reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

A ja wróciłam z zumby- tego mi brakowało po dwóch dniach spędzonych w czterech sianach z dwójka dzieci:-)
Ale Kamila cały czas nie śpi bo ja to swędzi dałam jej fenistil może złagodzi choć troszkę .Wieczorem jak ja smarowałam to strasznie dużo jej tego paskudztwa powychodziło:-(.Już się boję jak Gabi dostanie- to będzie masakra.
Dawidowe was też dopadło- kurujcie się .
Kania-miejmy nadzieję ze Oliwi nic nie będzie- zapalenie ucha podobno strasznie boli.A mąż poszedł odreagować wizytę księdza- ach te chłopy;-)
Mamaagusi- dzięki za życzenia dla was też wszystkiego naj.
Nic Kamila chyba zasnęła wiec uciekam pod prysznic i do łóżeczka.
Dobranoc

reklama
Kania jest mi już bardzo ciężko, prawie nie wychodzę z domu bo kilkuminutowy spacer konczy się mega napiętym brzuchem i bólem kręgosłupa i do tego chodze jak pingwin;-)
Kurcze współczuje Ci tych pobudek nocnych...jeszcze teraz w ciąży jak powinnaś jak najwięcej odpoczywać a szczególnie w nocy.....Werka już dawno przesypia całe nocki ale nieraz zdarzy się jakaś pobudka i tez ja musze wstawać bo na widok małża dostaje jeszze większych spazmów..musi być mamusia i koniec. Jak pójde do szpitala to tatuś będzie musiał jej wystarczyć.

Dziulka dużo zdrówka dla Leane, szkoda że bidulka tak się meczy:-( i oczywiście gratuluje spadku wagi......18 kilo...wow jestem pod wrażeniem:-) a faceci ginekolodzy są lepsi od kobiet.....od dawna chodzę tylko do facetów odkąd naciełam sie na babeczke.

Joli poród rzeczywiście będzie ekspresowy bo niestety czeka mnie kolejna cesarka:-(

dawidowe dużo zdrówka dla Was!!!

U nas też dzisiaj był ksiądz, dopiero po 20 wiec Werka niedawno usnęła......myslałam że bedzie się go bała ale nawet podyskutowała sobie z nim troszke:)))
Więcej już nie naskrobie bo ledwo na oczy patrze. dobrej nocki!!

witam wieczornie

JOLI ja na moja zumbe i zumbolka musze pcozekac do srody!!!! a to juz blisko:)))))))))))))

KANIULEK wspolczuje -ale rzeczywiscie lepiej niech maz leci do lekarza z nia a nie ty.

a co u nas? bylismy u lekarza z Leane. rano u niani spala ledwo zaszla bo plakala jak szlak. kolo poludnia niania przyszla do mnei do pracy z nia po zakupy tak na szybko to poprosilam zeby zadzwonila mi do lekarza o wizyte. udalo sie ze na 17.45. no i co sie okazalo???? moje dziecko wypuscilo dolna lewa piatke!!!!! kurna przez to tyle jazdy.... bidula wieczorem ani kotlecika, ani kluseczek, zrobilam parowke - nie chce, zupe jarzynowa zmiksowalam-nei chce -zjadla 5 lyzek i puscila mi pawia... nie nalegalam. po kapieli jogurt naturalny zjadla i pol deserka slodkiego waniliowo czekoladowy. zrobilam dzisiaj jej tez sok z buraka marchwi jablka i mandarynki to wypila po butelki.
ogolnei dzisiaj mam juz dosyc...
jutro rano na zakupy - oja mama z nai zostanie.

a ja wlasnei wpierncizam kinder bueno i popijam rozowe martini:)

Joli niestety ospa się już zaraża nawet do 2 tygodni zanim wyjdą krostki . u mnie jak JulA chorowała to tam gdzie nie widać smarowałam normalnie gencjaną a na twarzy dłoniach i dekoldzie to miałam taką maść vratizolin czy jakos tak sie to nazywalo tylko mialysmy gorzej bo w lato chorowala mi jak było wielkie słonce a ty masz dobrze bo zima i nie musi wychodzić na placyk czy gdzies tam :tak:

Dawidowe to masz nie wesolo ale dobrze że masz taka kolezanke która ci pomoże.szybkiego powrotu do zdrowia

Kania a może to u was też piateczki idą jakieś? a te chłopy zawsze wiedzą jak się użądzić i wybyć... ale do lekarza warto zajrzeć

A moje dziecie jak jej podaje syropek w kieliszeczku z miarką to się za każdy razem pyta ''co mi dajesz?''
A dzisiaj siedzi bawi sie i nagle do mnie z tekstem "mama mój brzusio jest glodny" co i zauważyłam że zje nawet kotlety sojowe pod warunkiem ze jest keczupek:-) a co do kolorowanek to zrobiłam im po 3 obrazki to Jula jak na wiek to laddnie a u Amelki jak zwykle i patrzyłam na moje wypociny jak ona je maziuje...tyle skupienia żeby równo było a ona .. eh...

A bym zapomniała moja bratowa już w szpitalu jest a w poniedzialek albo wtorek bedzie cesarka :happy2:

co do rysowania to ja w szoku jestem bo leane ladnie kolka rysuje-rowne i okragle, a kolorowanka- tak sie przyklada ze niedlugo dziury porobi:))) ogolnie fajnie sobie radzi.

u nas koleczka to perfekcja ale jak koloruje to delikatnie kredką nie robi dziur tylko jeszcze maluje jak na swoj wiek sporo wyłazi za linie i jak cos jest z twarzą to rysuje jezyk:happy:

a ja się tylko melduję, że żyję :confused::baffled: "zapomnieli" mi w pracy zmniejszyć etatu po powrocie z wychowawczego i.... mam problem, bo ani nie ma kto na czas Alicji z przedszkola odbierać, ani nie wyrabiam bo finalnie 2 etaty ciągnę. Ledwo dycham :no: a najgorsze jest to, że nijak mogę wyciągnąć konsekwencje w stosunku do osoby, która zapomniała wysłać informacje o moim wniosku etatowym.

No i witamNo i jestem po niesamowicie cieżkim wieczorze. Laura dostała 39,8 stopni gorączki. Naszczęście mogłam juz jej podać srop i akurat był kolej na nurofen i po 15 minutach spadło do 39 a potem niżej. Stracha miałam ale przeszlo. Co dwie godziny chciała soczek i co 4 h dawałam syropki. Teraz miała o 6 i jak narazie nie ma nawet stanu podgorączkowego więc chyba wieczorem było apogeum. Ja już też ok bo i łazienke wyszorowałam i pranie się jedno kończy. Nie zycze nikomu tego.

Kania i jak mała boli ją ucho?Byliście w przychodni?

Joli a jak twoje dziecię? Druga nie dostała?

Ika gratuluje maleństwa. A płeć dzidzi jaka? I jakie imie?

Dziulka to wspólczuje piątek bo my nawet nie wiemy kidy wyszły. Masakra były tylko 4 i to wszystkie cztery. Całe nocy wycia w tym jedna jak na złość na roczek.

Agusinka ciesze się właśnie że teraz mieszkam całkiem niedaleko tej koleżanki, blok generalnie jest na jej trasie praca-przedszkole-dom czy rodzice - dom. Wiec nawet nie nadrabia. Zresztą jak jej się przedłuzała wizyta u dentysty to tez odbierałam jej córkę a ona przyjechała do mnie po nią. Zawsze to obopulne wsparcie.

A co do leków to mam lekomankę bo moja kocha leki. Mukosolwan to tylko podlatuje i krzyczy polej mamo :sorry2:.

Happy co tam u Ciebie??

Makuc współczuje

reklama
Witam.Ja na szybko tylko póki mały w wannie siedzi a mąż wybył z bratem coś tam pomóc swojej teściowej z czego zbytnio nie jestem zadowolona ale cóż trzeba czasem komuś pomóc:confused:

Wczoraj cały dzień spędziliśmy u teściów bo mojego męża babcia miała pogrzeb i nie szliśmy nigdzie na stupę tylko u teściów robiliśmy sobie sami w naszym gronie a ogolnie główna stypa była u ciotki z którą babcia mieszkała.
A zmarła w sylwestra także balowania wielkiego nie było pojedliśmy,popiliśmy troszkę i po 1 wszyscy poszli grzecznie spać.

Uciekam jak uda mi się uspać synka to poczytam co tam u Was:**

Szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzymy ;);**

Do góry