reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Concita w krakowskim mothercare przeceny były spore ale teraz już dość nieźle półki "wyczyszczone". Na przecenach była odzież ciążowa i ciuszki dla maluchów - przykładowo zestawy bodziaków 7 szt. przecenione z 70 na 35 zł więc ta cena za ich jakość naprawde super. Były też przecenione kompleciki wyprawkowe: body + półśpiochy + pajac + cieplejsza bluza i spodenki + śliniaczek, czapeczka i buciki - też po ok 30 zł były. Cos tam jeszcze u nas wisi ale znacznie mniej niż poczatkowo, poza tym jeszcze jest przeceniony zestaw pościeli z owieczką, niektóre kocyki i śpiworki, część kosmetyków, bielizna dla mam i akcesoria kąpielowe dla malucha. Ja lubie ten sklep, wbrew pozorom wcale nie jest droższy od smyków, entliczków i innych tego typu a jakość uważam lepsza, chociaz i tak kupuje tam tylko na przecenach.

Pogoda w miare, za ok godzine zbieramy sie na zakupy żeby je załatwić póki w sklepie nie ma dzikich tłumów. Mam ambitny plan zrobić dziś zapiekaną cukinie, papryke a jak mi starczy ochoty to jeszcze pizze - wykorzystam do bólu to ze włącze piekarnik :) Poza tym czeka na mnie pranie i prasowanie za które już 3 dzień sie zabierać bede. Weekend raczej kanapowo-spacerowy sie szykuje bo M cały weekend na dyżurze więc my Frankiem i Preclem sami na chacie :)

reklama
a ja witam z rana bo juz od nie spie Tak wiec juz po sniadanku i kapieli a teraz wcinam sorbeta pomaranczowego. Dzis wizyta u lekarza

Dzień Dobry z samego rana :-)
Ja już na nogach od 5:15... nie mogę spać, dziewczyny czy Wy też macie problemy ze snem?:eek:

Ja mam z zasypianiem - do 2.00 średnio się męczę... a rano mogłabym się nie podnosić z łóżka:( moja dwulatka jednak otwiera mi oczy na siłę, znosi stertę zabawek i gada, gada, gada............

ja od kilku dni sie budze tak kolo 4h rano mam pelno mysli w glowie, potem nie moge zasnac z godzine poltorej i w koncu zasypiam to sie budze np o 10h. a po poludniu nie ma dnia bez drzemki chociaz godzine jak nei dwie:)) ostatnio zauwazylam ze mala w nocy mi buszuje i to dosc mocno.... az sie boje poniedzialku i usg jak mi powiedza ile klocek juz wazy i jaka duza juz jest:)

Dawidowe widzę, że wszystko się udało i męża ściągasz do Polski. Super.

Malinka witaj.

Juaska
ja raczej mam problemy z ponownym zaśnięciem, gdy w nocy się obudzę. Chociaż teraz zauważyłam, że już lepiej mi się zasypia. Może organizm bardziej zmęczony i więcej odpoczynku potrzebuje.

No mnie te noce wykańczają powoli. W dzień mogę cały czas spać a za to w nocy jakoś ciągle się budzę, bo to mi niewygodnie, to do wc trzeba iść, to Mała kopie... czasami zastanawiam się czy nie zmienić trybu życia na opcję "Nocny Marek" - tak by chyba najłatiwej było :D :D Wcześniej miałam jeszcze nadzieje, że to przez upały tak mam ale teraz nic tylko pada i pada a temp. nie przekaracza 20C a tu dalej bez zmian :confused2:

ja chodzę natomiast dosyć wcześnie jak na siebie spać ;) ale i wcześnie wstaje jak na mnie
dawidowe powodzenia u lekarza!

reklama
witam wszystkie mamusie:)
wczoraj bylam na krzywej z glukozy i po godz wyszlo mi 127:-)wiec wynik jest dobry;-). ale martwie sie czyms innym...otoz wczoraj zauwazylam ze mam bardzo duzo zylakow w pachwinie z prawej strony:-(sa dosc grube i bardzo nie fajnie to wyglada...wizyte mam dopiero za tydzien ale chyba wybiore sie do apteki i spytam czy sa jakies bezpieczne kremy na zylaki w ciazy..a moze ktoras z was ma rowniez taki problem? wydaje mi sie ze te zylaki mi wyszly z prawej strony bo mala siedzi caly czas bardziej po prawej stronie

Do góry