reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Kaniu królika też mamy ale u teściów i to takiego zwykłego i powiem Ci że Kamil pomaga mężowi w czyszczeniu klatki ale w sumie zaczekamy z tą świnką bo jak potem się okaże że ma uczulenie na jej sierść to przecież nie wyrzucę zwierzaczka:dry:
A może Oliwka ma jakieś koszmary a dziś właśnie w nocy Kamil też obudził się i płakał za nami i za mleczkiem a byliśmy obok bo razem śpimy:oo:

Rysia to bardzo się cieszę że ulżyło Ci jak wszystko jej wygarnęłaś.

A ja Wam powiem że pogadaliśmy z szwagrem i on zostaje z nami ale z tym że zachowuje się "normalnie" i jak na razie jest ok.Jedzenie sobie sam kupuje,mi dał tylko na czynsz,gaz,prąd i proszek i zapytał czy będę mu też prała ciuchy ja mu mówię że jak piorę to jemu też te parę koszulek wypiorę.
I wiecie co w szoku jestem u teściów za prąd musieliśmy jej dać za jeden pokój 200zł a tutaj nam wyszło 57zł:szok::-) tosz to grosze za takie mieszkanie!
A i najważniejsze przedszkole załatwiłam na razie nie płacę bo nie wiadomo jak Kamil zareaguje ale w czwartek idzie dopiero bo jutro będę dzwoniła aby w końcu się zapisać na ten bilans więc albo jutro albo w środę i dopiero w czwartek pójdzie do przedszkola.I jak coś to zapłacę pod koniec miesiąca albo w grudniu za dwa miesiące.

reklama
kaniu to taka kontynuacja/refleksja po jednej z książek, ot moja wersja jak to sie mogłoby wszystko dalej potoczyć ;-) druga książka podobnie, z tym że odnosi się do zupełnie innej książki :-) zawsze tak miałam, że jak przeczytałam coś fajnego to pozostawał mi taki lekki niedosyt, jak by to mogło się dalej potoczyć, co jeszcze mogłoby się stac. Tak sobie zawsze leżałam, myślałam jak dalej mogłyby się potoczyć losy bohaterów, no i w końcu postanowiłam swoje wynurzenia przelać na papier :-p

a jak Wy się czujecie? jak maluszek? masz już jakieś przeczucie kto pod sercem rośnie? współczuję problemów nocnych z Oliwicą, mam nadzieję, ż eszybciutko jej przejdzie :*

Rysia bardzo się ciesze, że już lepiej się czujesz i że udało Ci się zebrac w sobie i wyrzucić z siebie całą żółć ;-) A kurewną sie nie przejmuj, lepiej tak niż udawać i męczyć się z jej ciągłymi wizytami u Was

Baśka trzymam kciuki za to, by udało się Wam dogadać w mieszkanku :tak: I of kors za przedszkolaka :-)

na szybko mam pytanie do BAŚKI - Wy załatwialiście przedszkole państwowe czy prywatne? Ja już też muszę zacząć w tym kierunku działać ale kompletnie nie wiem jak do tego podejść, więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
P.S. u mnie źle, więc moja nieobecność powinna być usprawiedliwiona. Jak nic się nie zmieni w ciągu najbliższego czasu to nie wróżę dobrze mojemu małżeństwu...

Witam wieczornie - dzieci już śpią - mąż taż chrapie na kanapie:szok:
Alicja - piszesz książki- ale z ciebie zdolniacha:szok:
Kania - u nas Gabi też ostatnio śpi bardzo niespokojnie, gada przez sen, płacze budzi się , woła o mleko:no:
Ale namacałam jej dwie piątki więc myślę że u nas to one są winowajcą .A wasza Oliwia ma już piątki?
Rysia - dobrze że powiedziałaś co myślisz;-)
Makuc- u nas tez ostatnio było kiepsko ale juz wyszło słoneczko więc tobie też tego życzę :)
Baśka-dobrze że sie z młodym dogadaliście , zawsze będziecie mniej płacili.No i trzymam kciuki za przedszkolaka Kamila:-D:-D
Nic idę popatrzeć w tv a potem do łóżka i nyny:happy2:

hejka]

Kania
ja jestem, mam krtań chorą, sypię się jednym słowy, mam urwanie głowy, kupę roboty, a teraz jeszcze M kupił sobie konsolę i mam troje dzieci. A ja czekam na @, spóźnią się tylko dwa dni, ale mam regularne co do dnia więc się zastanawiam czy to stres czy c innego.

Hej nie mam kompletnie na nic czasu :-(. A dziś do tego mnie zmogło :-( , chyba się czymś strułam bo miałam biegunke do południa i nie mogłam się ruszyć :-(. Dopiero doszłam do siebie. I jak się cieszę , że mama M. jeszcze została, bo bym kompletenie nie ogarnęła dziś dziewczynek.
przeczytałam co u Was ale nie mam siły nic pisać. Jutro wpadnę i Happy zamieszcze link
Maqc trzymam kciukasy za lepsze dni
i jak się cieszę, że Aliś wpadła :-)
Kromcia zdrówka. A i ja też mam trójkę mój dostał tableta ;-)
ediT: i czekam z niecierpliwością :-) na wieści o @ ;-)

nieeeeeeeeeeeeeeeee noooooooooooooooooooooo i po co ja tu zaglądałam?!?!?!?! miałam sobie szukać bluzy na allegru ale zajrzałam przeczytałam i muszę naskrobać, ale po koleji;-)
1) Aliś!!!!!!!!!!!!!!! nie piszę jeszcze łelkam bek bo fałszywych alarmów parę już robiłaś:-ppoza tym stałym gościem ostatnio nie jestem:sorry: ale ale: skrobnik jakich to książek kontynuacje naskrobałaś no i czy chcesz redaktorkę, jak coś to wal na maila:-D:-D:-DIś ehhh co tu dużo pisać:-D:-D:-Dna ryjbuku widziałam jakiś czas temu i gul mi jeszcze skacze jak se te kicie przypomnę, moja dalej na szeregowego czesana wiatrem:cool2:
2) Basia, ja miałam dwie śinki i napiszę tak: po samiczce nic nie było czuć a trociny zmieniałam rraz w tyg, za to po samcu ojojoj;-)poza tym z tą sierścią obrze piszesz lepiej sprawdzić niż potem kombinować co z maleństwem zrobić:sorry:szynszyle nie uczulają ale znów nie jest to zbyt towarzyskie zwierzę więc Kamiś za mały zdecydowanie na takiego pupila
3) Kaniuś, witam w klubie:cool:nie pamiętam (!!!) nocy żebym mogła ją spokojnie z samcem u boku przespać:cool:noc w noc pobudka w którymś tam momencie i koniec, trzeba iść do niej i już do rana człowiek zostaje bo du.pa zasypia w locie:cool:z tym że: jak myła dzisiaj ząbki to dojrzałam cuś białego a ostrego za dolną prawą czwórką więc podejrzewam (bez namacalnych na razie;-)dowodów) że piątka się wykluwa:sorry:dobrze mieć na co zwalić;-)
4) rysiek. ty twardzielko!!! bardzo dobrze zrobiłaś:-)oczyściłaś sobie wątrobę i pewnie o razu zdrowsza i alkoholowa bardziej pojemna się zrobiła:-D:cool2::-D(ps. stukam się malinowym;-)) a bunt młodego bez zmian?
5) makucinek, jak chcesz to ci podeślę coś na mejla:zawstydzona/y:wzięło mnie ostatnio w depresyjnym akcie i w pisańsko się zabawiłam, wątrobie ulżyło, a co najlepsze, albo jakieś działanie "uzewnętrznione" proza ma miała, albo samiec przeczytał to wziął, bo nagle wzięło mnie na zmianę kursu na "przedślubny" czyli bardzo pożądany:szok:nie zachwalam bo on już nie raz nadziei mi narobił a potem abarot od nowa:dry:tylko to takie wiesz, z wątroby wynurzenia więc ... nie wiem czy twoja to zniesie;-)
kroma, weź ty kobieto w końcu wyzdrowiej!!!!!!!!!!!! :*** a na gardłowe sprawy wit. H najlepsza podobno;-)ps. chociaż powinno się pisać wit. Ch - pewnie dwuliterowe nie pasują a pierwsza nie skojarzy się opowiednio:cool2:
no i spadam;-)

witam wieczorem

IDUSIA jak milo cie widziec!:))))

RYSIA jak widzialam twoj demotek na fb to spadlam prawie z wersalki:)))))))))))) a twoj M mam nadzieje ze nie ma ci za zle takich akcji??:)))

KANIA no jakies ciezkie dupki z naszych kluseczek :))) poza tym stwierdzam po zainteresowaniach ze moje dziecko bedzie keirownikiem budowy jakiejs bo ogladamy zabawki w katalogach a ona na widok dziwgow i koparek slini sie po pas!!! no i w pilke tak sadzi ze niejeden koles w jej wieku ma z czego brac przyklad:))))) a laleczki i inne dziewczece zabawy to zlewka totalna. no i oczywiscie na topie jest alfabet ktory uklada namietnie i zgaduje litery (video wczoraj wrzucilam), puzzle i taniec. bajki ma w nosie ale stacje muzyczne to juz ma chyba w jedym palcu... jeszcze piosenka dobrze sie nie zacznie a ona mi juz refren spiewa:)))ma pamiec do teledyskow:))

ALICJA jak czytalam twojego psota to padlam na dialogu o kochanku:))) widze ze Isia daje czadu:)))))))))) moja tez pwotarza jak papuga doslwonei wszystko...dzis wieczorem maz cos skomentowal w tv " no to przej.ebane!" a Leane pwotorzyl i do tego gest takiego zneichecenia reka ze zesmy padli:)))))))))

SARISKA kuruj sie kobitko, i KROMA ty tez bys pieronie czasu wiecej znalazla, nie wspomne o MAKUCIU:p

a u nas?? w nocy pobudka bo dudus zwial pod poduszke... sqrwiel sie zaszyl nooo.... jak juz jej znalazlam zgube i dalam to wymyslila ze idziemy tam czyli do salonu tudziez mojej sypialni! dupa dupa dupa!!!!od jakeigos czasu wymysla se ze bedzie z nami spac.... co to to nie. nigdy nie spala i spala nie bedzie, wiec wyjasnilam pannie ze dzieci spia w lozeczkach wszystkie i ona tez ma spac! no i zrozumiala:))

dzis mialam na popoludnie. rano mldoa oczywiscie wolala "mamusia zrob butleeee" a potem zrobilam w koncu prozadek w ciuchach i letnie do skrzyni pod wyrko a zimowe wyjelam do uzytku, zrobilam tez dwa prania. moja klusencja jak wpadla w moej ciuchy to przymierzala co sie dalo ubaw miala ze piszczala z radochy a ja mialam spokoj ze siedzi przy mnie i broi ile wlezie a nie wyrzuca do smieci swoich zabawek....dzis wieczorem pdoleciala do tatusia i haslo " ttauuus masz cos do wyrzucenia do kosza?"

jutro mam maraton claodzienny w robocie...

poza tym na dniach zapisujemy Leane do szkoly prywatnej juz na wrzesnia przyszlego roku bo ta szkola co dzieci niani chodza jest bardzo dobra, prywatna, wysoki poziom nauczania i stosunkowo neidrogo jak na szkole prywatna 200 euro na trymestr ze stolowka to smieszne pieniadze. zapisy oficjalne sa od marca ale podobno wtedy mozna zapomnie o wolnym miejscu. no i jest jeszcze plus - Leane ta szkole juz zna jak odprowadzaja i przyprowadzaja dzieci niani i niektore nauczycielki i Leane sie tez dobrze znaja bo ja codziennie widza, a na dodatek niania bedzie mogla zaprowadzac swoje i nasza i odbierac tez cala 4.

dzięki za zdrowie

Sarisa - zdrówka, no ja czekam na @, chociaż dobre to, że bym na rok poszła na wolne :-)
Ida- tą witaminę to ja mam codziennie i chyba to są skutki przedawkowania :-)
Dziulka- to szybko się zaczyna u was szkoła, ale fajnie, że prywatna.

reklama
kroma, ty to freak jesteś:-D:-D:-Dwoda z solą do płukania gardła na zmianę z szałwią;-)

laski do których mejlnęłam, doszło???bo ostatnio cuś czasem nie dochodzi:dry:

Do góry