reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

kochane odebralam wyniki z dzisiejszych badan i morgologia ok tylko nie wiem o co w tym chodzi:
WERYFIKACJA MIKROSKOPOWA OSADU(MOCZ)
nabł.wielokatne-liczne
nabł.okrągłe-poj.w.prep.
leukocyty-1-3wpw.
bakterie-liczne.
czy te wyniki sa ok?

reklama
Iwcia być może dostaniesz jakieś leki na te bakterie skoro są liczne. Ja mam nieliczne i gin mówi, że ok jest. A te nabłonki wielokątne to nie wiem co to w ogóle jest. Specjalistą nie jestem i to moje przypuszczenia.

hejka dziewczęta
ja dziś zakupiłam pierwszy ciuszek dla dziecka, a właściwie prezent dla mężusia od juniorka(i) na urodziny :biggrin2::biggrin2::biggrin2: i oczywiście poryczałam się w sklepie jak oglądałam takie maleńkie ubranka. szkoda, że nie wiem jaka płec, bo jednak unisexu niewiele w sklepach.

Zobacz załącznik 243141

Witajcie ciężaróweczki!!

Gratuluję wszystkich ostatnich udanych wizyt.
A zwłaszcza ujawnienia Lenki :-)
I trzymam kciuki za kolejne :-D

Przeczytałam wszystkie posty od deski do deski
ale nie odp. na bierząco więc skleroza ciążowa działa....

Wiem że pogoda się już uprzykrzyła i daje w kość...
u nas podobnie...
Wogóle jakoś bez humoru jestem i trudno mi się zmotywować do czegokolwiek...
Dni upływają mi na czytaniu bajek Szymowi i innych tego typu zajęciach,
jako takim ogarnianiu i odgruzowywaniu domu i gotowaniu...
czyli jak dla mnie średnio....

Coś musze z tym zrobić.....

Oki nie przynudzam.... buźka

kahaa sliczny ciuszek;) ja mojemu emowi na urodzinki urodze dzidziusia bo moj m ma 22pażdziernika ja mam niby na 26termin ale 2tyg w jedna czy w druga nie robi roznicy:)

dzięki e-lona

kochane odebralam wyniki z dzisiejszych badan i morgologia ok tylko nie wiem o co w tym chodzi:
WERYFIKACJA MIKROSKOPOWA OSADU(MOCZ)
nabł.wielokatne-liczne
nabł.okrągłe-poj.w.prep.
leukocyty-1-3wpw.
bakterie-liczne.
czy te wyniki sa ok?

Ja też miałam bakterie liczne i leków żadnych lekarz mi nie dał, hm.. Leukocyty miałam również takie same jak Ty więc chyba są dobre bo lekarz okiem nie mrugnął ( ale na bakterie też nie), oprócz tego miałam ślad białka i trochę ketonów ale ketony to efekt niejedzenia przez mdłości na początku ciąży( większa ilość ketonów może oznaczać cukrzycę). Chyba zbyt wiele Ci nie pomogłam, ale daj znać co Ci lekarz powiedział na te wyniki.

Jeśli chodzi o urodziny to ja mam 15 października, moja córka 8 października a teraz szykuje się kolejny październik ( albo wrzesień bo termin cofnął się na 30 września). Tak czy inaczej mąż jesienią musi się ostro za portfel trzymać ( jego brat ma urodziny 12 października:-))

dziewczynki, dziekuje za kciuki|!

wszystko u nas ok. Wizyta udana, po kilkuminutowych ogledzinach doktor stwierdzil, ze najprawdopodobniej bedzie dziewczynka. Sama widzialam dwie biale kuleczki miedzy nozkami, myslalam, ze to jajka, ale gin stwierdzil, ze to wargi:)
Przyznam szczerze, ze czuje sie zaskoczona, bo jakos wewnetrznie przekonana bylam, ze bedzie siusiak:) Ale z drugiej strony czuje sie bardzo szczesliwa:) Maluszek rosnie i fika sobie w najlepsze. Moj Nelson lekko zawiedziny, ale dzielnie tego nie pokazuje. Coz, tak to jest, ze faceci najpierw chca chlopaka, a potem, jak jest dziewczynka to jest corunia tatusia:)

Od kupowania typowo dziewczecych gadzetow jednak sie powstrzymam, cos mi mowi, zeby poczekac do polowkowego. Bede je miec za 1,5 m-ca, w 22tc.

A wy, kiedy planujecia polowkowe, znaczy w ktorym tygodniu ciazy?

kahaa - sliczne body! a gdzie kupilas?

e-lona- nie wiesz, gdzie mozna znalesc jakies info o targach? ciekawa jestem, kiedy beda we Wroclawiu

iwcia- obecnosc nablonkow i bakterii swiadczy o stanie zapalnym. albo ukl. moczowego albo pochwy. Jesli nie masz rzadnych objawow, to pewnie tego pierwszego.

Beata- ja mam urodziny 3 pazdziernika:)

Moriam super że wszystko w porządku. Mój mąż pierwszego chciał syna, jak wyszło że będzie córka to autentycznie się załamał:-) A teraz jak wyszło ( w 13tc) że prawdopodobnie będzie syn to on zawiedziony bo chciał drugą córkę... I zrozum tu faceta:-) Masz rację że córeczki są tatusia, u mnie tak naprawdę jest.

Widzę, że nie tylko ja z października jestem i prezent urodzinowy będę miała. :)

Moriam link jest tutaj. U Ciebie będą w sierpniu. Gratuluję udanej wizyty i dziewczynki.

reklama
E-lona Warszawa i Wrocław to wciąż daleko :(

moriam gratuluję udanej wizyty! :*

kahaa fantastyczne bodziaki :) super prezent.

iwcia ja tez fachowcem nie jestem, ale sugeruję kontrolę u lekarza z tymi wynikami, bo wygląda to na infekcję.

Poza tym dziewczyny miłego weekendu. Mnie czeka weekend z książką, bo pogoda do du..szy. Buziaki!

Do góry