W 3 klasie są i wszystko mają w d... Pał u mnie to ma z 10, albo i lepiej i ma to gdzieś. Dogadanie mu też nie daje rezultatu, bo tylko się śmieje. Taki jakiś porąbany jest jeden z drugim.
E-lona, ja w gimnazjum nie uczyłam (i zamiaru nie mam
), ale w podstawówce 4-6 miałam kilka takich przypadków. tylko fakt faktem, że z takimi ciut młodszymi nieco łatwiej, bo kilka rozmów "na luzie" w czasie dyżurów w stylu "a jak na treningu było?" "a jak tam mała siostrzyczka?" "a wiesz co? podobało mi się jak ostatnio na lekcji coś tam przeczytałeś", "słuchaj, masz szansę być o wiele lepszym niż X, czemu nie chcesz spróbować?" i z typów którzy rozwalali mi lekcję, stali się naprawdę fajnymi chłopakami. pewnie po prostu brakowało im uwagi i docenienia ze strony dorosłych. ale w gimnazjum tak łatwo tego muru przebić się nie da... źródła ich zachowania pewnie podobne, ale jednak większa siara "dać się belfrowi". stracą twarz, nie? faktycznie, jeśli nie życzliwością, to tylko olanie... nie wiem jak bym sama to rozegrała, ale pewnie popracowałabym nad jakąś ripostą, która raz a dobrze wgniotłaby dupka w krzesło w czasie akcji w klasie, tak żeby następnym razem minimum 45 minut zajęło mu zastanawianie się czy warto znowu ryzykować zrobienie z siebie głąba przy kumplach
ale ale, tak mi się przypomniało że w prywatnej też miałąm jednego leszcza który przychodził "pomedytować" i pomogło to samo co w podstwówce
z małym ustępstwem na jego rzecz, bo niecierpiał notować więc pozwoliłam mu nie pisać pod warunkiem że będzie tak słuchał, że nie zagnę go na następnej lekcji;-)i z totalnego leszcza zaczął się wyciągać na jako taki poziom
w takim szoku byłam
tylko że łatwiej dobrocią w szkole w której zna się jako tako uczniów ich sytuację itp, a gorzejw molochu, gdzie wszyscy są anonimowi
happy, zdrowiejcie!!! wąchaj czosnek i cebulę, a jeszcze lepiej jedz
do tego miód na zimno łyżeczką, herbata z plasterkiem imbiru, inhalacje z tymianku i świeże powietrze;-):*
więcej nie pamiętam poza tym że Basiek chce się zaobrączkować niedługo - GRATKI!!!
dawiśka, spójrz post nad twoim: niegrzeczne są wśród nas
spadam