reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Karen ostatnio robiłam badania morfologie 2 tygodnie temu i miałam 11,3, a teraz on mi to wyczytał z usg nawet mu nic nie mówiłam, bo to nie jest mój lekarz prowadzący, to jest specjalista ginekolog od usg, jestem przeknana ,ze musiało znowu mi polecieć w dół:( musze teraz poczytać gdzie jest najwięcej żelaza oprócz wątróbki i buraków bo tego nie znoszę:(
Daissymoje połowkowe trwało około 20 minut ale az takie dokładne baanie robi sie 3 razy w ciązy, normalnie chodze na nfz to nie ma niestety co wizytę, ale muszę jechać znowu do wrocka za 3 tygodnie to wtedy znowu będę miała sprawdzające

Ostatnia edycja:
reklama
no i ja też mam na każdej wizycie takie krótkie, tyle, że mam zwykłe i 4D(jakieś 3min). no i teraz mnie zmartwiłaś tą szkodliwością:-( Będę musiała zapytać mojej Ginki co ona o tym myśli.

Kasis- oj to cie troszke nastraszyl lekarz od USG

gdzie znajdziemy zelzao??

fasola, soczewica, groch, brokuly, kapusta, pelne ziarna, suszone morele, sliwki, fogi, daktyle, pestki dyni, czarna melasa, kakao, czarna gorzka czekolada

U mnie gin przy takim poziomie powiedział że jest w miarę dobrze, niektóre normy są od 11,5 więc chyba nie jest aż tak źle z Tobą :-) moja najniższa była 10,5 ale wyciągnęłam ją do 12 i to tylko lekarstwami bo jakoś nic co ma naturalnie żelazo w sobie mi nie smakuje. a co zażywasz, też tendyferon?
myślę daissy że Twojemu dziecku nic nie będzie, w pierwszej ciąży miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej i miałam takich USG kilanaście lub nawet kilkadziesiąt bo leżałam w szpitalu i urodziłam zdrowe dziecko :-)

Ostatnia edycja:
O jeny kochane Wy macie tempo! :)

Musiałam sporo naczytać żeby nadrobić główny wątek, nie wspominając o tym, że czekają mnie jeszcze poboczne :D Aleeeeeeeeeeeee zaliczyłam ostatni egzamin na 5 więc mam nareszcie WAKACJE! :) Dziękuję Wam kochane za trzymanie kciuków!!

daissy_ witam!

Karen z tym katarem mam tak samo. Rano codziennie zapchany nos i te krwawienia - takie uroki ciąży :)

Coffee z tym ulewaniem z piersi jak nie nosi się stanika, mam tak samo :) Nie jesteś osamotniona :* Też mnie to wkurza!

Efa kochana :* Ja też mało prawdopodobny mam urlop, także jakbyś się nudziła zawsze spacer może pomóc :)

Onesmile gratuluję udanej wizyty z położną :) Wcale dużo nie przytyłaś. Jest naprawdę spoko :)

Kasis nie zamartwiaj się, staraj się dobrze odżywiać i nie polegać tylko na witaminach w tabletkach. Duża buźka dla Ciebie:*

Nooo to idę nadrabiać wątki poboczne :)

Dużo dobrych fluidów wysyłam z uśmiechem na twarzy :):)

ladygab dzięki za informacje zaraz sobie zapisze i zacznę spożywać tym bardziej,że nie które artykuły lubię:)no nastraszył nastraszył ale może i dobrze w końcu wezmę sie porządnie za moją dietę:)
Karen ja tez myślałam ,że nie mam tragicznej i ze jak biorę żelazo to pójdzie w górę a tu na to wygląda ,ze chyba jeszcze spadło:(muszę iść na wyniki prywatnie, bo przez dwa tygodnie mogło spaść
Natolin tak można jak się ma bardzo dobre usg i specjalistę:)hemoglobina przyczynia się ,ze dziecko ma dostarczany tlen i jeśli jest słaba to dziecko jest słabiej dotlenione ,widziałam jak robi pomiary i świeciły plamki raz niebieskie raz czerwone to przepływ krwi dziecka.
Monimoni dziękuje za miłe słowa:)Gratulacje zdanych Egzaminów:)

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie przez 2-3 miesiące leciało w dół a teraz pierwszy raz do góry i to aż do 12 :-)
a mój murzynek nie może się upiec już jest 1,5 godziny w piekarniku a ja z Emilką czekam i czekam...i chyba sobie go dzisiaj nie pojemy

Do góry