reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Karen ostatnio robiłam badania morfologie 2 tygodnie temu i miałam 11,3, a teraz on mi to wyczytał z usg nawet mu nic nie mówiłam, bo to nie jest mój lekarz prowadzący, to jest specjalista ginekolog od usg, jestem przeknana ,ze musiało znowu mi polecieć w dół:( musze teraz poczytać gdzie jest najwięcej żelaza oprócz wątróbki i buraków bo tego nie znoszę:(
Daissymoje połowkowe trwało około 20 minut ale az takie dokładne baanie robi sie 3 razy w ciązy, normalnie chodze na nfz to nie ma niestety co wizytę, ale muszę jechać znowu do wrocka za 3 tygodnie to wtedy znowu będę miała sprawdzające

Ostatnia edycja:
reklama
no i ja też mam na każdej wizycie takie krótkie, tyle, że mam zwykłe i 4D(jakieś 3min). no i teraz mnie zmartwiłaś tą szkodliwością:-( Będę musiała zapytać mojej Ginki co ona o tym myśli.

Kasis- oj to cie troszke nastraszyl lekarz od USG

gdzie znajdziemy zelzao??

fasola, soczewica, groch, brokuly, kapusta, pelne ziarna, suszone morele, sliwki, fogi, daktyle, pestki dyni, czarna melasa, kakao, czarna gorzka czekolada

U mnie gin przy takim poziomie powiedział że jest w miarę dobrze, niektóre normy są od 11,5 więc chyba nie jest aż tak źle z Tobą :-) moja najniższa była 10,5 ale wyciągnęłam ją do 12 i to tylko lekarstwami bo jakoś nic co ma naturalnie żelazo w sobie mi nie smakuje. a co zażywasz, też tendyferon?
myślę daissy że Twojemu dziecku nic nie będzie, w pierwszej ciąży miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej i miałam takich USG kilanaście lub nawet kilkadziesiąt bo leżałam w szpitalu i urodziłam zdrowe dziecko :-)

Ostatnia edycja:
O jeny kochane Wy macie tempo! :)

Musiałam sporo naczytać żeby nadrobić główny wątek, nie wspominając o tym, że czekają mnie jeszcze poboczne :D Aleeeeeeeeeeeee zaliczyłam ostatni egzamin na 5 więc mam nareszcie WAKACJE! :) Dziękuję Wam kochane za trzymanie kciuków!!

daissy_ witam!

Karen z tym katarem mam tak samo. Rano codziennie zapchany nos i te krwawienia - takie uroki ciąży :)

Coffee z tym ulewaniem z piersi jak nie nosi się stanika, mam tak samo :) Nie jesteś osamotniona :* Też mnie to wkurza!

Efa kochana :* Ja też mało prawdopodobny mam urlop, także jakbyś się nudziła zawsze spacer może pomóc :)

Onesmile gratuluję udanej wizyty z położną :) Wcale dużo nie przytyłaś. Jest naprawdę spoko :)

Kasis nie zamartwiaj się, staraj się dobrze odżywiać i nie polegać tylko na witaminach w tabletkach. Duża buźka dla Ciebie:*

Nooo to idę nadrabiać wątki poboczne :)

Dużo dobrych fluidów wysyłam z uśmiechem na twarzy :):)

ladygab dzięki za informacje zaraz sobie zapisze i zacznę spożywać tym bardziej,że nie które artykuły lubię:)no nastraszył nastraszył ale może i dobrze w końcu wezmę sie porządnie za moją dietę:)
Karen ja tez myślałam ,że nie mam tragicznej i ze jak biorę żelazo to pójdzie w górę a tu na to wygląda ,ze chyba jeszcze spadło:(muszę iść na wyniki prywatnie, bo przez dwa tygodnie mogło spaść
Natolin tak można jak się ma bardzo dobre usg i specjalistę:)hemoglobina przyczynia się ,ze dziecko ma dostarczany tlen i jeśli jest słaba to dziecko jest słabiej dotlenione ,widziałam jak robi pomiary i świeciły plamki raz niebieskie raz czerwone to przepływ krwi dziecka.
Monimoni dziękuje za miłe słowa:)Gratulacje zdanych Egzaminów:)

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie przez 2-3 miesiące leciało w dół a teraz pierwszy raz do góry i to aż do 12 :-)
a mój murzynek nie może się upiec już jest 1,5 godziny w piekarniku a ja z Emilką czekam i czekam...i chyba sobie go dzisiaj nie pojemy

Do góry