reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hello-dzięki dziewczynki za zaproszenie do waszej "zamkniętej" bandy:-) Tylko kiedy ja znajdę czas aby cosik tam skrobnąć.
Baśka - zdrówka wam życzę
Kania trzymaj się jeszcze tydzień ;-)
Dziulka -moja Gabi też podchodzi do lodówki i mówi co chce albo sama sobie wyciąga.

To tyle - znowu mamy nowy tydzień .
Kamila ma teraz rekolekcje-wcześniej kończy ale zapisałam ją do świetlicy-właśnie ją odebrałam.Mąż pojechał na oficerkę :-(
To tyle -jakoś weny brak.

reklama
Doczłapaliśmy się z Kamilkiem do lekarza i on dostał smecte na biegunkę a ja mam przeziębienie i muszę brać Fervex i także smectę w razie potrzeby.

Rysia tak jak i u Ciebie męczą mnie zatoki i to strasznie.
Joli życzę weny ;-)

Ja dziś się dowiedziałam że ta znajoma co pracowała zemną w banku(kiedyś pisałam o niej że też bywała u Nas w domku) została zwolniona dyscyplinarnie z pracy bo podobno podbierała kasę:baffled:
Dobrze że skończyłam z bliską znajomością bo jeszcze by było na mnie chociaż ja prawie drugi miesiąc w domu siedzę,ale w poniedziałek powrót do pracy.Już mi się nudzi w domku tak szczerze mówiąc..

Basia ty to masz dobrze siedzisz w domku i ci jeszcze za to płaca :-)
A ta znajoma to niezła agentka- podbierać kasę -i co myślała że to nie wyjdzie na jaw:szok:
A my byłyśmy na sali ( badminton)teraz kolacyjka, kąpiel i spanko-dzieci oczywiście, a ja mam czas dla siebie:-)

Kamil zasnął po kąpieli z mleczkiem u siebie w pokoju a ja zasiadam z gorącą czekoladą i czekam na męża aż wróci z pracy.

Joli oj agentka ona podobno brała kasę z rachunków ludzi tzn np płacili jej rachunki ona dawała pokwitowani itp a kasę sobie brała do kieszeni i już tak od dawna robiła tylko że ona już parę lat pracowała to dostała upomnienia no ale w końcu powiedzieli jej dość:wściekła/y:

Fajnie spędziliście popołudnie widzę :sorry2:

hejka

Kania- jak nawet dziś się wypakujesz to i tak jest dzidziuś bezpieczny. A moje jakoś poszły spać o 17.30 nie mają już biegunki, leki zadziałały.

Rysia-
ma być chłopak i chyba Antoś.

Rysia współczuję bólu w zatokach, wiem co czujesz, bo tyle już razy to przechodziłam że palców u rąk by brakło. Oby szybko przeszło, bierzesz jakiś antybiotyk? Teraz wiemy ci tak naszą Sarisę pochłania ;-)
Joli77 pisz kiedy masz czas, i kiedy go nie masz też pisz ;-) Znów sama z dzieciaczkami? Nie zazdroszczę.
Baśka Wy też zdrowiejcie :-) A koleżanka to niezła aparatka...
Kroma wiem, wiem, jutro mam lekarza i mam nadzieję że sprawa porodu co gdzie i jak się wyjaśni i może stres dzięki temu będzie mniejszy. A Antoś śliczne imię :-) Dobrze, że leki zadziałały i Arkowi przeszła biegunka. A dzieciaczki się cieszą że będą mieli rodzeństwo?

