reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny ! Jeden dzień a czytania że hoho [emoji14] nawet już nie pamiętam co miałam pisać :D co do rożka : też zainwestuje w dwa :) wózek hmmm oglądany póki co w necie ...camarelo, adamex, graco... Narazie czytamy [emoji14] ale chcemy 2w1 i osobno fotelik porządny ;) co do seksu u Nas jest ok, tzn nie tak często jak przed ciążą ale oboje czerpiemy z tego ile się da choć Mąż ma coraz większą blokadę z uwagi na rosnący brzuszek [emoji14]
Aaaa i mowiłyście o Tesco ... No tak, byliśmy i oto jakie zakupy poczyniliśmy, wszystko 50%taniej i lepiej żeby się Chłopak potwierdził bo będzie wesoło hehe
Ja polecam na żywo obejrzeć, bo ja w sklepie to połowę odrzucilam

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
rps20170512_183714.jpg

Moja kolacyjka ;-) pewnie jeszcze koło 22 zjem kanapkę z dżemem żurawinowym ;-)

Powiem Wam, że kupiłam wczoraj rumianek jak wracałam z "wizyty", której nie bylo, dziś 4 razy się nim przemyłam i jest o niebo lepiej ;-)
Dzieki za pomoc :-)

Załączniki

• rps20170512_183714.jpg
    rps20170512_183714.jpg
    87,9 KB · Wyświetleń: 476
Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie mam wyjścia, zarabiam najwięcej wiec do pracy muszę wrócić ale po wykorzystaniu macierzyńskiego i rodzicielskiego. Ale planuje od 10-11 miesiąca puścić dzieci do żłobka

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny ! Jeden dzień a czytania że hoho [emoji14] nawet już nie pamiętam co miałam pisać :D co do rożka : też zainwestuje w dwa :) wózek hmmm oglądany póki co w necie ...camarelo, adamex, graco... Narazie czytamy [emoji14] ale chcemy 2w1 i osobno fotelik porządny ;) co do seksu u Nas jest ok, tzn nie tak często jak przed ciążą ale oboje czerpiemy z tego ile się da choć Mąż ma coraz większą blokadę z uwagi na rosnący brzuszek [emoji14]
Aaaa i mowiłyście o Tesco ... No tak, byliśmy i oto jakie zakupy poczyniliśmy, wszystko 50%taniej i lepiej żeby się Chłopak potwierdził bo będzie wesoło hehe
Hehe tez byłam, oto moje zakupy :
1494609738-aaaaaa.jpeg

[emoji127] 28.10.2017

Jeśli chodzi o mnie to jak urodziłam córkę to jak miała 10 miesięcy to chodziłam do szkoły i do pracy. Mała była z dziadkami i nie miałam z tym problemu. Teraz z perspektywy czasu bardzo tego żałuje bo umknęło mi bardzo dużo momentów, po prostu zwyczajnie nie nacieszyłam się córka tak bardzo jak teraz synkiem. Dzieci rosną tak szybko, chwila moment i już nie chcą się przytulać :) maja koleżanki i kolegów ( ja jestem taka matka polka, może to zle ale ja codziennie patrzę na swoje dzieci i nie mogę uwierzyć ze je mam)
Z synkiem siedzę w domu do teraz a ma już dwa latka, czasem bardzo zazdroszczę mamom które musza się wyszykować i iść do pracy, do ludzi, dorosłych ludzi a ja non stop z dzieckiem ale z drugiej strony wiem ze jest to tymczasowa sytuacja i muszę czerpać z niej jak najwiecej. Synka chcemy dać do przedszkola jak będzie miał 3 latka i następna córeczkę tez. Ja się teraz czuje trochę jak przedszkolanka bo codziennie wymyślam jakieś zajęcia żeby nie było nudno, codziennie wychodzimy także synek się nie nudzi. Bardzo szybko nauczył się mówić ale ja nigdy nie porównuje dzieci bo nie zawsze ma to związek z tym czy chodzą do żłobka czy nie, każde dziecko jest po prostu inne :)
Jeżeli to sytuacja finansowa zmusza nas do pójścia szybko do pracy to wiadomo ze temat w ogóle nie podlega dyskusji, to zupełnie co innego
Mam znajoma która narobiła 4 dzieci które od maleńkości cały dzien w żłobku i przedszkolu do 18, wracają do domu i praktycznie zaraz idą spać bo wczesnie rano trzeba wstać, to ja się pytam po co decydujesz się na tyle dzieci skoro nie masz na nie czasu, macierzyństwo to obowiązek i tez trochę poświęcenie. Zamiast od razu po pracy wrócić po dzieci to ona sobie spokojnie zakupy robi, obiadek w domu itp i zadowolona ze ktoś jej dzieci wychowa
To już absurd coś takiego. Jakie te dzieci będą miały wspomnienia.

