj An, że Ty pewnie też poszłaś późno spać :o
Ja się zawsze wkręcam w różne takie rzeczy i mimo, iż nie jestem żadnym ekspertem, to wczułam się tak, jakbym zęby zjadła na wszelakich sztukach walki :D
Za tydzień finał Ligi Mistrzów, a że P. zaszczepił we mnie uwielbienie do piłki nożnej, a w szczególności do Realu Madryt, to wyczuwam kolejny emocjonujący wieczór w roli głównej ze mną jako "ekspertem" :D :D
Haahahaaha mam to samo [emoji23] zaczęłam się wkurzac, że sędziowie pomogli legioniscie i wynik nieesprawiedliwy [emoji14]

Real mistrzostwo Hiszpanii już ma, czas na kolejne duże zwycięstwo :D i nerwyyy [emoji14]

reklama
Haahahaaha mam to samo [emoji23] zaczęłam się wkurzac, że sędziowie pomogli legioniscie i wynik nieesprawiedliwy [emoji14]

Real mistrzostwo Hiszpanii już ma, czas na kolejne duże zwycięstwo :D i nerwyyy [emoji14]

Nerwy o tyle większe, że po raz pierwszy w historii jako jedyny klub mają szansę obronić to mistrzostwo. Nie ukrywam, że mam nadzieję, że im się to uda, bo się po prostu martwię o mojego faceta :D On kocha ich jak jakiś nastolatek:D Całe życie kibicuje temu klubowi, o zawodnikach i tych obecnych i tych, którzy na przestrzeni lat grali dla Realu wie niemalże wszystko. Ma skubany taką głowę i pamięć do tych wszystkich dat, wyników. Wie z kim, w którym roku co wygrali, co przegrali i jak potoczył się mecz :D Dla mnie niebywałe. No i jakby obronili, to byłby przeszczęsliwy, a jak nie obronią, to smutek byłby ogromny, więc zdecydowanie wolę zwycięstwo, bo mu jeszcze serducho pęknie :o
Ale widzę, że nie tylko ja się tym trochę interesuję :D A mówią, że kobiety nie znają się na piłce nożnej :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry