reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Czesc dziewczyny z rana.mam do was pytanko czy mozemy jesc szynkę szwarwaldzką?wiem że surowa wędzona. Wczoraj plasterek zjadłam bo tak mnie ciągnęło do niej. :p
Gdzies tez słyszałam ze sera feta nie mozna...:baffled:aż niemozliwe.ja ze 2razy w tyg jem bo uwielbiam w sałatce.
A ser mozarella z pomidorami?tez uwielbiam.Nie wyobrazam sobie zrezygnować.
Miłego dzionka.;)
Fety tej oryginalnej nie można bo jest niepasteryzowana a inne sery typu feta są zazwyczaj pasteryzowane sprawdź na opakowaniu. Co do szynki to nie wiem, ja lubię poledwice łososiowa i jem od czasu do czasu smazona z jajecznica

Fety tez slyszalam ze nie wolno...a szynka mysle ze jak zjesz plasterek to nie zaszkodzisz dziecku....moze nie codziennie ale od czasu do czasu...
Ja ostatnio lososia wedzonego zjadlam a tez nie wiem czy wolno...tak mi zapachnialo jak maz jadl ze mu zabralam...

Czesc dziewczyny z rana.mam do was pytanko czy mozemy jesc szynkę szwarwaldzką?wiem że surowa wędzona. Wczoraj plasterek zjadłam bo tak mnie ciągnęło do niej. [emoji14]
Gdzies tez słyszałam ze sera feta nie mozna...:baffled:aż niemozliwe.ja ze 2razy w tyg jem bo uwielbiam w sałatce.
A ser mozarella z pomidorami?tez uwielbiam.Nie wyobrazam sobie zrezygnować.
Miłego dzionka.;)
Ja jem i fetę i mozarellę, uwielbiam sery [emoji12] Ale teraz zawsze wczytuję się w etykiety i wybieram tylko te z mleka przystosowanego [emoji4] Jeśli chodzi o mięso i ryby wędzone na zimno to nie są zalecane chyba że poddasz je dodatkowo obróbce termicznej, Ale wiadomo-to już nie ten sam smak [emoji6]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Zapisalam sie do internisty, niech mi da na 2 dni a po weekendzie wezme u gina na dłużej. Bede spokojniejsza, nie lubie kombinowac za bardzo:)

Cześć dziewczyny :)
Ja byłam wczoraj na wizycie wkoncu, ale wróciliśmy późno do domu i padłam ze zmęczenia.
Z dzieckiem wszystko w porządku, chyba sobie spało. Ma juz 151 gram wagi, lekarz potwierdził termin z prenatalnych. Oglądaliśmy każda cześć z osobna, główkę, brzuszek i nóżki lekarz zmierzył. Niestety gin nie potwierdził płci bo dziecko miało pepowinke miedzy nożkami a dodatkowo nogi złożone. Lekarz sie śmiał ze śpi siedząc po turecku :D nóżki wyskładane jak żabka :) 22 maja mam kolejne prenatalne. Troszkę sie martwie ciagle tętnem dzidzi, na I prenatalnych miała 144-148 uderzeń/min i kazano sie mi umówić ok. 17 tyg ciązy na echo serca dziecka. Dzień pozniej miało juz 152 uderzenia. Teraz na wizycie 138 uderzeń/ min i gin mowi ze jeszcze jest to norma chociaż dolna granica i zeby spokojnie poczekać co mi powiedzą na II prenatalnych i narazie nie robic tego echa. Czytałam w internecie ze niektóre dzieci tak maja zwłaszcza gdy śpią. Niby wyniki w normie ale zawsze sie cos tam martwie. Jakie tętno maja Wasze maleństwa ?

Aha i dostałam pozwolenie na basen, łożysko ok i szyjka zamknięta długości ponad 4 cm i gin powiedział ze przy takiej szyjce i łożysku mogę korzystać z basenu byle nie pobijać rekordów życiowych w pływaniu :)

reklama
Hejka a ja ide na usg na nfz [emoji4] ale na tym średniowiecznym sprzęcie z zapewne nic nie polapie [emoji16]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t1d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry