reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

heja ja z tel klepie wiec mozolnie idzie. wojtkowi juz prawie skonczylam pokoj czekam ttlko na tapetena jedna sciane 3d z bobem budowniczym:-D i lozko trsktor:-D:-D fajnie bedzie. choc stwierdzsm ze w pokoju malego jakies zyly wodne chyba:p bo tsm sie budzil co chwile. a w drugim pokoju jak spimy razem wszyscy przejsciowo to wcale prawie max 2 razy a cala noc kima. szok nigdy tak nie byllo. pozatym probuje sie do mgr mobilizowac. kto mi napisze :p ehhh temat ciezko idzie. a w sprawach milosnych dziwnie ciezko i bez polotu... smitno :-( ale pozatym sis przylatuke za 11 dni a dzis ciocia moja ale to raczej wmutna wizyta przed operacja ktora ma male szqnse powodzenia :-( no ale dosc smutkow mimo wszystko dobrego dnia laseczki

reklama
Już po 12 a ja jeszcze nic nie zrobiłam, odebrałam wyniki badań tarczycowych i w końcu wszystko wróciło do normy :-) Zrobiłam zakupy i tyle co wróciłam, pomysłu na obiad brak...może któraś z Was mnie natchnie???

Witam- nareszcie weekend:-):-)
sprawa z ta laseczką skończyła się tak że zadzwoniłam do mamy i ona powiedziała że wie że jej córka pali i jej na to zezwala- po chwili dodała że w szkole oczywiście nie :szok:Także czego my oczekujemy od dzieci jak rodzice są porąbani .Dostała -30 punktów za palenie i za zniewagę nauczyciela( mamy z zachowania system punktowy). I tyle wczoraj następna próbowała ale nie u mnie na lekcji tylko u koleżanki też dostała ujemnie punkty.
Kania do dobrze ze wyniki ok.My dziś na obiadek mieliśmy ziemniaczki duszone i jajo sadzone-pycha :tak:
A ja dziś wybywam na spotkanie o latach ze szkoły podstawowej- ale fajnie;-)

Witam.Ja dziś zabiegana cały dzień.W sprawie przedszkola nic nie zdziałałam muszę iść w pon bo dyrektorki nie było.Zakupy porobiłam.
Pranie zrobiłam ale nie całe więc jutro jeszcze mnie czeka:baffled:
Kamil śpi od 15:szok:

Kaniu dobrze że wyniki ok.Ja też pomysłu na obiad dziś brak zrobię makaron z serem:sorry:
Joli udanego spotkania:tak:

A jutro postanowiłam zrobić gołąbki leniwe.

Joli:szok::no::angry:...najgorsze to,ze tacy uczniowie te punkty i tak mają głęboko...:no:.Mamuśka naprawdę jak z jakiegoś sitcomu o "marginesie", a to nasza rzeczywistość:no:...

U mnie dziś był mały kurczaczek pieczony, sałata , a potem jeszcze po upieczeniu kurczaka wrzucilam do tej brytfanki ziemniaczki pokrojone w ćwiartki i podgotowane, by się w tym "sosiku" też podpiekły:tak:.Prosto, mało roboty, a smacznie;-).I jeszcze na jutro zostało, bo choc kurak malutki, to zjedlismy pół tylko:-p.Tylko jakies ziemniaczki czy kluski do tego i już.
Mamy zamiar jutro trochę porządków jesiennych w "obejściu" zrobić, więc przynajmniej żarełko z głowy.
U nas jesień wciąż trwa- mogłyby te liście w końcu opaść do końca, a nie tak na raty:dry:.Sprząta się i sprząta i za dwa dni to samo:no:.

....kilka godzin później....
dopiero teraz zauważyła, że nie wysłałam tego posta:zawstydzona/y:

witam wieczorem i najpierw:

MALA MI z okazji urodzin tulaski i cmokaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zycze Ci tego co sama najbardziej pragniesz!!!!!!!!!!!! neich sie spelnia twoje marzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JOLI szok !!! normalnie na psy schodza te dzieci....baw sie dobrze!!! doczekac sie srody nie moge !!! moja zumba!!!!

poza tym w pracy dzisiaj przerobilam 10h i jeszcze zyje... moja szefowa dzisiaj przykryla dziure w getrach jakas welniana tunika ktora dziwnie wygladala na niej no ale lepsze to niz dziura na wierzchu:))))

a tak to moja gwiazda w nocy sie obudzila bo zyrafka jej sie stracila pod poduszke i nie umiala se znalezc, moj do nie jpolazl i okazalo sie ze panna w srodku nocy wymyslila se ze bedzie latac po domu, wiec ja zlapal i posadzil na kolanach to ryk, potem " no to dolozka" a leane pokazuje nasz pokoj i mowi " tu do lozka chce tu!" a on mowi ze nie, ze ma spac w swoim lozeczku wiec polzoyl ja i darla dzioba pol godziny a ja na rano o 7h wstaje i ide na 10h.... potem zas rano ubieram ja do niani to se umyslila ze rajtuzek nie zakladamy i ryk jak chulera i histeria wiec ubralam ja mimo jej darcia psotawilam na podlodze i powiedzialam ze bedzie kara za zachowanie i zamknelam ja w pokoju i powiedzialam ze jak sie uspokoi to pojde po nia trwalo to jakeis 3 minuty, wyszla, bylo ok, u niani ledwo weszla to zazadala o 8h rano spaceru z niania , niania mowi ze pojda za pol gdzoiny dzieci odprowadzic na sport do hali a leane do drzwi i ryczy ze ona chce teraz, wiec ja sie wkurzylam poraz kolejny i mowie ze plakac i zadac to moze se w zamkneitym pokoju i kazalam jej isc do pokoju u niani, to tym razem zanim doszla do pokoju to sie uspokoila.... dziecko mi sie zepsulo....

a dzisiaj i tak zrobilam jej prezent, kupilam jej tira z przyczepa na ktorej sa autka wyscigowe sztuk 6, mloda euforia!!! normalnie pokochala tego tira:) dosc duzy jest i fajnie jezdzi:) dziecko moje lalki olewa a bawi sie dzwigami autami kopie pilke jak chloapczysko.... kurde szok.

Kamil nie dawno zasnął.Mieliśmy gości sąsiedzi wpadli(tacy starzy znajomi tez sąsiedzi z poprzedniego miejsca zamieszkania).
Happy eh narobiłaś mi smaka tym kurczaczkiem i kluskami:-p
Joli tacy są teraz uczniowie:angry:
Dziulka Kamil miał tak przez pewien czas że wolał zabawę wózkami i lalkami ale mu minęło i namiętnie kocha wszelakie auta,traktory,dzwigi i koparki.Może dzieci czasem potrzebują odmiany a poza tym taki stereotyp panuje że chłopacy mają się bawić autkami a dziewczynki lalkami:dry:
Pamiętam jak byłam mała to ciągle bawiłam się z braćmi autkami a lalki przyszły pózniej:happy2:

reklama
Witam.Mały zasnał ok.14 ja umyłam okno w salonie i zawiesiłam firankę teraz zasiadłam przed kompem.

Tak się zastanawiam bo dziś będąc w sklepie zoologicznym po jedzenie dla rybek Kamil zobaczył świnkę morską i chciał żebym ją mu kupiłam.Powiedziałam że jak będzie grzeczny to ją dostanie.I pózniej zadzwoniłam do męża (jest w pracy dziś:baffled:) i stwierdziliśmy że mu ją kupimy pod choinkę bo zabawek ma tyle że nawet się tym nie bawi.
Myślicie że to dobry pomysł dla takiego dziecka?
Wiem że on królików czy też chomików się nie boi bo wiele razy bawił się ze zwierzątkami kuzynki.

Do góry