reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Makuc czekam z niecierpliwoscia!:-)
Kania trzymam kciuki za wizyte napisz odrazu co i jak moze jakies jajeczko juz zobaczy ;-)
Dziulka gdzies cos kiedys czytalam ze nie powinno dawac sie dziecku pic z kieliszka tzn soku w formie zabawy dokladnie juz nie pamietam ale utkwilo mi to w pamieci ze nie i juz..... Fajnie ze z mezem juz dobrze a co do pasty to kuba tez lubi nie daje jej duzo wiec mysle ze nic mu niebedzie a plukac nie potrafi wogole :sorry:

Wrocilam wlasnie od mamy kuba dawal czadu wiec dlugo nie posiedzielismy jeszcze dwie godzinki i spokoj ostatnio czekam jak na zbawienie kiedy pojdzie spac ,ugadalam sie juz z mama i w sobote jade do kina :happy:

reklama
Wioli :***, płci nie widać było ale z maluszkiem wszystko ok:-) Dostałam l4 na m-c, czy chciałam niekoniecznie ale dr zalecił więc się dostosuję. A kina zazdraszczam bo ja nawet nie mam kiedy się wybrać... a na masaże jeszcze chodzisz?
Dziulka dzięki ale to nic nie da..., ale przynajmniej u Ciebie jest dobrze a co do pasty to moja uwielbia zjadać pastę. Co do alkoholu i dzieci, to nie eksperymentowałabym w formie zabawy spróbowania. Jakoś mnie to razi, jak rodzice dają dziecku spróbować wino, czy piwo...

Ostatnia edycja:
Uffff...chlopaki juz spia ,ciezki byl dzis dzien... Tomek chyba lapie jakis katar ,zobaczymy czy juttro cos sie z tego wykluje :-( ogolnie caly dzien przesiedzielismy w domu po pogoda do niczego...

Wiola zazdroszcze perspektywy pojscia do kina.Ile ja bym dala,zeby isc do kina (tzn,zeby miec z kim dzieci zostawic)...

Kaniula ciesze sie,ze wszystko dobrze z maluszkiem ,szkoda,ze nie widac kto tam jest bo bardzo jestem ciekawa:tak:
Tez mnie raza zabawy dzieci z alkoholem ,dla mnie wcale nie jest to zabawne zarowno dawanie na paluszek sprobowac jak i robienie zdjec dzieciom z butelkami,nie mam pojecia co jest w tym zabawnego.\juz chyba pisalam kiedys jak brat mojego \tomka pogryzl kieliszek za dzieciaka bo mu dali dla zabawy ...:no:

Ostatnia edycja:
Kania ciesze sie ze wszystko ok inaczej nie moglo byc!:-)
Sheeney oby nic sie nie rozwinelo z tego kataru a z dziecmi chetnie zostane 4 chlopcow w domu nie lada wyzwanie :-)

Moi juz wypucowani jeszcze 30 min:happy:

Wioli, Sheeney dzięki, ja aż taka ciekawa to jeszcze nie jestem, bo dla mnie najważniejsze by było zdrowe, choć nie powiem chłopiec będzie nie lada wyzwaniem :-)
Sheeney oby Ci się chłopcy nie pochorowali, moja córa też już śpi, a do snu prosiła bym ją pogłaskała po plecach.
Wioli tylko albo aż 30 minut :-) a na co idziesz do kina?

Hej laski! na początek chciałam pogratulować Basi w końcu odpoczniecie sobie a i fajnie że nie będziecie musieli sami płacić całości.
A my po wizycie u gastro. jak na razie nic konkretnego nie mogła stwierdzić wiec na koniec listopada jesteśmy umówione na badanie nie pamietam nazwy ze będziemy miały sondę w brzuszku na jakaś dobę która monitoruje poziom kwasów żołądkowych i to będzie w tym centrum zdrowia znaczy w ich hotelu tam bedziemy. a sie wkurzylam bo jasnie panie zgubily skierowanie i musialy szukac i sie dlugo zeszlo ale znalazly i na koniec powiedzialam tej babeczce ze maja niezly balagan i ze ja nie bede placic za ich bledy tym ze sie spoznilam na wizyte 1,5h przez nich a tak to bym byla przed czasem bo jakby lekarz nie przyjal to tylko z ich winy
a tak wogole te formalnosci z nfz sa okropne przyjechalo dzieckozs lodzi chyba wczesniak bo w inkubatorze takie tyci z powazna wada serca i na konsultacje do kardiologa pilnie moze i jakis zabieg a te pindy w rejestracji nie wiedza czy maja przyjmowac bo brakuje jednej pieczatki na skierowaniu i kto im zwroci za badania...wkoncu sie dodzwonili tam do szpitala i obiecali przefaksowac wszystko zeby tylko dziecko przyjeli

ku sprecyzowaniu: Leane nie napila sie tylko umoczyla dzioba i chyba z tego co widze to bardziej jej sie podoba picie z czegos nowego niz zama zawartosc szklanki...a kieliszek juz ma obeznany bo pila szampana dziecinnego na swoich urodzinach:))))))ostatnio tez jak mnie widzi ze szklanka herbaty to swira dostaje bo ostatnio robie sobie herbate z sokiem malinowym robionym przez ciocie z wiejskich malin i mloda sie ostatnio podpiela do szklanki rowno:))))))))

poza tym jestem po 10h roboty i jeszcze mam sile do was zajrzec:))) Leane u niani cal hepi i chyba niania jej szykuje jakas niespodzianke na czwartek bo wtedy ma urodziny. pewnei upiecze jakies ciasto z ksiezniczkami czy cus... w kazdym razie po zachowaniu niani widze lekkie podekscytowanie tym faktem:))
w domu z mezem Leane wsuwala podobno sery kozie z bagietkami co mnei cieszy bo do niedawna niezbyt lubila sery a kozie sa bardzo zdrowe:))) ogolnie ladnie sobie pojadla , a potem... jogurtem przez zeby smiejac sie w glos gadala i plula mi prosto w gebe.... cholera komedia juz ktorys wieczor i nei wiem kto ja nauczyl tego :)))))))) musi maz to nagrac albo ja bo normalnie ja wyrobic nei moge:))))))) po takiej akcji okulary myje:))))))))

no i po jedzonku poszla oczywiscie na nocniczek, siku i kupa:)))) widze ze stalo sie to naszym rytualem i sama wola.

Bry...
Agusinka to fajnie, że już po wizycie a co do tego badania w listopadzie to jak to wyglądać będzie? Pytałaś co i jak?
A co do biurokracji w szpitalach to dla mnie jakaś masakra, człowiek może umrzeć na izbie przyjęć, ale w papierach musi i się zgadzać. Ważniejsze są papiery niż życie/zdrowie drugiego człowieka. Smutne :-( ale jakże prawdziwe.
Dziulka jak zwał tak zwał, ale przecież to Wasze dziecko, każdy robi jak uważa :-)
Wioli udanych zakupów, mnie panna pobudkę o 4 zrobiła, dajcie spokój ale co mam zrobić.
Zwolnienie do pracy zaniosłam, szczerze jakoś nie chce mi się tam wracać...nawet po macierzyńskim.

reklama
Kania pytalas o film " jestem Bogiem" siedz na zwolnieniu cala ciaze co sie bedziesz przemeczac a zakupy tylko spozywcze takze udane czy nie potrzebne :-)

Ja juz zrobilam zupke niedlugo kuba idzie na drzemke jesli sue uda bo akurat zostalo wiercenie przy jego pokoju narazue panowie pala papieroski iby zdaezyli zribic nim pojdzie soac akbo jak wstanie
Dzisuaj do bartka ma przyjsc kolega ten ktorego taaaak lubie ze :szok:musze miec ich na oku przez caly czas co by mi domu nie zdemolowal:crazy: jeszcze licze ze nie przyjdzie:-D

Do góry