reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

No i wczoraj nie udało się chwilki znaleźć. Ciągle coś. W czwartek całe popołudnie zleciało nawet nie wiem kiedy, bo pojechaliśmy do jednego lekarza (po skierowanie do poradni wad postawy), potem do drugiego (Daniel ma okropny kaszel). Kolejki wszędzie okropne. Do domu wróciliśmy dopiero na 20.30. Wczoraj też jakoś dzień szybko minął. W pracy się powiedzmy, że troszkę wkurzyłam, bo od lutego plan mi się zmienia na jeszcze gorszy niż mam teraz, no ale co zrobić.
A dzisiaj za może godzinę, a może wcześniej wybieramy się do teściów dzieciaki zostawić i pojedziemy na zakupy, bo wieki nie byliśmy tak sami na spokojnie.

Dawidowe dużo zdrówka dla Was. A Laurze czopków przeciwgorączkowych nie dajesz? Na dłużej temperaturę obniżają.
Makuc nie tyraj tak, bo się wykończysz. A nie da się teraz tego etatu obniżyć?
Dziulka zdrówka dla Leane. I gratuluję tych -18 kg. A gina to też wolę faceta :-p
Joli trzymam kciuki, żeby ospa szybko minęła i nikt się nie zaraził.
Ika witaj i gratulacje. Życzę szybkiego dojścia do siebie po cc i grzecznego dzidziusia.
Kania i jak ucho Oliwki?
Happy a Wy już zdrowi?

reklama
e-lona dawałam jej czopki ale wydaje mi sie że one wagowo są już za słabe. Z resztą Laura gorączkę miała może 4 az w życiu i nigdy takiej wysokiej nie miała. Dawałam jej nurofen forte na zmianę z paracetamolem w syropie. Ważne że pomogło.
A z planem to chyba najgorsze są okienka

Hello- nareszcie na chwilkę usiadłam.
dawidowe- jak na razie Gabi nic nie złapała ale to dopiero za tydzień dwa jej wyjdzie.Ale miałaś nockę - taka wysoka gorączka u Laury- ja bym już spanikowała.
E- lona - masz zmianę planu a dlaczego? U mnie zawsze zostaje taki sam .A mnie wczoraj wkurzyli moi koledzy z pracy- małżeństwo wuefistów.Tak mnie potraktowali ze szok.Ale ja nie będę im dłużna- brak słów.:-(
Nie mogłam przez to spać w nocy a jeszcze Kamila co chwilkę wstawała.Efekt jest taki że mnie strasznie głowa napieprza.:-(
Kania - jak Oliwka ?
O i Baśka się odezwała i makuc.
Basia
jak tam mały w przedszkolu a ty w pracy?
Makuc- to nie ciekawie z ,tą pracą - ale będziesz miała dużo kasy;-)
To na tyle uciekam na obiadek- dziś serwuję krupnik-mniam:)

No to początek roku nie tylko my chorobami zaczynamy a Amelka wczoraj w dzien nie spała i poszła spac o 22 a dzis wstała o 8 i też nie spała więc padła o 19 podczas inhalacji...kolacje musiałam jej dać przez sen co bardzo żadko to robie... ale ciekawe o której wstanie rano

Dawidowe lekow nie powinno się podwać nie wcześniej niż co 6 godzin nawet jak sie pojawi gorączka trzeba trzymać sie tak mi kiedyś taki jeden bardzo mądry lekarz powiedzial ale jak już lepiej to bardzo dobrze.

widzę że z nowym rokiem nam mamusie powoli wracają

Agusinka raczej grypa bo obie byłyśmy złożone w pół. Szansza to pewnie niedzielna przychodnia jak poszłam z angina. No ale już mam nadzieje po. Trzydniówke przerobiłysmy jak miała 10 miesięcy i nawet wtedy temperatura była max 39.

Jak ja mialam grypę to dziewczyny sie smiały że sie skradam
Amelka dziś jadła zupę para leci ta sobie dmucha Jula mówi że zje jak ostygnie a Amelka do niej ''dmuchaj sobie masz wiatr pod nosem??"

reklama
Dzięki za troskę, nocka była nie najgorsza, może też dlatego że spałam z nią w pokoju, ale jak się budziła w nocy to nie skarżyła się na ucho, a rano mówi że nic ją nie boli. Może po prostu uderzyła się tym krzesełkiem, dokładnie nie mogła zlokalizować gdzie więc bolało ją wszędzie...Dziś mam kiepski dzień, nastrój też więc o sobie temat pominę szerokim łukiem.
Agusinka u Oliwii już po ząbkowaniu ładne parę miesięcy.
Twoja też keczupek lubi? a dajesz jej taki domowy czy sklepowy?
Trzymam kciuki za bratową :-)
A co do przeciwbóli to co 6 h powinno się przestrzegać w przypadku Ibum/Nuroefenów, bo są silniejsze nić panadol/paracetamol.
Dziulka gratuluję Leane kolejnego zębiska, to ile jej zostało jeszcze?
Jednak ten katar był pewnie od ząbkowania.
Ika216 to się nazywa "kaczy chód", mnie ostatnio sąsiadka mówi że właśnie zmienił mi się środek ciężkości i mam taki chód.
Ty już prawie na wylocie, wiec szczerze zazdroszczę bo mam dosyć chodzenia w ciąży.
A Ty jak oceniasz tę ciążę? Taka sama jak z Wercią?
Te same dolegliwości, tyle samo kg na plusie, samopoczucie?

Joli77 wyszedł na "chwilę", chwila u Niego trwa do 1 w nocy, bez komentarza.
Ehhh jak ja Wam zazdroszczę tej zumby.
A jak głowa? przestała boleć?
Happy wykurowaliście się????
Makuc jak to zapomnieli???/ To jakiś absurd... współczuję i mam nadzieję że da się to szybko wyprostować. A jak Alicja???
Dawidowe współczuję takiej nocki, wierzę że ciężko było zwłaszcza z taką temperaturą, dobrze że najgorsze minęło i idzie ku lepszemu.
Basia wyrazy współczucia z powodu śmierci babci męża. A co u Ciebie?Jak praca? Jak Kamil w przedszkolu?
E-lona dla kogo to skierowanie do poradni wad postawy? Danielowi dużo zdrowia życzę.
Wierzę, że się wkurzyłaś na ten plan, nie da się już nic z tym zrobić?
Udane zakupy?

Do góry