reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam po łikendzie.
Wczoraj byliśmy W Sosnowcu w parku i mini zoo. Syn zadowolony, bo samochodem pojeździł (drogie toto, bo 10 zł 30 min, a on by chciał duuużo dłużej). Potem pojechaliśmy do reala i w promocji qpiłam dzieciakom koszulki i sukienki (dla każdego coś dobrego), a potem wylądowaliśmy w carrefour i tu już 3x z rzędu jakieś oszustwa. 3x oszukali nas na książkach (raz 1 zniknęla, a na rachunku była, a drugi raz była wyższa cena na paragonie niż na stoisku), a wczoraj kupiliśmy na prezent album maluszka i okazało się, że brakuje kilku ostatnich kartek (nie są wyrwane tylko po prostu ich nie ma). Dzisiaj pojedziemy to wymienić lub oddać. Szkoda, że 100km trzeba przejechać, ale tym razem nie daruję. Dobrze, że chociaż udało się taniej deserki kupić. A i wczoraj też zauważyłam, że obok górnej dwójki widać też i jedynkę także 2 zęby na raz znowu wyjść próbują. Laury ząbkowanie kojarzy mi się z grzybami, bo długo nic, a tu nagle trach 3 zęby w ciagu 6 dni, przerwa i znowu 2 zęby na raz.
Aniawa współczuję akcji "mąż". A co do zlotu ciężarówek to też nie pojechaliśmy po tym jak przeczytaliśmy co tam się działo w sb i jakie były warunki. Może organizatorzy wyciągną wnioski i za rok będzie lepiej.
Doris, Sarisa zazdraszczam spotkanka i cieszę się, że tak miło spędziliście czas.
Doris a Ty bywasz na Operacji Południe?
Lolisza, Onesmile suwaczkowe gratki dla synków.
Dobranocka może lepiej z tymi bólami udać się do gina i rozwiać wątpliwości.
Emilia może trzeba zaopatrzyć się w jakąś maczugę i bach w głowę za każdym razem jak mąż Cię wnerwi głupimi wymówkami i gadaniem.
Roxi jak Patryś sie czuje? Gratuluję nowych umiejętności synkowi. Laura też dopiero jakiś tydzień temu zaczęła ładnie raczkować, podnosić się do klęczenia, a od kilku dni sama podnosi się do wstawania.
Kasis masz rację, że dla własnego zdrowia psychicznego takie wypady od czasu do czasu są potrzebne. Super, że było super :)
Elwirka trzymam kciuki.
Happy mam nadzieję, że szybko dobry nastrój wróci.
Sheeney, Sarisa, Roxi my oboje dzieci sami wychowujemy i sami sie zajmujemy chociaz dziadkow mamy pietro nizej.

Tymczasem tyle.

reklama
Zuzek właśnie ogląda ELMO i tak zieje, że szok hahaha uwielbiam moją córę, ale to już pewnie wiecie hehe

Roxanko cieszę się, że Ptyś dziś już dobrze :-)
Nat a Ty się pakuj, choć wierzę, że Ci się nie chce ja też nie lubię sie pakować.
Dorisku wypad super. Zresztą później wkleję kilka fotków :-)mojego małego koteczka. Zuzek tym razem większy od 2 miesiące starszej dziewczynki ;-) i też na dzieńdobry był płacz, ale jak już sie oswoiła to się razem bawiły :-)

Awaria w pracy, czyli norma, Oliwka na spacerze z babcią już od godziny, więc miałam czas Was nadrobić Kochane :-)

Happy jak ładnie pospałyście sobie z Amelką wow, uśmiechnij się choć na chwilkę do Nas, tulam mocno i życzę poprawy nastroju :***
Emiliab zdrówka życzę, na gardełko tak jak dziewczyny wspomniały woda z solą albo tatum verde, a jak z małżem?
Rysia a Ciebie co zawiało??? to od tych przeciągów, wpadasz drzwiami, wypadasz oknem, jak to tak? a jak Miłosz? a siostra? jestem z Wami myślami :***
Elwirka trzymam kciuki za wizytę u dr. gratuluję Oliwce nowych umiejętności.
Sarisa zarwanej nocki i żeby te jedynki się już pojawiły u Zuzka jak i u mojej (u mojej widać ale przebić się nie chcą :-)
Sheeney super, że wizyta rodzinki udana i podzielam Twoje zdanie że najlepiej od początku samemu sobie radzić, wówczas nie ma wtrącania się. U mnie też sami sobie radziliśmy od chwili gdy Oliwka pojawiła się na świecie i dzięki temu, nikt mi teraz nie stoi za plecami i nie mówi... czasami fakt muszą babcie swoje 5 grodzy wtrącić ale to jest dopuszczalne i mieści się w granicach przyzwoitości :-)
Doris może nie lubi wody? a kąpać się lubi? ja myślę że to kwestia przełamania. Oliwka na początku też nóżki pod siebie chowała ale stanęłyśmy w innym miejscu, gdzie woda była cieplejsza i już jej się nadało. A co z Twoim nastrojem??? a doczytałam niewyspanie przez męża hah tylko się cieszyć :-)
Kasia33 może Pafcio taki skryty jest, czemu się boi? a rzadko wychodzicie? nie macie znajomych z dziećmi??? Oliwka odkąd miała miesiąc już jakieś dzieci wokół się niej kręciły.
Mamaagusi Ty to masz Aniołka w domu :-)
Roxannka gratuluję Patryczkowi, że tak pięknie już śmiga, no i super że taka duma Cie rozpiera w sumie jest z czego :-) wiesz przeciągi mnie nie lubią i ledwo się ruszam, więc podobnie jak Rysia cierpię z powodów zawiania...
E-lona super wypad :-) ooo i ząbki nowe idą gratuluję, a z tymi książkami to rzeczywiście nie halooo :-/
Aniawa współczuję kiespkiego nastroju, faceci zwykle na drugi dzień nie wiedzą "o co kaman"...miłego i spokojnego pakowania.
Ooo jest i Natolin :-) no to jak jest ostro u Ciebie podczas kłótni, to ja nie chcę wiedzieć jak jest jak się godzicie ;-)

Ostatnia edycja:
e-lona to faktycznie lipa z tym albumem. Szkoda ,ze taki szmat drogi trzeba jechać.
Co do akcji"operacja południe" to nie krecą mnie te militarne zloty i pokazy. W sobotę bylismy tam z sariską , ale tylko rzucić okiem. Przed poludniem jednak nic sie tam specjalnego nie dzialo.

kania Dorian uwielbia sie kąpać i często jęczy jak go wyciagam z wanny. Wydaje mi sie ,ze to kwestia zimnej wody ... no ale pewnie w koncu kiedys sie przełamie ;-)

Doris myślałam, że z Mikim się wybierasz. :) My byliśmy 2 lata temu, ale więcej chyba nam droga zajęła niż czas tam spędzony.

e-lona, nie znosze takich oszustw i masz racje żeby tak tego nie zostawić, tylko faktycznie troche to daleko dla ciebie :-(
Z Patrysiem gratulujemy Laurce takich samych nowych umiejętności, to nasze dzieciaczki idą łeb w łeb ;-)

sarisa, Ptysiek też właśnie ogląda Elmo :-) to chyba jedyna bajka która potrafi go przyciągnąć nawet z innego pokoju ;-) właśnie rozglądam się za taka maskotką elmo ale drogie to że hej :baffled:

kania, u ciebie te awarie to chyba częstsze niż normalna praca :-p:-D współczuje zawiania przewiania, może wysmaruj się czymś to szybciej przejdzie :tak:

Roxi tak dla ścisłości to to 100km to w obie strony, ale i tak dużo. A co do elma to może powiedz, że Patryś na roczek chce od chrzestnego, chrzestnej czy kogoś innego. Mój mąż kupił jakiegoś takiego na roczek dla swojego chrześnika.

reklama
Roxannka oj te zawiania u mnie często ostatnio występują, tak samo jak awarie w pracy :-(
Tak jak wczoraj pisałam nie dość że zmęczenie materiału, to wypalenie zawodowe mnie dopadło i naprawdę mam już dość wszystkiego. Nawet jak bywają dni, że jest dobrze to i tak jest źle bo czuję się jakby mnie ktoś przeciągnął przez wyżymaczkę :-( może też @ się do tego przyczyniła...
E-lona no 100 zł to całkiem całkiem za Elma...

Ostatnia edycja:
Do góry