reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Hej dziewczyny :) ja wczoraj miałam połówkowe No i wszystko dobrze :) mieszkam w uk także to był już moje ostatnie usg . Teraz spotkania z położna i czekamy na poród . No i dziecko zrobiło mi psikusa bo okazało się ze z dziewczynki zrobił się chłopak :) także może jakieś macie propozycje imion ? :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) ja wczoraj miałam połówkowe No i wszystko dobrze :) mieszkam w uk także to był już moje ostatnie usg . Teraz spotkania z położna i czekamy na poród . No i dziecko zrobiło mi psikusa bo okazało się ze z dziewczynki zrobił się chłopak :) także może jakieś macie propozycje imion ? :)

No to ładna niespodzianka [emoji5]️

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

Cześć dziewczyny!

Zaczęłam dzień cała w skowronkach, bo dziś w końcu zobaczę maleństwo :)
Byłam też u endokrynologa- ze względu na guzki zostaję już pod stałą opieką.
Chyba zajdę jeszcze do dentysty, bo coś ząb mnie boli i nie wiem co jest grane :(

Odnośnie reakcji naszego "cudownego" społeczeństwa na ciężarne- zdarzyło mi się doświadczyć tylko gestów uprzejmości. Zdaję sobie jednak sprawę, że padają bardzo przykre komentarze. Nie wiem jak bym postąpiła- zapewne albo szok albo równie chamska odpowiedź. W sumie tylko raz kolega w pracy dyskutował ze mną, że przecież ciąża to nie choroba. Miał rację, ale on i reszta tych nieuświadomionych nigdy nie widzą ciemnych stron ciąży.

Ewka - pięknie napisany tekst. Dziękuję za tego linka!
Chyba dla własnego spokoju dobrze będzie olać tego doktorka... super, że tak szybko znalazłaś poleconego doktora!

Sylwuska - już teraz powodzenia w remoncie i stalowych nerwów ;)

AnScarlett - trzymam kciuki żebyś wraz z mężem dostała to mieszkanie!

Gratuluję zdrowej córeczki Ewelina!
Nutka i Tobie gratuluję- rozumiem, że tym razem mała panienka buźkę pokazała?
Brawo dla małego czarodzieja xandzia! :)

Hajmal - ale numer! Gdzie ta kobieta się uchowała, że nie wiedziała co to aspirator! Widzę, że pytania sam konkret- super, bo pewnych rzeczy trzeba się i tak dowiedzieć, choćby to był nie-wiem-który poród :)
Zapewne też bym wolałabym suszarkę, ale nawet nie mam jej gdzie wstawić :(

Natasza - podziwiam, że potrafisz tak daleko jechać do lekarza!

Trzymam kciuki za wizyty i nasze-wasze maluszki!
Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 20+2

Ewkap no mam nadzieje ze z tego będziesz zadowolona:) dobrze ze tak szybko go znalazłaś[emoji4]xandzia niezła niespodzianka[emoji6] chyba już druga taka u nas, tyle że odwrotnie bo któraś pisała ze z chłopczyka wyszła dziewczynka[emoji4] ja byłam w biedrze bo jakies body miały być ale oczywiście wszystko przebrane, same duże rozmiary więc nie kupiłam. Ale za to sobie wzięłam leginy takie 3/4 i tunike - fajny, taki przewiewny materiał:) no i oczywiście arbuza [emoji23] są te małe, bezpestkowe. W tym roku chyba zjem więcej arbuza niż przez całe swoje życie [emoji15]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:)
Przywitałam się już w temacie 'poznajmy się'. Czytam Was już naprawdę długo, ponad miesiąc. Nigdy nie udzielałam się na żadnych forach ani portalach społecznościowych, ale teraz trochę się wystraszyłam, że zmienicie wątek na prywatny, a ja śledzę Wasze historie na bieżąco!:cool2:
To moja pierwsza ciąża. Dokładnie 20+5. Jutro mam usg połówkowe. Idealny prezent na Dzień Matki;)
Jestem praktycznie od początku ciąży na zwolnieniu lekarskim. Mam trochę chorób przewlekłych, które nie pomagają mi przetrwać tego czasu:sad: Dlatego też w sumie zdecydowałam się odezwać, bo naprawdę wiele czerpie z Waszego doświadczenia. Termin mam ustalony na razie 7.10. Cały czas myślałam, że będą mamą Jeremiasza (niestety niepotwierdzone w usg, lekarz ciężki do współpracy), ale po wizycie na IP przemiła Pani doktor była pewna dziewczynki-Anastazji, ale po chwili sama zwątpiła, więc czekamy z Mężem dalej.:)
Jeej, ale się rozpisałam, a to chyba i tak nie wszystko jeszcze:-D

Miło mi bardzo do Was dołączyć!:)
Serdecznie gratuluję wszystkich Maluszków i trzymam kciuki za Mamy 'problemowe';)

Ja zawsze marzyłam Leonie <3

Hej:)
Przywitałam się już w temacie 'poznajmy się'. Czytam Was już naprawdę długo, ponad miesiąc. Nigdy nie udzielałam się na żadnych forach ani portalach społecznościowych, ale teraz trochę się wystraszyłam, że zmienicie wątek na prywatny, a ja śledzę Wasze historie na bieżąco!:cool2:
To moja pierwsza ciąża. Dokładnie 20+5. Jutro mam usg połówkowe. Idealny prezent na Dzień Matki;)
Jestem praktycznie od początku ciąży na zwolnieniu lekarskim. Mam trochę chorób przewlekłych, które nie pomagają mi przetrwać tego czasu:sad: Dlatego też w sumie zdecydowałam się odezwać, bo naprawdę wiele czerpie z Waszego doświadczenia. Termin mam ustalony na razie 7.10. Cały czas myślałam, że będą mamą Jeremiasza (niestety niepotwierdzone w usg, lekarz ciężki do współpracy), ale po wizycie na IP przemiła Pani doktor była pewna dziewczynki-Anastazji, ale po chwili sama zwątpiła, więc czekamy z Mężem dalej.:)
Jeej, ale się rozpisałam, a to chyba i tak nie wszystko jeszcze:-D

Miło mi bardzo do Was dołączyć!:)
Serdecznie gratuluję wszystkich Maluszków i trzymam kciuki za Mamy 'problemowe';)
Witamy Cie :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Ppaula :-)
Nie wytrzymalabym czytać ponad miesiąc i się nie odezwać :-)

Dziewczyny! Siurek jest! Tak się cieszę!
Moje przeczucia się sprawdziły :-) wszystko w porządku. Synek waży 480 gram, kawał chłopa, co?? :-)
Lekarz bardzo w porządku, wszystko tłumaczył co po kolei sprawdza, czy wszystko jest dobrze itd. Zapłaciłam 280 zł. Każda wizyta będzie mnie kosztowała 230 zł z całym "przegladem". Ale powiedział, ze że wystarczy jak zobaczymy się raz w miesiąc i. Teraz wyjątkowo za 3 tygodnie mam być, bo zostawiłam mu wszystkie dotychczasowe badania i ma sobie wszystko zapisać po swojemu. Hm... jedyne co mnie nurtuje to to, ze musiałam mu zostawić swoją kartę ciąży na te 3 tygodnie...

Ale jestem szczęśliwa ;-) mam brac kwasy DHA i powoli odstawiam luteine ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry