reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja tylko na chwileczkę,nie mam czasu,potem napiszę (jutro zapewne;)),ale męczy mnie to strasznie cały dzień i MUSIAŁAM choć na chwilkę tu wejśc.Bo nie zdążyłam złożyć życzeń Roxi i Patryczkowi z okazji dziewięciu miesięcy.to nie to,że zapomniałam,tylko nagle musiałam zakończyć posta no i nie zdążyłam.Mam nadzieję,ze Roxi mi to wybaczy :****

reklama
Roxi- chwilowe kryzysy w związkach to każdy ma, ważne żeby umieć się dogadać, może M ma też jakieś zmęczenie, czasem wszystko nas przerasta. Obyście się dogadali. A w sumie to pochwalić M że wstawał w nocy.
Elwirka- mój też gryzie :)
Dawidowe- mała agentka.
mamaagusi- szybko dzieci nam popadały, mój też śpi. I miłego łakomstwa :)

roxi suwaczkowe gratulacje dla naszego imiennika :) i przywolania do piony slubnego
Kruszynka, gratuluję zaręczyn.
Sheeney ja też żałuję, że nie będziecie w Gdańsku, a Ty Efa jakbys kiedys byla to daj koniecznie znac wczesniej : )
onesmile wreszcze, pisz czesciej

a ja uwaga wypilam wczoraj lampke wina i drineczka, na moim mleczku dopiero o 3 mlodego karmilam, i wiecie co, wstalam z kacem
kasis/ alicja ciesze sie, ze mialyscie udany wieczor

makuc udanego urlopu:):-)
Alicja, kasis super, że fajnie bawiłyście się na weselach:)) :-)
kasis laseczka jak się patrzy:-);-)
paolcia oby problemy z Juleczką szybko minęły:-)
Roxannka szybkiego zażegnania kryzysu życzę!!!
margerrita ja też jak przestałam karmić i wypiłam nawet lampke wina to faze załapałam że hej a kiedyś to po całej butli trzeźwa byłam;-) ale Ci zazdroszczę, żę jeszcze karmisz piersią, ja odstawiłam małą miesiąc temu i troche żałuję:///

Bry wieczór...

Kruszynka gratuluję zaręczyn, powiem tak u Nas zależy od dnia, jak jej nic nie dolega to sama się ładnie bawi i nie jest uwiązana tak do mnie, ale jak już coś jest nie tak to tylko ja jestem dla niej lekarstwem. Ostatnio jest to częstym zjawiskiem więc wszędzie gdzie mama tam Oliwka.
Sheeney super, że zaczęliście starania, trzymam kciuki.
Onesmile wracaj do Nas.
Makuc myślę że patelnia to mało, co by faceci bez Nas zrobili :-) współczuję nocki i życzę udanego wypadziku. Oby pogoda dopisała, aaa i musisz mnieć neta koniecznie :-)
Margerrita zaszalałaś z tym wineczkiem i drineczkiem.
Kasis, Alicja super że zabawa na weselu się udała.
Kasis super wyglądasz, Alicja czekamy na fotki z weselicha.
Roxannka trzymam kciuki, żebyście się dogadali, na pocieszenie u Nas jest podobnie, zmęczenie materiału daje znać o sobie każdego dnia, zwłaszcza niewsypanie...
Paolcia oby nic oprócz zębów Julci nie dolegało, nie Ty jedna się martwisz takimi sprawami. Oliwka ma katar, biegam za nią z aspratorem Ona krzyczy jakby ją obdzierali ze skóry a ja razem z nią płaczę :-( co wysypka, krsoteczki to ja już w stresie ...
Ika wyprasowane?
Mamaagusi super, że obiadek u teściów się udał :-)
Elwrika moja córcia też gryzie, nie chce z niego pić.
Ida zawsze warto mieć zapasowe buciki, zwłaszcza wygodniejsze :-)
Kroma złe dni mają to do siebie, że mijają wiec Tobie życzę by jutrzejszy dzień był lepszy.

Oliwka śpi od godzinki, leżę na łóżku i podczytuję co spłodziłyście od rana. Na obiedzie byliśmy u teściów a po południe spędziliśmy w domu. Wczoraj jednak pojechaliśmy na tą działkę, zadzwoniłam do rodziców czy pada deszcz ale nie lało więc skusiliśmy się na tego grilla. Oj pychotka karkóweczka była i szaszłyczki, dawno nie jadłam tak pysznych rzeczy heh, starsi spożywali % a młodzi nic, my za to drinkowaliśmy w domu jak już Oliwka zasnęła, oglądnęliśmy filmik i do spania, bo noc krótka...Zaraz też uderzam w kimono, bo dziś na na dyżurze ;-)
Jutro czeka mnie ciężki dzień, powrót do pracy po urlopie, na samą myśl już mi niedobrze.
Od jutra też zaczyna się piorunujący tydzień więc będzie wesoło.

margerrita oj tęskno:-) ale cieszę się, że choć tyle było mi dane pokarmić piersią
Kania troche poprasowałam ale jeszcze mi i na jutro zostało;-) mniam ale smaka narobiłaś tą karkóweczką:-pwspółczuję powrotu do pracy, urlop jest fajny tylko potem cięzko się wraca do codzienności

Elwirka, Kania jeśli chodzi o kubki to polecam lovi 360 Werka jeden dzieć uczyła sie z niego pić, bardzo szybko załapała o co chodzi:-)

Ostatnia edycja:
Heloł heloł, znowu wpadam przeciągiem :-) Moja dziecię młodsze się popsuło i wciąż marudzi, chyba następne zębolce bo wciąż sobie pcha paluchy do buzi i jeść nie chce.
Maja też gryzła niekapka, więc dałam jej soczek ze słomką i od azu załapała, ale generalnie pije już normalnie ze zwykłego kubka. Wam też polecam spróbować, lepiej wpływa to na mowę później i łatwiej butlę odstawić.
Zuzi zbyt długo dawaliśmy niekapka i teraz będziemy z logopedą walczyć bo nie ma pionizacji jezyka czy coś :/

Roxi, wszystkiego naj naj naj z okazji 9tki :-) innym świętującym również :-)

Ja dzisiaj poszalałam zakupowo, 2 pary butów, torebka, koszula, 2 pary spodni, 2 bluzki dla zuzi i jedna dla Majki. Ocziwiście wszystko z wyprzedaży :-) "Lubię to" ;-)

tęsknię za Wami, wybaczcie że nie wpadam za często ale moja doba ostatnio za krótka.
AAA, Majut drepta trzymając się łapkami za moje łapki. Ale nie raczkuje :-) Wszystko robi w sobie tylko znanej kolejności :-)

Buziaki dobranocne dla Was. :*

niekapki z dziubkiem mają taki sam negatywny wpływ na mowę jak zbyt długie picie z butelki i ssanie smoka.......dlatego ja już jakiś czas temu nauczyłam Werkę pić z małego kubeczka a na wyjścia właśnie lovi bez dziubka:-)

reklama
Do góry