Kroma Oj biegunka to ja się nie dziwie że padły tak wcześnie wymeczone muszą zregenerować siły
Ja dziś po wyprawie na ciuszki kupiłam Juli 1 bluzkę taką z gumką w pasie i luźna u dołu z koralikami na kolniezyku 1 bluze z myszka Mini nawet nie noszona byla ale w ciuszkach 3 pary spodni z czeko tez jedna nie noszona z metka takie ciemno granatowe jeansy rurki i Amelce 1 bluze pinki jak to ona cały czas mówi w czarne serduszka 1 bluzke tunike z kotkiem 1 koszule tunikowa ze szlufkami w pasie i jedna super mi sie podobala taka sukienka fajna szkocka krata i polączona bluzka z rekawami i kolniezykiem w ta krate i leginsy ale jak już wysch nie bo wypralam to zrobię fotki i się pochwalę bo jestem zadowolona z zakupow a jutro alergolog

witam wieczornie:)

KROMECZKA ja mam jednego Antosia - fajny tylko czasem do mozgu nic nei trafia:)))
BASKA dobrze ze nie trzymalas za bardzo sztamy z ta laska bo jakby cie wrobila to ino raz....
JOLI kazda czas jakos znajduje na jakis wpisik na zamkneitym:))) tam sie mzoesz wyladowac:)))
RYSIA zdrowka zycze i kurna zagladaj tu lobuzico pieronska czesciej

a co u nas? rano do pracy. po pracy na poczte i potem po Leane. wzielam ja na spacer przeszlysmy sie do mojej mamy. od 3 dni ZERO smutnych buziek na jej "plakacie" sikania i kupek. dzis wieczorem za to dostala mega zrype bo nawalila kupke w majty i NIC nie powiedziala bo nei miala czasu... trza latac po chacie z dzikimi okrzykami ze pol bloku ja slyszy nie??? za kare nie bawilam sie z nia i nie czytalam jej ksiazeczki o rybce a malo tego musiala przyznac sie tatusiowi z "przestepstwa". pogoda u nas fajowa. sloneczko i dosc cieplo. byle do wiosny bo mam dosc czapek itp. i ubierania mlodej jak miska.

jutro popoludniowka. mam nadzieje ze glizdus da mi rano pospac....

Witam.
Jarzynowa ugotowana.Właśnie sobie farbę spłukałam z włosków i pazurki pomalowałam na fiolet:sorry:
Kamil leży i ogląda bajki,nadal Nas męczy biegunka ale już nie taka ostra.

Kroma to fajnie że już znacie płeć i że będziecie mieli synka;-)
Kaniu powodzenia na wizycie u lekarza:tak:

Dziulka właśnie ona mnie zaczęła wkurzać i nawet już jej nie zapraszałam do domu na kawkę bo ciągle jej tylko alkohol w głowie był i rozluzniłam kontakty i chyba słusznie zrobiłam.

reklama
hejka
to jeszcze nie na 100% ale mówi że jej intuicja mówi że chłop bo pokazał, a ma jak na razie same dziewczynki na ten rok u siebie, więc mówi, że musi być jakiś chłopak.

Dziulka- no Antoś to miłość mojej Olki w przedszkolu i powiem ci, że dość spokojny chłopiec z niego, łazi z nią wszędzie.
Basia- dla was zdrówka, czytam, że Kamil ma też biegunkę.
Agusinka- to się obkupiłaś, ja sobie kupiłam ciążowe spodnie za 30 zł jedne a drugie za 50 zł i jeszcze są takie że można w nich normalnie chodzić bo mają małe nie widoczne gumki.
Dziulka- moje też lubiły rąbać w gacie, Olka bardziej, Arek jakoś chodzi i sam robi, no ale za to ja ma biegunkę to wali pod siebie. Wczoraj miał też zrypkę aż myślałam że urodzę, bo wziął mleko i deszcz zrobili butelką. Machali i miałam wszędzie mleko aż po sufit, na ścianach, zabawkach, firanach, dywanie, łóżku i książkach, jeszcze znajduję zaschnięte krople, a karę mieli, musieli posprzątać i sprzątali i nawet dzisiaj. Czasem mi ręce opadają przy nich.
Kania - i co rodzisz, pewnie jesteś po wizycie. Trzymam kciuki za dobre wieści co do porodu. A dzieciaki się cieszą i kłócą czyja jest dzidzi. Ale wiem, że będą zazdrosne o dzidzi.

Do góry