reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Mały właśnie zasnął
kaniu wiesz co on nie ma więcej snu moim zdaniem bo zasypia ok.21 a wstaje tak po 7 lub 7.30 jak zawsze.Może po prostu on już nie chce spać w południe:confused2:
makuc ja tam wolę jak mi dziecko śpi nawet i tą godzinkę to już inaczej a jakbym miała go przetrzymywać z tym spaniem to bym zwariowała:szok: chce spać idzie spać nie to nie ma problemu.
A szwagierka nie dość że przetrzymuje swoją córkę w dzień to w nocy ma przeboje też chociaż ona ma 3,5roku to wiecie że ona jej się budzi kilka razy w nocy:oo: Może dlatego że cały dzień nie śpi a potem ją zmusza na siłę o np.18-19 spać:crazy:
Dobra uciekam spać bo jakoś już powieki mi same opadają:eek:Dobranoc

hejka

u nas ciągle chorzy, ale dziwnie bo mamy zapalenie spojówek, bakteryjne i Olka i ja, Olka to aż oczu nie mogła otworzyć a mnie wzięło teraz i mam załzawione. No co za cholerstwo nas dopadło o nie chce odpuścić. Więc mało co w przedszkolu jest.

Dla wszystkich chorujących zdrówka. My jak mało chorowaliśmy, albo w ogóle to teraz nadrabiamy. Takie czasy nadeszły.

hej dziewczyny, jestem mamą z września 2011, powiedzcie mi na jaki rozmiar kupujecie dzieciakom kurteczki na zimę?? wyniuchałam fajną przecenę w moim jednym z ulubionych sklepów i chciałam małej na przyszły rok kupić bo na ten sezon już mamy, ale nie jestem pewna co do rozmiaru... moja Milena raczej z tych większo-typowych dzieci jest, myślicie 98 czy może 104??

DZIOBA moja klusencja ma rozmiar 104 jednej kurteczki a drugiej 108.

witam wieczornie po 11h roboty...ale mialam dzien!!! jasna cholera! godzina 6.30 telefon, niania dzwoni i placze do telefonu doslownei niezywa, ze zlapala jelitowke ze wiadomo co i jak... ze nei wezmie Leane bo nei chce zarazic. ja w panice od razu zadzwonilam do mojej mamy i tesciowej. cudem udalo sie ze moja mama mogla sie urwac z pracy i pedem do mnie jechac a tesciowa nie miala nic w planach wiec dojechala spokojnie na 15h. normalnei sie trzeslam ze do pracy nie pojde a w sumie spoznilam sie 7 minut. potem sie okazalo ze niania zawolala lekarza do domu bo sama nei byla w stanie isc, dzieci odwiozl jej do szkoly jej ex, i podobno dzis w domu spac nei beda zeby sie nie zarazic od matki. no wiec jutro tez ma chorobowe w tesciowa zostac nie mogla tak "z marszu" , moja mama jutro caly dzien w pracy, czyli klapa.... zapowiedzialam w pracy ze jak nei da rady to nie przyjde bo dziecko samo nei zostanie rpzeciez... tesciowa w koncu obdzwonila i przestawila to co miala zaplanaowae i jutro moze zostac do powrotu malza z pracy bo ja na popoludnie... kurde masakra.... w robocie na domiar wszystkiego pozarlam sie totalnie z jedna baba i powiedzialam mojej szefowej ze za brak szacunku jesli kiedys ja zobacze na kasie to jej zamkne przed ryjem wrednym nawet jakby mnie mieli wylac!!!! nei dosc ze idiotce pomoglam pakowac jej zakupy do reklamowki to jak podawalam jej reklamowke to puscilam jej lekko jak juz widzialam ze trzyma a ta do mnei z ryjem ze powinnam byc milsza a nie upuszczac tak torby bo co by bylo jakby upadla... taaa ziemniaczki pewnie by sie potlukly??? wiec jej wyjechalam z pyskiem ze (w meidzyczasie jeszcze padly slowa typu " moja mala cos tam") ze po pwierwsze nei jestem "jej mala", po drugie nei jestem z takim babskiem na TY, po trzecie nie jest moim obowiazkiem jej pakowac zakupy a tymbardziej trzymac torbe bo ona grzebie w podrecznej torebce, a po czwarte szacunek dziala w dwie strony i jak jej sie nie podoba moja przysluga to zawsze moze przestac robic zakupy i po takiej klientce nikt plakac nie bedzie!!!! szefowa jak mnei widziala w akcji z ta baba to juz NIC nie miala do powiedzenia!!! myslalam ze normalnie jej rypne.... ok... spokoj koniec. panujemy panujemy... noz w keiszeni ale panujemy...

no ityle.... juz sama nei wiem co pisac:)

Hello:)))
Zdrówka wszystkim chorowitkom....:****- u nas, na razie, odpukac,jest ok.Poza lekkim pociąganiem noskiem od czasu do czasu zdrowa.My "takse", no, ale my damy radę.
Baska , co do tych drzemek, no, to sama widzisz, ile "mądre rady" szwagierki są warte;-):-p. Najpierw niech sama daje radę ze swoim dzieckiem, a potem bierze sie za ich udzielanie:-p.Kiedy wyprowadzka i swiety spokoj?:-)
Nawiasem mówiąc, to przecież nawet jeszcze w przedszkolach dzieci mają drzemke, jesli potrzebują, więc "oduczanie spania" dwullatkja wedlug mnie to jakis chory pomysł.Co innego, jak dziecko samo rezygnuje z drzemki, ale jesli lubi i potrzebuje, to by bylo jakies ....hm....nieludzkie....:confused::no:

Wczoraj przyjechala Ania i pojechałysmy do komuny i załatwiac szkołę.Jak dobrze pójdzie, to będziemy razem sobie chodzić 3 razy w tygodniu na rano_Oczywiście na innych poziomach:)))).Super by było:))))
Kaniu, ciesze się, że samopoczucie wreszcie lepsze.No i ze urodzinki Oliwki sie udały:-):tak::***

Witam:-) Kamil właśnie zasnął zmęczony bo od 9 był z dziadkiem i wujkiem w polu a mamusia sobie pakowała ciuchy i robiła porządek z mniejszymi żeby dac znajomemu bo mają też synka ale z tego roku:sorry2:

kroma dużo dużo zdrówka życzę:tak:

dziuba Kamil zależy ale nosi 98-104:sorry2:

dziulka masz nerwy:dry:

happy przeprowadzka 10-11 ale już 11 planujemy być na miejscu i mieć wszystko przewiezione:sorry2: normalnie nie mogę się doczekać:-) A co do szwagierki moje dziecko mając dwa latka jest bardziej wychowane niż jej 3,5latek bo umie posprzątać za sobą a wcale tego nie oczekuję od niego on sam z siebie a ona wiecie co tylko by biła i darła się na tą mała:baffled::angry: Najpierw ją rozpuścili a teraz ją chcą wychować:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
IKAA mam nadzieję, że już teraz zostaniesz z nami na dłużej ;-)
w ogóle to AGNIESZKA gdzieś zniknęła, o "STARYCH" mamach już nie wspomnę :baffled::confused::crazy:
HAPPY fajnie, że się za naukę Duńskiego bierzesz.
KROMA zdrówka raz jeszcze. Ale Was rozłożyło...

Alicja niby ma się lepiej. Gorączki niet, katar już tak nie cieknie, tylko znowu teraz kaszel się nasilił. Najbardziej męczy mnie siedzenie z nią w domu, bo me dziecię energii ma full mimo wszystko.

P.S. DZIULKA ale z Ciebie nerwus :-p

Do góry