A drogi taki silnik? No takie już życie. Mój mąż to np jest z takich osób które wszystkim pomagają. Jak go ktoś i coś poprosi to on chodzi szuka jakiegoś rozwiązania problemu czy jak tej osobie pomoc. I wiesz co często za to po dupie dostaje. Mówi ze może kiedyś się nauczy innego postępowania ale póki co wierzy w to ze będzie mu to wynagrodzone... A teść nam powtarza na swoim przykładzie ze i dla nas sloneczko zaświeci. Bo już zaczyna się przedzierać skoro czekamy na maleństwo [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja uważam jak Twój mąż. On swoją nagrodę odbierze.
Ja tak mam. Ile ja dobrych i pomocnych ludzi poznaje. Bardzo często dobrze trafiam i ktoś mi bezinteresownie pomoże, bo i ja tak wszystkim pomagam.

Witam sie i ja. Spalam do 11, ale w nocy kilka razy sie budzilam i wymiotowalam, rano tak samo. Zjadlam sucha bulke i leze bo slabo sie czuje, jeszcze do tego boli mnie glowa..

Ja mam 0Rh- a moj 0Rh+ robilam badania na przeciwciala i nie wykryto, gin mowi ze wszystko w porzadku i nie ma konfliktu, wiec na szczescie nie bede musiala nic przyjmowac przy porodzie.

Tak leze i leze i co chwile czuje dzidzie, takie kopniaki dostaje ze az sie dziwie co ona taka ruchliwa dzis.
Nie wiem czy zrobic sobie diete moze, czy probowac cos zjesc? Zrobilam wczoraj zurek i mam ogromna ochote :( ale boje sie ze znow zwymiotuje wszystko..

12.10.2017 [emoji480]
To Kochana masz taką grupę krwi, która ma 4 albo 10 % populacji, nie pamiętam już. Dobrze wiedzieć kto ma taką samą w razie czego.

Dziewczyny: rukola, pieczony burak, kozi ser/feta, prazone pestki dyni i vinegret! Róbcie tą sałatkę, jest mega[emoji2]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystko byłoby super gdyby nie ten kozi ser [emoji21]

[emoji127] 28.10.2017

Zobacz załącznik 806177

Moja kolacyjka ;-) pewnie jeszcze koło 22 zjem kanapkę z dżemem żurawinowym ;-)

Powiem Wam, że kupiłam wczoraj rumianek jak wracałam z "wizyty", której nie bylo, dziś 4 razy się nim przemyłam i jest o niebo lepiej ;-)
Dzieki za pomoc :-)
Ewka wiesz co...jak mogłaś[emoji2]a ja muszę jajecznicę, pomidory i grahamke jeść... Moj mąż by mnie chyba zastrzelił za takie jedzenie w ciąży, tylko dzwoni i pyta, czy soczek pilam, czy salatke jadłam...matko co ja sie z nim mam

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :D ja na obiad objadłam się zupką ze świeżej kapusty a na kolację planuję zrobić faszerowane papryki ;)
Co do pracy to na 200% biorę roczny macierzyński i zastanawiam się nad półrocznym wychowawczym ale to wszystko zależy od finansów, szkoda by mi było stracić obecną pracę bo lubię to co robię a zwłaszcza że mam umowę na stałe a na moim terenie to zazwyczaj oferowane są śmieciówki. Planujemy budowę domu także pieniądze będą bardzo potrzebne a z drugiej strony szkoda mi oddać takiego malucha do żłobka, babcie odpadają, jedna pracująca a z przyszłą teściową nie chciałabym zostawiać. Także mamy nad czym rozmyślać...
W poniedziałek wizyta na 12:50 mam nadzieję że dowiem się czy chłopiec czy dziewczynka :D
To ja mam na 12 w poniedziałek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry