reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Anja może popytaj w szpitalu jak to wszystko organizują sobie inne mamy[emoji3] napewno wszystko dobrze się ułoży [emoji3]

Ewka ale na razie u Ciebie tylko dieta? Zastrzyków nie musisz robić?

Ja dzisiaj się wybrałam do dentystki ostatnio byłam 2 lata temu w poprzedniej ciąży i wiecie co, miałam tylko jedną małą dziurkę do zrobienia aż się zdziwiłam bo po karmieniu syna gorzej było a teraz naprawdę nieźle ale jeszcze raz muszę iść bo w jednym zębie odprysnelo mi kawałek plomby i musi doszukiwać bo ciągle resztki jedzenia mi nam wchodzą.

Ja po pierwszej ciąży nie miałam rozstępów a po 2 pojawiło się parę małych kreseczek wokół pępka i teraz jak brzuch urósł to dopiero je widać

Jutro o 13:20 mam usg połówkowe, trzymajcie kciuki za mojego maluszka...ale się stresuję [emoji43]

reklama
Anja może popytaj w szpitalu jak to wszystko organizują sobie inne mamy[emoji3] napewno wszystko dobrze się ułoży [emoji3]

Ewka ale na razie u Ciebie tylko dieta? Zastrzyków nie musisz robić?

Ja dzisiaj się wybrałam do dentystki ostatnio byłam 2 lata temu w poprzedniej ciąży i wiecie co, miałam tylko jedną małą dziurkę do zrobienia aż się zdziwiłam bo po karmieniu syna gorzej było a teraz naprawdę nieźle ale jeszcze raz muszę iść bo w jednym zębie odprysnelo mi kawałek plomby i musi doszukiwać bo ciągle resztki jedzenia mi nam wchodzą.

Ja po pierwszej ciąży nie miałam rozstępów a po 2 pojawiło się parę małych kreseczek wokół pępka i teraz jak brzuch urósł to dopiero je widać

Jutro o 13:20 mam usg połówkowe, trzymajcie kciuki za mojego maluszka...ale się stresuję [emoji43]
Będziemy trzymać mocno ! [emoji110][emoji110][emoji182]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]

Spark no ja na Godule mam 10min z buta do szpitala [emoji23] tam na IP ostatnio byłam .
Ogolnie lekarze sa nawet spoko, wygląd szpitala jak to szpital - aleeee pielęgniarki sa niektore starszne...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
A to.tam gdzie w każdej sali wanna, i sale pojedyncze? Czy mylę z innym na Rudzie? [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiłam sobie kalendarzyk w zeszycie i teraz tak myślę , ze ciekawe kiedy młody się wykluje [emoji38] kiedy w ogole cc mi zrobią [emoji33] ponoć do terminu nie trzymaja...
A ja mam urodziny 5.
Lenie robie dla mojej rodzinki 9go. a dla rodziny od P - 24go [emoji4] chyba chciałabym w 38tyg urodzić [emoji171]
1494878121-aaaaaa.jpeg

A ja mam urodzinki 2 czyli w termin porodu :) te chciałabym jednak urodzić tak w 38 tygodniu (jak najszybciej ale w bezpiecznym czasie czyli te dwa tygodnie przed terminem)
Syna tez chciałam 2 tygodnie wcześniej i próbowałam różnych rzeczy a i tak urodził się 2 dni po :)

Ewka dziewczyny maja racje popatrz z drugiej strony mniej przytyjesz. Wiem co pisze bo sie spodziewam ze mi tez wyjdzie wynik co najmniej na pograniczu normy. Tak mialam z mlodym, cukier po 1h wyszedl delikatnie za wysoki po 2h juz delikatnie ponizej a wiecie co na to tamten lekarz -nic, olal sprawe. Ten juz nie oleje, tylko bedzie mnie scigal nawet jak by normy nie przekroczyl.
Jedno okienko to nie duzo ale szarlotka odpada ;(

Jedno okienko?? Jak już bym spróbowała, to na jednym na bank by sie nie skończylo, dlatego nawet nie będę otwierać opakowania, żeby mnie nie kusilo :-)

Hajmal to w 37tyg ładną miał wage [emoji4]
No miejmy nadzieje , zeby te nasze dziecioki przesiedza chociaż do 37tyg ze wzgeldu na te nasze ciśnienie ...

Mi wyjdzie po glukozie co z moim cukrem - o ile dam rade ja tym razem zrobić .

Tak źle znosisz ta glukoze? ;-) mi na początku się odbijalo przez 10 minut, ale wyszłam na dwór na świeże powietrze i zaraz przeszło. Weź sobie cytrynę na badanie i wciśnij przynajmniej pół do tego roztworu ;-) ja tak zrobiłam i całkiem dobrze to zniosła m; -)

A to.tam gdzie w każdej sali wanna, i sale pojedyncze? Czy mylę z innym na Rudzie? [emoji14]

Yyyy to nie tam , na patologi i tam gdzie z dzieckiem juz jesteś to chyba w 2 pokojach tak jest a reszta wspolna...
A sale tez nie pojedyncze tylko max 3/4os.
Szpital ogolnie fajny bo tam jest ta klinika jakby dla wcześniaków , zajebisty sprzęt mają.

Moje pierwsze urodzone 5 dni po terminie, a drugie 8 dni po ale nawet nie było oznak zbliżającego się porodu i zrobili cc, ciekawe ile by tam jeszcze siedziała?
Hajmal teraz po CC to poproś o taki szew żebyś mogła co najmniej trojaczki donosić [emoji6]

joanna ty masz 2go października? Czy września? [emoji4]

ewkap ja robilam 4x w ciąży z Lena , za każdym razem zwrocilam po 30-50min .
Wypić nie mam problemu - z cytryną tez probowalam , ale ja sie zle po niej czuje jest mi słabo, kręci mi sie w głowie itp...

reklama
Jeszcze mi się przypomniało o tej luteinie. Lekarz mi Powiedział, że bedziemy stopniowo odstawiac i obserwować co się dzieje. Do tej pory brałam 100/50/100, od jutra 100 rano i 100 wieczorem, bez południowej 50 i tak do 25.05, później zamiast 100, to 50 i na końcu 50 razy dziennie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry