reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Woodbridge, Suffolk jedne wakacje, a pozniej dziekanka w Leeds a do Edynburga udalo nam sie wybrac podczas festiwalu, robi wrazenie, ale wiem, ze jeszcze kiedys sie tam wybierzemy :) zwlaszcza, ze ja fanka teatru jestem

Onesmile niestety masz racje co do Lodzi, jest bardzo zaniedbana, lodzianie mowia, ze najwiekszym pechem Lodzi jest to, ze jest za blisko Warszawy. mi Lodz przypomina bardzo Wroclaw jak jeszcze nie byl zrobiony, na Lodz tez przyjdzie kolej, choc ciezko patrzec na co poniektore ulice, choc w Gdansku tez sie niestety takie znajda

W Leeds nie bylam, ale ponoc nie jest to najpiekniejsze miejsce w Uk :-) W rejon Suffolk tez nie zawitalam. Znam Londyn, Oxford, Coventry i poludniowe wybrzeze i nad kanalem mi sie podoba.

Gdansk w porownaniu z Lodzia jest PIEKNY!!!!:-)

reklama
Witam

Baska- ale masz duzego synka!!!!moze teraz zastopuje troszke ze wzrostem:)

Margerita- w Lodzi nie mialam przyjemnosci co prawda, ale wroclaw to teraz masakra jest, wszedzie kopia, zwlaszcza w wakacje...przejechac sie nie da

A ja pomierzylam kacik dla dzidzi i niestety musze kupic lozeczko bez szuflady, bo sie nie otworzy...a komoda tylko 65cm dlugosci moze miec bo na drzwi wejdzie, no ale lepsze 65cm komody niz nic:-D

to moj lekarz jakos od badan stroni, na nastepna wizyte mam zrobci tylko morfologie i przeciwciala a wizyta 31.

Onesmile polecam Bath / Bristol i York, wogole sa sliczne miejsca na Wyspach, choc z malenstwem to bedzie ciezko :) a Leeds mozna omijac szerokim lukiem, jakos nie urzeka. i jesli kiedykolwiek ktos ci poleci i powie. ze Blackpool jest ladnym miastem to nie wierz i nie wpadnij na pomysl co by tam pojechac, kurort dla emerytow i do tego z zeszlej dekady, porazka

Ladygab we Wroclawiu to ja dawno nie bylam, jakos ostatnio nie bylo po drodze, ale miasto odnowieone i te mosty :) Gdansk u nas tez rozkopany, wogole sie smiejmy, ze na budowie mieszkamy bo gdzie sie pojedzie to wykopy a do tego jeszcze znalezli odade sprzed naszego wieku i teraz zamiast koparek miotelki, najgorzej, ze mi droge do szpitala tez rozkopali i sa objazdy co sie rowna wielkie korki i moja obawa NIE ZDARZYMY, a do tego moj malzonek nie prowadzi to wiedze juz ten rachunek z taxowki i stanie w korku :)

Ostatnia edycja:
Witajcie ratunku wstałam o 6 oczywiscie głodna zjadłam sniadanie i jak zwykle mnie zmogło. Teraz wstałam bo jestem umowiona z kolezanka na pogaduchy ale jak sie zobaczyłam w lustrze to zamarłam. Ja mam tak spuchniete oczy ze wygladam jak chinka

Witajcie ratunku wstałam o 6 oczywiscie głodna zjadłam sniadanie i jak zwykle mnie zmogło. Teraz wstałam bo jestem umowiona z kolezanka na pogaduchy ale jak sie zobaczyłam w lustrze to zamarłam. Ja mam tak spuchniete oczy ze wygladam jak chinka
polecam 15sto minutowy oklad z zaparzonych torebek herbaty (nie goracych), ewentualnie zamroz dwie metalowe lyzki w zamrazalniku i tez na 15 minut na oczy. chyba, ze posiadasz jakis roll-on pod oczy, ja uzywam loreala i jestem b. zadowolona.

Tak sobie dziś myślałam, że Ulisia się już dawno nie odzywała. A ma chyba największego chłopca z tego co kojarzę :) Mam nadzieję, że wszystko u niej okej.

Dziś jadę do urzędu załatwić nazwisko dla Lenki. Ja żyję w związku pozamałżeńskim i chcemy żeby mała miała nazwisko tatusia. Tak więc, żeby zaoszczędzić sobie biegania po porodzie po urzędach to idziemy załatwić to dziś.

Przeraża mnie to jak piszecie że wasze maluchy już takie duże. To oznacza że rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami. Boję się. Nie jestem gotowa :D Mieszkanie rozgrzebane. Dla żuczka mam tylko kilka ubranek. Buuu.

oj ja znam problem z tym nazwiskiem tatusia. Bo tez nie miałam slubu. U mnie było to jednak bardzo skomplikowana sytuacja poniewaz nie mzeowi ambasada dawała wize za 7 miesiecy turystyczna a po porodzie ojciec musi podpisac dokumenty. Jak moj mogł podpisac jak nie jest na miejscu PRzez amabasade nie mozna. W efekcie wzielismy slub i nie dosc ze dzidzia bez problemu ma nazwisko tatusia to i tatus czekac na wize bedzie 9 dni. JEdnak dokumenty do slubu to był jakis koszmar i to dzieki naszemu Polskiemu urzedowi cywilnemu. Ciesze sie ze juz po

Opuchlizna z pod oczu juz zeszłą po godzinie jescze tylko nad oczami. Naszczescie wychodze dopiero o 15 wiec moze dojde do ludzi. Ja sie zobaczyłam w lustrze to az umywalki sie złapałam i jak szybko przytomniałam

reklama
Przeraża mnie to jak piszecie że wasze maluchy już takie duże. To oznacza że rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami. Boję się. Nie jestem gotowa :D Mieszkanie rozgrzebane. Dla żuczka mam tylko kilka ubranek. Buuu.

malutka nie schizuj. wez pod uwage, ze my jestesmy w koncowce, niektore laski sa 4-5 tygodni przed nami. wez gleboki oddech. jest jeszcze calkiem duzo czasu, a na pweno wystarczajaco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry