reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Zazdroszczę Wam co poniektorym ze tak sobie dogadzacie chipsami itp. Ja musze sie pilnowac bo juz przed ciaza mialam kilka kg nadwagi. :-( W 1 ciazy bylam taka naiwna ze zarlam wszystko i nieustannie i zrobilam z siebie tragiczna swinie (+ 30 kg) . Teraz jestem na szczescie swiadoma i jem jak jestem glodna a nie z nudow i mam nadzieje ze nie przytyje wiecej niz 10-12 kg...

Zazdroszczę Wam co poniektorym ze tak sobie dogadzacie chipsami itp. Ja musze sie pilnowac bo juz przed ciaza mialam kilka kg nadwagi. :-( W 1 ciazy bylam taka naiwna ze zarlam wszystko i nieustannie i zrobilam z siebie tragiczna swinie (+ 30 kg) . Teraz jestem na szczescie swiadoma i jem jak jestem glodna a nie z nudow i mam nadzieje ze nie przytyje wiecej niz 10-12 kg...
Po ciąży zawsze idzie coś z tym zrobić.
A stwierdzenie świnia to nie zbyt dobre , ja w ciąży z corka tez przytylam ponad 30kg i nie czulam sie świnia nawet po.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t3d [emoji272]

Nie, ja nie mogę sobie dogadzac, ale przed ciąża też je jadłam, więc nie powinnam nagle z tego powodu przytyc

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Po ciąży zawsze idzie coś z tym zrobić.
A stwierdzenie świnia to nie zbyt dobre , ja w ciąży z corka tez przytylam ponad 30kg i nie czulam sie świnia nawet po.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Taka prawda .. Wygladalam tragicznie nawet mam 1 zdjecie i choc moze to krytyczne to zapuscilam sie w ten sposob tylko dzieki sobie. I to okreslenie krytyczne w stosunku do samej siebie "swinia" jest adekwatne do stanu faktycznego- w koncu mowie o sobie a nie o kims innym .Po 1 ciazy zrzucilam caly nadbagaz w ciagu roku ale to jak funkcjonowalam przy takiej wadze to masakra.

Taka prawda .. Wygladalam tragicznie nawet mam 1 zdjecie i choc moze to krytyczne to zapuscilam sie w ten sposob tylko dzieki sobie. I to okreslenie krytyczne w stosunku do samej siebie "swinia" jest adekwatne do stanu faktycznego- w koncu mowie o sobie a nie o kims innym .Po 1 ciazy zrzucilam caly nadbagaz w ciagu roku ale to jak funkcjonowalam przy takiej wadze to masakra.
Jaka mialas wagę końcową w ciąży?

Jaka mialas wagę końcową w ciąży?

Na koniec nie wiem dokladnie co do kg ale na ostatniej wizycie u gin bylo 90 kg..

reklama
Ja mam lepiej, bo nie mam prawka, więc jak coś chce, to muszę dralowac na nogach i sobie to przynieść pod górę. Teraz mieszkam na wsi i mam 2km do sklepu, to też po wszystko będzie spacerek.
Mój jest zdania, że kiedyś kobiety były w ciąży i sobie radziły. Trzeba się wziąć na sposób i już. Kup to co dasz radę a resztę mu napisz, że ma sam kupić, bo Ty nie dałaś rady i już. Niech się męczy sam.

Nie cierpię tego określenia, ze że kiedyś też kobiety były w ciąży i sobie radziły... hajmal coś o tym wie... jej teściowa (mężem?) też tak mówiła. Sama wszystko nosila , robiła i skończyło się poronieniem. Teraz widzisz co pisze? Teściowa przychodzi w tajemnicy jej ogród pielic i kwiatki ma sadzic... mądry Polak po szkodzie... Ja ja jestem po 2 poronieniach, dlatego mnie tak irytuje zachowanie męża... tym bardziej, ze ciągle sie słyszy, że jedna poronila w 19 tyg, druga urodziła w 21, czy 22... coś strasznego...

Ja bym zupy mogła jeść cała dobę :D

O ja też zupki uwielbiam ;-) teraz ciągle mogłabym jeść rosol, pomidorowa i kwaśna ogórkowa ;-)

Najważniejsze, ze zrzucilas i nie chcesz znów dopuścić do takiej sytuacji, żeby tak dużo przytyć ;-) wiadomo, je sie dobrze, gorzej zrzucić. Ja wbrew pozorom też mam skłonności do dużych wahań wagi. Na szczęście od kiedy schudłam 13 kg 3 lata temu, tak udaje mi się utrzymywać ta wagę ;-) no teraz trochę z tym gorzej, ale wybaczam to sobie ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry