reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam się i ja :)

Kurcze Ewa Twój suwaczek dzisiejszy faktycznie powalający :) Małej_mi88 chyba taki sam?:)

Mała_mi ma taki suwaczek,jak ja:-)

Dzisiaj całą noc bolała mnie głowa:no:. Nie pomogła tabletka wzięta w nocy:crazy:. Dopiero drugi paracetamol zaaplikowany rano-pomógł:szok:.
Mojego męża bierze choróbsko:no:. Całą noc kaszlał i niemógł zasnąć. Dzisiaj poszedł do pracy, ale zobaczymy wieczorem, jak się będzie czuł:no:

Dzisiaj o 14 mam wizytę i zobaczymy, co powie moja gin:tak:.

reklama
MAGA76 - to na kiedy sie umawiamy? Ja mam w niedziele rocznice slubu. to moze poniedzialek po kawce??:)
A jak z ta pelnia ksiezyce jest?
Czy robicie masaz szyjki? kolezanka sie mnie ostatnio spytala....... a ja nie....

witam sie i ja :-)

emiliab współczuje bólu głowy - a może Cie jakieś choróbsko bierze?

ja obolała i z poczuciem ciężkości ale to już standard wpisany w ostatnie dni więc traktuje to jak gratisowy pakiet ciążowy :p mężuś wreszcie do pracy po lekarskim wrócił więc moge sie za porządki zabrać bo tak to mi się co chwila plątał pod nogami :-p

Efa suwaczek do pozazdroszczenia :-D

a co do ustalania terminu cc to ja na początku miałam mieć nie ustalany, tylko jak sie akcja zacznie to od razu jechać na IP i już (a mam cc ze wskazań medycznych) ale jak sie okazało że szyjka sie skraca i mała sie pcha na świat to mi wyznaczył termin zaraz po ukończeniu 38 czyli właśnie w środę (i do tego mam 2 ktg w tym tyg żeby wykryć jakby sie coś wcześniej zaczęło). Więc myśle że to może zależeć od tego czy dzidzia jest gotowa..

Witam
Właśnie oglądam tvn24 i opowiadają, że jakaś kobieta dziś urodziła w Warszawie przed ratuszem na bemowie, odebrała poród urzędniczka, która kiedyś była położną:))ale mały miał wyjście heheh i szczęście ze był w pobliżu ktoś kompetentny.

Sariska ja żartowałam w życiu bym mojej Farci nie ogoliła :))))

Ostatnia edycja:
Ida, sarisa bardzo mi przykro z powodu nieprzyjemnych przeżyć związanych z waszymi ojcami. Dobrze,że sobie teraz już wszystko poukładałyście w głowie i potraficie z tym żyć. Ja miałam taki etap w życiu,że nie chciałam znać mojego taty za jeden jego wybryk, którego do końca nie jestem pewna czy był,ale wszystko na to wskazywało,ale tak poza tym to mam naprawdę dobry kontakt z nim.
Dziulka nie załamuj się Kochana!Dziewczyny dobrze piszą, popatrz na to tak- że znasz już dzień kiedy przytulisz swoją córcię. Powiem Ci,że bardzo chciałabym żeby ktoś podjął decyzję że to musi być już i nie ma wyjścia, bo ja nigdy nie będę gotowa urodzić.
Emilab to my jedziemy na tym samym wózku heh:-). Szkoda,że nie pochodzimy z tego samego miasta, bo jeszcze na porodówce spotkałybyśmy się:-).

Dziewczyny Wy tak podziwiacie mój suwaczek, a ja się go boję jak się tak na niego patrzę. Teraz to już wszystko się może zdarzyć! W sobotę na spotkaniu z położną w szpitalu chciałabym dowiedzieć się już czegoś konkretnego.
Czyli dziewczyny mówicie,że jeśli zaczną mi się skurcze itp to to nie jest przeszkodą do przeprowadzenia CC?

Alicja a Tobie to też już tylko 6 dni zostało i przytulisz córunię:-).

Wczoraj mąż poprzestawiał nam meble w pokoju bo stwierdził że widzi to wszystko inaczej i powiem Wam że nowe ułożenie bardziej mi się podoba od poprzedniego. Szczególnie ułożenie komody i łóżeczka małego:-).

Wstałam dzisiaj w podłym nastroju, bo nie mogłam spać w nocy. Przewracałam się z boku na bok ( zawsze mam wrażenie że zaraz mi się brzuch zerwie jak to robię), potem zgaga mnie dopadła, potem problemy z oddychaniem- było mi ciepło i myślałam że się uduszę. Wszystko mnie szczerze wkurza, atmosfera w domu bo czuję się przez teściową jak intruz, sprawa ze studiami, strach przed porodem i związana z tym wielka niewiadoma, nawet mąż mnie dziś potrafił zdenerwować a przecież nic złego nie zrobił..eh czy to może objaw zbliżającego się porodu?

Przygotowałam już gulasz do placka po węgiersku na obiad. Potem jeszcze potrę ziemniaki, cebulkę i się usmaży ale to przed powrotem męża z pracy.

Spać mi się chceeeee, może tak się położę jeszcze do łóżka.

reklama
Dzisiaj o 14 mam wizytę i zobaczymy, co powie moja gin:tak:.
Powodzenia na wizycie! :-)

nawet mąż mnie dziś potrafił zdenerwować a przecież nic złego nie zrobił..eh czy to może objaw zbliżającego się porodu?
Spać mi się chceeeee, może tak się położę jeszcze do łóżka.
Ja też ostatnio zmyłam głowę mojemu M za nic w sumie. Aż sie zdziwiłam skąd we mnie tyle agresji... :eek:
Korzystaj z każdej chwili w której mozesz wypocząć przed porodem! :tak:

A ja ciągle mam dylemat czy to dobrze, że Mała chce już wychodzić (zaczęłam 39 tydzień). Jest niby wymiarowa (waży 2650-2800g: 2650 wskazuje usg ale lekarz mówi ze może być ze 2800g) i łożysko jest już bardzo stare (słabo przepuszcza) - gin sugeruje ze już z tego względu tylko powinnam rodzić. Ale jak patrzę na wymiary dzidziusia Ulisi na przykład to... Sama nie wiem. Nie chcę żeby chorowała czy była słabiutka...
Póki co rozwarcie mam na dwa palce, jakieś pasemka krwi ze śluzem poszły, ale słabe, i już czysto jest, jakiś regularniejszych skurczy brak. Główka tylko nadal wyjątkowo nisko siedzi (wg gina). Gdyby nie te notorycznie zdrętwiałe ręce to mogłabym jeszcze z miesiac bez narzekania w ciaży chodzić :-)

Dziewczyny, przepiękne macie suwaczki!

Czy ktoś ma kontakt z Rzutką? Jak u niej?

Emiliab, trzymam kciuki za wizytę! ;-)

Chyba idę myć okna. Szkoda słońca!

Ostatnia edycja:
Do góry