reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam
Ja dzisiaj z rana z koleżankami się umówiłam i posiedziałyśmy u jednej do obiadu, tak więc dzień uważam za udany, i jeszcze tylko na basen wieczorkiem córkę muszę zawieźć.
Evi śliczna córcia
AMysz gratulacje synka, ja o swoim już inaczej mówić nie potrafię jak Michał to czy Michał tamto, ale bym się zdziwiła jakby na połówkowym dziewczynkę mi wywróżyli :szok::szok:
Dzwoniłam dzisiaj umawiać się na połówkowe to mi baba mówi że do końca maja nie ma miejsc a na czerwiec jeszcze zapisów nie robią, no wkurzyli mnie i już :realmad::realmad:
Bum super ubranka
Co do konta to my mamy dwa ale tylko z racji tego że drugie trzeba było otworzyć jak kredyt braliśmy więc z logicznego punktu widzenia każdego wypłata idzie na swoje konto, ale dostęp mamy oboje do obu kont

reklama
Beczulinda z tym wytrzeźwieniem to na usg widac. Genetyczne tylko potwierdza. Moj synek to mial i lekarz byl dupa bo albo nie chcial powiedziec albo nie widział i synek urodzil sie za wczasu. Dobrze ze dzieciatko ratuja ze jest szansa. Anju mysle o Was codziennie, i trzymam za Was kciuki.

Mi lekarz powiedzial ze ze wzgledu na ceny lekow moge chodzic do dwoch lekarzy w tym jednego na nfz tylko ze ja nie chce kombinowac strach o szyjke ze ktos tam bedzie grzebal i popsuje jest zbyt silny. Jeszcze tylko pare miesiecy,

Natasza duzo wydajesz, ja troche mniej ale i tak cala moja wyplate. Dla dziecka sie zrobi wszystko. Zostawi kariere, wyda ostatni grosz. Trzymam kciuki żeby bylo dobrze.

Bum jak nie masz nic to co masz zrobic, trzeba kupic i tyle. Koszule kupilam jedna z guziczkami i ostatnio 2 pizamy w kik ze spodenkami po kolana i krótkimi za 30 zl nie lubie tylkiem swiecic jak podlaczaja ktg czy do spania zawsze mi koszula winduje do gory i majtki wystaja.

AMysz gratuluje :)
Mojej mlodej nic nie wystawalo, chyba ze sie przykleil :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już obiadek wstawiłam dziś gulasz plus kluski śląskie. I robię ciasto sernik na zimno. Mam nadzieję ze mojemu będzie smakował [emoji5]
Mieszkanie ogarnelam i zostało mi prasowanie Ale to chyba już jutro. Tak mnie wgl spanie zbiera ze szok

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Kluski śląskie mniam.mmiaam, wczoraj zjadłam 5 [emoji14]

Ja wracam z pracy busem w leginsach tych z lidla bo w spodniaach już mi ciężko się. Chodzi, i kurde zamaaarzam! :/

W ogóle dzisiaj 1 raz od niepamiętnych czasów pieką mnie piersi... marzę żeby już zdjąć stanik... dziwne, bo miałam tak w 1 trymestrze tylko

Będę się trzymała tego, co pisałam wcześniej- dupa nie lekarz. Mój, jak już wyczaił to wytrzewienie, to skierował mnie do Matki Polki na dodatkowe badania, żeby potwierdzić, bądź wykluczyć diagnozę. Pojechałam i jeden z lekarzy robił mi USG na chyba stuletnim aparacie. Mówię Ci, taki zabytek, że nadawał się jedynie do muzeum. Ale jak tylko przyłożył głowicę do brzucha, od razu powiedział, że tak, dziecko jest wytrzewione. Później jeszcze- chyba dla zachowania pozorów, ordynator oddziału zrobił mi kolejne usg na normalnym aparacie (takim współczesnym ;) ) i dalej to samo. Wiadomo, jest to dla nas szokiem, ale już wiemy co nas czeka, jak będą wyglądały najbliższe dni po porodzie. Połówkowe zrobię u lekarza, który robi badanie w 3D ale to tak dla siebie samej, bo cała reszta nadaje się do monitorowania na zwykłym aparacie.

