reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

witam wieczorem:) u nas jakos sie zyje. dzisiaj w poludnie +20 stopni!!!!:) w samym sweterku polecialam do pracy:)))))))))))) bosko!!!!!!!!!!:) dopoludnie z Leane zesmy spedzily razem, mloda szalala z puzzlami a ja z mopem i myciem podlogi:pppp ogolnie mile dopoludnie. potem zrobilam zapiekanke z pierozkow z mieskiem wolowym (gotowe z puszki) z serem do tartiflette:)) mloda sie napchala zdrowo:))) jak kiedys o sosie pomidorowym nei chciala slyszec tak teraz ladnie je:))))) jutro praca od 6-15. jak to dlugo leci to szok... no ale mus to mus. wieczorem bedzie milej na spotkaniu biznesowym:)) szczegolnie interesuje mnie bufet i popjawka:)))

reklama
24444755ec1254789da784b689f28d62-001.jpg

Agusinka to super, ze sama z siebie zdecydowała sie na tak ważny krok :-) super! no i czas najwyższy, bo to o ząbki przecież chodzi :tak:
i przyznam Ci sie ze mi tez tka bardzo brakuje tego, zeby zwyczajnie pójść sobie do parku, puścić Iś samopas na plac zabaw a sama wystawić twarz do słońca. I dobija mnie nieoc już ten cały chłód i chmury :/ dziś o dziwno jest u nas nawet ładnie, wiec złakniona zapachu wiosny wreszcie mogłam wyrzucić pościel na balkon ;-)

Beti rozumiem Cię z tą pracą, bo pamiętam jak sama się męczyłam będąc z Iś sama w domu. Ludzie generalnie dzielą się na dwie grupy: ci którzy naprawdę sprawdzają się w w byciu "panią/panem domu" i te, które po miesiącu kanapa w tyłek kuje ;-) ja myślałam, ze będę się dobrze czuła w domu, ale po kilku miesiącach myślałam że jajo zniosę... no ale faktem jest, że nasz rynek pracy jest jaki jest i generalnie bardzo trudno jest coś znaleźć i to takiego, co się lubi/robiło wcześniej.
A chciałabyś wrócić do pracy?

co do grupy zamkniętej - to takie podforum dla naszych BBmowych mam z października, zamknięte dla osób postronnych. Tu tak naprawdę każdy moze nas czytać a nie każda chce pokazywać swoje zdjęcia czy podawać bardziej osobiste informacje na forum publiczny wiec tam w zaufanym gronie możemy się nieco bardziej otworzyć. Część mam w ogóle się stąd przeniosła i udziela sie już tylko tam. Ale każdy może się do gr. zamkniętej dostać jeśli odpowiednio długo jest na forum, da się poznać i wzbudzi nasze zaufanie. Grupą zamkniętą opiekuje się Dziulka więc jakbyś miała jakieś pytania to do niej możesz sie zgłosić ;-)

Baśka ja tam myślę że nigdy nie zaszkodzi, jak ktoś mądry by Kamilka obejrzał a i Ty miałabyś spokojne sumienie i o jedno zmartwienie z głowy mniej :*

JOLI wow! ale masz dzielne sportsmenki! :-D super sprawa, szkoda, że u nas czegoś takiego nie organizują, buuu...

babeczki udane, foty na fb ;-)

dobra, chyba zbiorę sie w końcu z fotela i korzystając z wolnego dnia zacznę ogarniać moje małe pobojowisko. Kiedyś jak jeszcze nie miałam Iś myślałam, ze wiem co to bałagan. Jakże się myliłam :-D

Beti_Pola 31 lat i ty masz z tego powodu depresję? Żartujesz chyba, a co do kariery to może jeszcze wszystko przed Tobą, nie załamuj się, może w sobie odnajdziesz jakiś talent i stworzysz coś własnego. Najważniejsze że jesteś szczęśliwą żoną i matką.

Agusinka gratuluję Amelci "dojrzałej" decyzji o odstawieniu smoka, a Ty jak nie masz sumienia go wyrzucać to go schowaj w jakimś pudełeczku na pamiątkę dla Niej. Ja tak zrobiłam z pierwszym :-)

Alicja jak babeczki? Zostało coś jeszcze? A co do bałaganu, to wystarczy zostawić moją córę z mężem samych w domu i wrócić po godzinie. Sajgon to mało powiedziane ;-)

Joli77 świetny pomysł z tymi biegami dla całej rodzinki :-) Sport to zdrowie :-)

She nie zazdroszczę wyjazdu męża, ale jak mus, to mus. Ciężko jest samej z dwójką Dzieciaczków prawda?

Basia dla spokoju sumienia bym to skontrolowała, mojej Oliwii też się to czasem zdarza ale na zasadzie zabawy ;-)

Dziulka zatem miłego spotkania, porządnej wyżerki i smacznych trunków :-)
Pochwaliłam się ostatnio nockami a tu dziś suprise 3 pobudki :baffled: i nos przytkany...
Kaloryfery mam poskręcane, temp. odpowiednia a w nosie suchota, nie tylko w Gabrysi.
Ubranko na chrzest wyszykowane :-) dziś może podczas spaceru uda mi się kupić coś Oliwii.

Ostatnia edycja:
Alicja, dziękuję za odpowiedź. Pragnę pracy tak samo jak słonecznej wiosny!!!!!!!!!!
A z forum zamkniętym zaczekam ile trzeba ;)

Dzisiaj biorę się w garść- zacznę od zrobienia prania i powieszenia go na dworze :) wreszcie :D

Witam.Zrobiłam sobie małą przerwę w pracy i postanowiłam skrobnąć parę słówek i już miałam napisany duży post i mnie wywaliło:baffled:

A więc tak;
Jutro załatwiłam sobie wolne żeby pójść z Kamilem do pediatry co by zobaczył czy to jego chodzenie to normalne czy wyolbrzymiam czy coś nie tak faktycznie.

Dziś wstałam z takim nastawieniem że postanowiłam się nie zamartwić,nie stresować tylko cieszyć się tym co teraz mam i co ma być to będzie.A wierzę ze będzie wszystko dobrze,musi być nie ma innej opcji.
Oczywiście mam dużo obaw i jest ta nie pewność ale staram się myśleć pozytywnie i wszystkie inne myśli wyrzucam z głowy.

W pracy ogólnie jest ok dziś miałam rano dużo trochę do zrobienia a teraz sobie "odpoczywam przy kompie".
Dziś jaja na całego były bo przyszła jedna kobieta która z nami pracuje i opowiadała że jak wczoraj wróciła pózniej niż zwykle do domu to mąż jej majtki wąchał :szok::huh: babka w sumie spoko zabawna i taka otwarta.Zaczęła nam opowiadać że jej mąż zabrania jej mieć znajomych że nie mogła wychodzić z domu sama tylko z nim itp
Wyrwała się do pracy żeby odetchnąć od niego bo dzieciaki już starsze to nie ma po co w domu z nimi siedzieć.
Może to takie śmieszne jest dla Nas że ma takiego męża ale na pewno trudno z jej z nim żyć.Nie mieści mi się w głowie że mogą być tacy faceci!!!!

Agusinka tak brałam leki i miałam odczekać pół roku z kolejną ciążą tak więc w moim wypadku minęło więcej jak pół roku.

Ok zmykam...

kaniu oj dobre, dobre były :-p jakby któras miała ochotę upichcić, to podaję link do przepisu ;-) :

Muffinki bananowe z orzechami w karmelu - Przepis

my właśnie wróciłyśmy z placu zabaw. Wreszcie mamy taką fajną pogodę (no dobra szału aż takiego nie ma ale fakt że wreszcie ie muszę zakładać rękawiczek czy wyciągać parasola powoduje że uważam dzisiejszy dzień za luksus :rofl: ) że aż się mi wracać nie chciało. Z resztą niuni też :-)

Beti w takim razie mocno trzymam kciuki by Ci się jednak jakąś udało znaleźć :sorry2:

Baśka o kurcze :-D oryginał z tego faceta, nie ma co :-D

kaniu owocnego spaceru! i dużo zdrówka dla Niuni przesyłam :*

a co do nocek, to ja z utęsknieniem wyczekuję dnia kiedy mała zacznie budzić się chociażby o 7.00 ... choć i tak się ostatnio poprawiło bo z bestialskiej 5.30 przeszliśmy na 6.00 ale i tak fajnie by było zacząć sypiać dłużej... słyszałam gdzieś, ze dziecko zaczyna dłużej spać, kiedy idzie do przedszkola, bo ma cały dzień wypełniony wrażeniami i wymęczone tym wszystkim budzi się później. Więc uczepiłam sie tej nadziei :sorry2:

Alicja oryginał i to jaki chyba jakiś psychiczny on jest.
Wiesz Kamil jak był młodszy to spał do 6 a teraz pięknie śpi do 8 góra 8.30.Jak chodził do przedszkola to wstawał o 7.Teraz pomimo że nie spi czasem w ciągu dnia zasypia ok.21 i wstaje o 8 lub po.
Muffinki taki pyszne się wydają spróbuję może jutro je zrobić:sorry2:

Hej Dziewczynki:-)Chętnie napisałabym jakiegoś posta,ale kurna nie mogę zrobić spacji by przeskoczyć do następnej linijki i delikatnie rzecz ujmując strasznie mnie to wkur.wia;-)Czy któraś z Was wie co mam zrobić bym mogła pisać normalnie????Z góry dziękuje za podpowiedzi....

reklama
Do góry