reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Agrafa jak skończysz to się pochwal efektem:) Takie rzeczy to jau mojej mamy zamawiam bo ja mam dwie lewe ręce:)

EFA trzymamy kciuki, aby się udało z tym urlopem:):):)

A ja dzisiaj mam lenia:) I się byczę:)

reklama
onesmile Wiesz co, ja do końca nie wiem co mnie interesuje :) ale chodzi mi o muzykę w charakterystycznej, żydowskiej skali, odmiennej od europejskiej dur-moll. I fajnie by było bez słów w miarę możliwości.
Nie wiem do konca czego szukam, ale może coś w rodzaju muzyki etnicznej, z tym że na prawdziwych instrumentach a nie elektronicznej typu "muzyka relaksacyjna"

:-)

Ulisa- hmm niezly pomysl z tym spotkankiem...mamusie z wroclawia ujawniac sie!!!:-):-)

Agrafa- uff podziwiam, ja mam iglowstret

Efa- musi sie udac z tym urlopem!! ja tez nie wyjechalam nigdzie od 2 lat i mam taka gleboka ochote na morze, ale nie dluzej jak dwa dni bo mi sie nudzi...moze sie uda. A wam musi sie udac!!

Vielmo- wspolczuje zeba...jeszcze w ciazy ograniczone mozliwosci...oby dentysta cos poradzil

kurcze poszłabym na taki koncert... tylko za bardzo nie mam z kim... :( a nie wiecie o której godzinie są koncerty? bo ja potem jeszcze jakoś do domu muszę dojechać pociągiem.

czesc kobitki:)
Wczoraj byłam na usg genetycznym połówkowym we Wrocku i się lekko podłamałam, okazało się,że ja sama mam zastój nerek, a mój Błażejek jest na dolnej granicy odżywienia,chodzi o te nieszczęsne żelazo, nie wiedziałam ,że je się je godzinę przed jedzeniem i popija sokiem z jabłek żeby lepiej się wchłaniało, witaminy też mam złe miałam prenatal clasic a muszę mieć lepsze z tymi omegami, moje zelazo sie nie wchłaniało na to wygląda:( za 3 tygodnie mam być na kolejnym badaniu i mam nadziej ,że juz wszystko będzie oki, a tak ogólnie z maluszkiem wszystko gra:)

Ja żelazo jem albo w trakcie jedzenia albo zaraz po, staram się nie popijać herbatą, kawą czy mlekiem i wiem że nie wolno go łączyć z magnezem odstęp minimum 3 godzinny bo jedno powoduje że nie wchłania się drugie. Jaką masz hemoglobinę ża jest aż tak źle?

Ja piekę Murzynka, jakoś nudzi mi się samej w domu...

widzę, że wiele z nas ma problemy z tym nieszczęsnym niedoborem żelaza w ciąży :( ja niestety to samo...
połówkowe USG mam w następny poniedziałek i bardzo się denerwuje czy wszystko będzie dobrze. kasis- ile trwało u Ciebie to USG? bo ja chcę iść na nie z mężem a on strasznie się przejmuje, że to źle wpływa na naszą dzidzię itd. więc na bank nie obędzie się bez jego pytań do Ginki odnoście szkodliwości tego badania. ah Ci faceci zanadto opiekuńczy :-) Czy Wy też macie USG na każdej wizycie? tj. co miesiąc?

reklama
Właśnie wczoraj rozmawiałam na temat szkodliwości USG z moim ginem. Ja akurat mam na każdej wizycie USG ale takie ok 5-10min szybkie pomiary, mierzenia i koniec. Mówił że dużo bardziej szkodliwe jest 3D/4D i takie musiałby robić krócej żeby ograniczyć wpływ promieniowania na dziecko.

Do góry