Beczulinda z tym wytrzeźwieniem to na usg widac. Genetyczne tylko potwierdza. Moj synek to mial i lekarz byl dupa bo albo nie chcial powiedziec albo nie widział i synek urodzil sie za wczasu. Dobrze ze dzieciatko ratuja ze jest szansa. Anju mysle o Was codziennie, i trzymam za Was kciuki.

Mi lekarz powiedzial ze ze wzgledu na ceny lekow moge chodzic do dwoch lekarzy w tym jednego na nfz tylko ze ja nie chce kombinowac strach o szyjke ze ktos tam bedzie grzebal i popsuje jest zbyt silny. Jeszcze tylko pare miesiecy,

Natasza duzo wydajesz, ja troche mniej ale i tak cala moja wyplate. Dla dziecka sie zrobi wszystko. Zostawi kariere, wyda ostatni grosz. Trzymam kciuki żeby bylo dobrze.

Bum jak nie masz nic to co masz zrobic, trzeba kupic i tyle. Koszule kupilam jedna z guziczkami i ostatnio 2 pizamy w kik ze spodenkami po kolana i krótkimi za 30 zl nie lubie tylkiem swiecic jak podlaczaja ktg czy do spania zawsze mi koszula winduje do gory i majtki wystaja.

AMysz gratuluje :)
Mojej mlodej nic nie wystawalo, chyba ze sie przykleil :)

To mnie uspokoilyscie trochę, myślałam że to tylko na takim szczegółowym usg widać :) ale ja i tak chętnie pójdę choć raz prywatnie bo moja tak szybko robi to usg że nawet dobrze się nacieszyć nie zdążę :)

To mnie uspokoilyscie trochę, myślałam że to tylko na takim szczegółowym usg widać :) ale ja i tak chętnie pójdę choć raz prywatnie bo moja tak szybko robi to usg że nawet dobrze się nacieszyć nie zdążę :)
To jest tak, że gdy formują się powłoki brzuszne, to może się zdarzyć tak, że część jelit nie chowa się do środka, tylko zostaje na wierzchu. Powłoki brzuszne się normalnie zamykają i uformowany mamy brzuszek, a te jelita są częściowo w środku, a częściowo na zewnątrz jamy brzusznej. Tak więc widać to od razu, na jakimkolwiek usg. Wiadomo, że każda z nas chce wiedzieć na temat swojego dziecka i jego stanu zdrowia jak najwięcej, więc chodzimy to tu, to tam i płacimy za różne badania. Ja jestem zdania, że to co wydam teraz na wizyty i badania, to i tak będzie pryszcz w porównaniu z tym ile wydam na dziecko, przez całe swoje życie. Uważam, że warto i płacę. Nie muszę mieć kolejnego zegarka, czy innej super rzeczy, ale chcę wiedzieć, co się dzieje z moim dzieckiem i liczę się z tymi wydatkami. Wyjścia nie ma :)

Anja moge zapytac jak duze wytrzewienie ma Twój maluszek ? Bierzesz jakies leki ?

Dzis caly dzien czuje bol brzucha tak na srodku jak szyjka i macica. Maz obiad robil jak do domu wrocil bo ja leżę..
Mlodej cos nie spasowalo - mielony czy mloda kapusta bo zaczela fikac przez 2-3 minuty, nie tylko jednorazowo puk tylko ciagle.

Anja moge zapytac jak duze wytrzewienie ma Twój maluszek ? Bierzesz jakies leki ?

Póki co nie wiadomo dokładnie jak duże jest wytrzewienie. Tzn. jak byłam w Matce Polce, to lekarze mówili, że obraz nie jest zły, że wygląda to tak, jakby niezbyt duża ilość jelit była poza jamą brzuszną. Leków żadnych nie biorę, poza normalnymi witaminami dla kobiet w ciąży. Wszystkie wyniki badań mam w porządku, a jeśli chodzi o dziecko, to podczas usg ordynator był zadowolony z maluszka. Powiedział, że wszystkie wymiary są w porządku, że cała reszta jest na swoim miejscu, serce ładnie pracuje i generalnie wszytko jest tak, jak być powinno.
Napisałam do Ciebie wiadomość na priv. to znaczy, tak mi się wydaje, że napisałam, bo nie do końca jeszcze ogarniam to forum:o Jak możesz, to będę wdzięczna, jeśli mi na nią opiszesz

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry