Uważam, że to indywidualna sprawa każdej kobiety i o radę powinnaś spytać swojego lekarza prowadzącego on Ci wszystko podpowie czy są jakieś przeciwwskazania czy raczej nie ma się czym martwić. Za mnie też dziś trzymajcie kciuki bo mam wizytę o 19:20:-)
reklama
Independent trzymam kciuki
apropos mierzenia tętna dziecka-mnie położna waży, mierzy ciśnienie, wpisuje najnowsze wyniki badańw kartę ciążyale..nigdy nie mierzono mi tętna dziecka...a może to mierzą od danego tygodnia ciąży? jak sądzicie?
kasia88 gratuluję ruchów! ja też niedawno zaczęłam odczuwać pierwsze z nich. zazwyczaj wcześnie rano - koło 4, 5, ale czasem też wieczorkiem.niesamowite wrażenie!
apropos mierzenia tętna dziecka-mnie położna waży, mierzy ciśnienie, wpisuje najnowsze wyniki badańw kartę ciążyale..nigdy nie mierzono mi tętna dziecka...a może to mierzą od danego tygodnia ciąży? jak sądzicie?
kasia88 gratuluję ruchów! ja też niedawno zaczęłam odczuwać pierwsze z nich. zazwyczaj wcześnie rano - koło 4, 5, ale czasem też wieczorkiem.niesamowite wrażenie!
Ostatnia edycja:
fasolkaania
Fanka BB :)
A ja dzisiaj męczę się ze skurczem łydek, o 4.30 na dwie nogi mnie chwyciło, masowanie nie pomaga a ból jak jasna ch...... a teraz cały czas mnie trzyma, nie wiem jak autkiem będę jechać, ale masakra na całego Idę do apteki po magnez i potas bo nie wytrzymam jeszcze trochę. A pomidory i banany zajadam i nic
A maleństwo ode mnie dostało wczoraj deser lodowy z truskawkami i bezikami Tatusiek też się przy okazji załapał
A maleństwo ode mnie dostało wczoraj deser lodowy z truskawkami i bezikami Tatusiek też się przy okazji załapał
natolin
ja na skurcze łydek dostałam od lekarza zalecenie, żeby codziennie na noc brać magnez.
jeśli chodzi o wyjazd pod namiot uważam, że najlepiej spytać lekarza, ale jeśli to lubisz i masz przećwiczone, że tak powiem to wg mnie nie trzeba z tego rezygnować przez ciążę.
ja pierwszy raz miałam przez położną słuchane tętno dziecka w 20 tygodniu i i tak położna powiedziała wtedy, żebym się nie martwiła jak nie będzie słychać, bo może jeszcze nie usłyszeć.
jeśli chodzi o wyjazd pod namiot uważam, że najlepiej spytać lekarza, ale jeśli to lubisz i masz przećwiczone, że tak powiem to wg mnie nie trzeba z tego rezygnować przez ciążę.
ja pierwszy raz miałam przez położną słuchane tętno dziecka w 20 tygodniu i i tak położna powiedziała wtedy, żebym się nie martwiła jak nie będzie słychać, bo może jeszcze nie usłyszeć.
fasolkaania- współczuję skurczy łydek. słyszałam że suszone owoce są tez dobre na to. mam nadzieję że szybko minie.
może powiedz o tym swojemu lekarzowi jak najszybciej, bo jeśli tak Cię mocno i długo trzyma, to może jakiś większy niedobór magnezu albo czegoś innego.. myślę że warto zadzwonić do lekarza prowadzącego i mu o tym powiedzieć.
może powiedz o tym swojemu lekarzowi jak najszybciej, bo jeśli tak Cię mocno i długo trzyma, to może jakiś większy niedobór magnezu albo czegoś innego.. myślę że warto zadzwonić do lekarza prowadzącego i mu o tym powiedzieć.
Natolin dzieki za info, dobrze wiedzieć że dopiero w 20 tyg zaczynają to mierzyć. czyli u mnie już na następnej wizycie położna spróbuje coś usłyszeć, może da mi posłuchać !!!!!!!!!! na pewno poproszę żeby mi pozwoliła na chwilkę chociaż.
od jednego usg do kolejnego to taki długi okres czasu!
od jednego usg do kolejnego to taki długi okres czasu!
Ja dawniej skurcze łydek miałam notorycznie, odkąd zaszłam w ciążę i zaczęłam regularnie brać magnez minęło i nie miałam ani raz. Tyle, że biorę sporo 3x2 tbl Asmag forte, no chyba, ze czasem zapomne...
Wakacje pod namiotem - jesli ktoś to bardzo lubi, ma "wprawę", dobrze się czuje i lek nie ma nic przeciwko to nie uważam żeby trzeba było z tego rezygnować.
Upiekłam placek, rozgrzebałam ciuchy w garderobie i siły mnie opuściły... ale skończyć juz to dziś muszę bo nie będę miała gdzie spać - łóżka spod ciuchów nie widać...
Wakacje pod namiotem - jesli ktoś to bardzo lubi, ma "wprawę", dobrze się czuje i lek nie ma nic przeciwko to nie uważam żeby trzeba było z tego rezygnować.
Upiekłam placek, rozgrzebałam ciuchy w garderobie i siły mnie opuściły... ale skończyć juz to dziś muszę bo nie będę miała gdzie spać - łóżka spod ciuchów nie widać...
natolin
no to przynajmniej masz coś co Cię motywuje ja bym się pewnie w takiej sytuacji na kanapie przespała
a tętno u mnie jak słucha go położna to to na głos jest włączone, więc siłą rzeczy i ja słyszę i mnie również to cieszy i uspokaja, bo nie mam tak często usg
a tętno u mnie jak słucha go położna to to na głos jest włączone, więc siłą rzeczy i ja słyszę i mnie również to cieszy i uspokaja, bo nie mam tak często usg
reklama
Ulisia mam pytanie bo wyczytalam że interesujesz sie eko pieluszkami, możesz zdradzić od czego zaczęłaś zakupy i ile to mniej więcej kosztuje? Bo na początku ciąży też mnie ten temat interesował, potem pomyślałam że może to na mnie zbyt ambitne ale kto wie może i wrócę do tego. Znalazlam info na tej stronie ale może masz cos sprawdzonego Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna