reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej Dziewczyny[emoji6]
Hajmal super wieści, bylam dobrej mysli co do Ciebie[emoji6]
Ja dzis w pracy po sporej przerwie, ale tylko 3 lekcje mialam. Jutro jedziemy na wycieczkę klasowa do Magicznych Ogrodów. Mam nadzieję, ze nie padne gdzies po drodze[emoji6]
Dziś jeszcze robię zebranie klasowe i juz myślę ze nie chce mi się jechac na nie.... Jeszcze tak oficjalnie o ciąży nie mowilam Rodzicom, pewnie jak nigdy wszyscy przyjdą[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W pierwszej ciazy odstawilam luteine i nic sie nie dzialo zlego. Teraz ta dowcipna mam tylko ze wzgledu na twardosc i trzymanie szyjki. Jak by sie szyjka skracala albo miekkla to luteine trzeba brac od nowa tylko dowcipna.
Nigdy nie mialam zleconego badania progesteronu, moze jak sie boisz to zrob tak jak alpine radzi. Ja chyba bym zrobila.

Spark te plamy to jest norma w ciazy, mi wychodzą takie ciapki na twarzy jak bym fragmentami miala za ciemny puder nalozony.

Jak bys miala ta recepte wyrzucic to bym byla chetna, bo musze kupowac luteine bez znizek. Moj nowy gin nie ma umowy z nfz i wszystko leki+ badania mam platne 100% :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma problemu, mogę się podzielić :) gin pewnie nie wpisał daty także można wykupić w każdym momencie ;)

Hej kobietki :D
Ja już po wizycie, maluch ma się dobrze, obrazowo wszystko w porządku, pytałam się lekarza czy widać coś pomiędzy nóżkami to stwierdził że coś widać ale na razie spokojnie trzeba poczekać żeby na 100 % potwierdzić, z tego co widać teraz to będzie Adaś :D miałam przeczucie co do omijania różowych ubranek ha ha ;)
Pytałam się też o wyciek z piersi i stwierdził że to normalne i nie ma się czym martwić. Dowiadywałam się też o wyrwanie zęba i stwierdził że koniecznie trzeba zęby leczyć a nawet wyrywać jeżeli jest taka konieczność, bo nieleczone mogą prowadzić nawet do przedwczesnego porodu także muszę się zapisać brr już się boję:baffled:
Ja mamm jutro wizytę u dentysty od hoho... jestem przerażona!!! Tak bardzo niee lubię tam chodzić :/

Hej Dziewczyny[emoji6]
Hajmal super wieści, bylam dobrej mysli co do Ciebie[emoji6]
Ja dzis w pracy po sporej przerwie, ale tylko 3 lekcje mialam. Jutro jedziemy na wycieczkę klasowa do Magicznych Ogrodów. Mam nadzieję, ze nie padne gdzies po drodze[emoji6]
Dziś jeszcze robię zebranie klasowe i juz myślę ze nie chce mi się jechac na nie.... Jeszcze tak oficjalnie o ciąży nie mowilam Rodzicom, pewnie jak nigdy wszyscy przyjdą[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Magiczne ogrody? Gdzie to?

1494853518-aaaaaa.jpeg

Kolejne rzeczy zakupione w promocji :)

Masz może jakiś sprawdzony, dobry filtr? Ja mam tendencje do piegów i trochę się obawiam tych przebarwień :/
Ja po prostu cały czas stosuję preparat z filtrem 30-tką, ale to w ciązy i bez i cały rok. W aptece dostaniesz sam krem z filtrem, ja miałam kiedyś chyba z avene. Taki z wodą termalną i był fajny, nie tak ciężki jak krem typowo na plażę.

Podbijam pytanie. Piegów co prawda mam tylko 5 ( :-D ), ale niestety skłonność do przebarwień jest i w to lato też pewnie będę miała plamki na twarzy. Jednak nie chciałabym smarować się 50, bo chciałabym słaba trochę kolorkow...
To jeszcze dziewczyny można preparat z witaminą A, E i C na noc. Ładnie wam rozjaśni plamki. Nie może być krem, chyba, że z jakąś nanotechnogią, bo witamina C musi być kapsułowana, żeby działała.

Wróciłam dziewczyny od lekarza. Co do moich badań, to mam TSH na poziomie 3, więc podwyższone i muszę iść do endokrynologa. Moja mama miała chorą tarczycę w ciąży, więc bym się nie zdziwiła. Reszta jest ok. Oczywiście tak jak mówiłam, położna mi powiedziała, że za dużo przytyłam i przesadziłam.
Co do dziecka, to wszystko ok, pomiary ma dobre itd, ale dalej lekarz nie widział co tam jest, więc nadal nie wiem jaka płeć, a to 20 tydzień :(

reklama
Wróciłam dziewczyny od lekarza. Co do moich badań, to mam TSH na poziomie 3, więc podwyższone i muszę iść do endokrynologa. Moja mama miała chorą tarczycę w ciąży, więc bym się nie zdziwiła. Reszta jest ok. Oczywiście tak jak mówiłam, położna mi powiedziała, że za dużo przytyłam i przesadziłam.
Co do dziecka, to wszystko ok, pomiary ma dobre itd, ale dalej lekarz nie widział co tam jest, więc nadal nie wiem jaka płeć, a to 20 tydzień :(
Nie masz możliwości isc gdzieś do jakiegoś innego gina?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry