reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajcie!
Ja dzisiaj cala w skowronkach, bo bylam u gina i poogladalam swoje malenstwo! Fotki i szczegoly na odpowiednich watkach, najwazniejsze, ze wszystko ok, maluch ruszal sie i wiercil, turlal sie dookola, ssal paluszek i drapal sie po glowce:) Az sie wzruszylam tym widokiem.

Co do wiekszych imprez-mi sie szykuja dwa wesela- w czerwcu i lipcu. Bede juz pewnie ladnie brzuchata:)

Witaminki- ja do tej pory bralam Feminatal, teraz przeszlam na Feminatal DHA. Sama sobie zaoordynowalam, moj lekarz powiedzial, ze mam sobie wybrac cos dostepnego na rynku:)

reklama
siva211 ja mimo że minęło ponad 6 lat od porodu tego bólu nie zapomniałam. Dlatego chcę go uniknąć i będę rodzić w szpitalu w którym mi dadzą znieczulenie a przynajmniej będę miała taką szansę. Zobaczymy co powie anestezjolog. A pomagać przy dziecku mi nie muszą, poradzę sobie tylko żeby mnie nie wkurzały. Po tamtym porodzie miałam baby bluesa i na każde zgryźliwe słowo tych bab płakałam, gdzie normalnie pyskata jestem. I tylko o to mi chodzi. O wredne połozne które zamiast pomagać tylko wszystko utrudniają i zachowują się jakby pracowały za karę.

Efa - jak to możliwe, że te które na 1. 10 mają termin - wyskakuje im (i mi) na suwaczku że 15 tc, a u ciebie 16 tc???? To kto ma dobry suwaczek - ty, czy my???

Hehe, to taki super suwaczek. Żartuję - wg OM to bym rodziła 23 września. Ale USG wychodzi mi na 1.X.

moriam, wspaniałe wieści :)

Ostatnia edycja:
hejka dziewczyny
ja dzis po usg, dzidziuś fikał koziolki i machał nóżkami i rączkami. superaśny, zaraz fotki wstawie.
a i rośnie jak na drożdzach, 3 dni starszy niż powinien być!!!!

Ostatnia edycja:
cieszę się, że dzisiaj tyle pozytywnych wieści z wizyt u lekarzy :) super i oby tak dalej :)
ja byłam dzisiaj w pracy i trochę mnie zmęczył ten dzień, pytałam również o wyjście do lekarza w trakcie godzin pracy to panie w sekretariacie uznały, że muszę wziąć dzień urlopu bezpłatnego...

kahaa-super wiesci. No to obie mialysmy dzi przezycie. Twoj 3 dni starszy, moj 3 dni mlodszy, wiec mamy prawie ten sam dzien :) Na kiedy masz wyznaczony termin porodu? Ja na 21.10

cieszę się, że dzisiaj tyle pozytywnych wieści z wizyt u lekarzy :) super i oby tak dalej :)
ja byłam dzisiaj w pracy i trochę mnie zmęczył ten dzień, pytałam również o wyjście do lekarza w trakcie godzin pracy to panie w sekretariacie uznały, że muszę wziąć dzień urlopu bezpłatnego...

natolin, glupoty ci powiedzialy wg kodeksu pracy pracodawca ma obowiązek zwolnić cię na badania lekarskie związane z ciążą, wypłacając ci za czas związanej z tym nieobecności wynagrodzenie wyliczone na takich samych zasadach jak ekwiwalent za urlop.

kahaa-super wiesci. No to obie mialysmy dzi przezycie. Twoj 3 dni starszy, moj 3 dni mlodszy, wiec mamy prawie ten sam dzien :) Na kiedy masz wyznaczony termin porodu? Ja na 21.10

moriam wg OM - 28/10/10, wg daty poczęcia (bojestem po IVF to znam dokładną) 26/10/10, wg dzisiejszego usg 23-24/10/10. wstaw fotk maluszka :)

Moriam, Kahaaa super wieści. To miałyście dzisiaj przeżyć.

Natolin może lepiej zapytaj władzy a nie pań w sekretariacie. Ja tam i tak ze wszystkim do dyr muszę chodzić, bo w szkole nie mamy sekretariatu :szok:

Co do imprez to ja mam wesele pod koniec sierpnia. Wtedy to dopiero będę wyglądać.

tak właśnie zrobię, zapytam jeszcze dyr, ale będziemy się widzieć dopiero za tydzień. U mnie takie sprawy zwykle załatwia się w sekretariacie, choć może to nie do końca sekretariat, a bardziej kadry. a kodeks pracy niby mówi o badaniach a nie wizycie u lekarza... zresztą muszę jeszcze takie zaświadczenie o ciąży przynieść oficjalne... nie lubię tej papierologi... ;)

reklama

OOO ja też mam na 21.10 :) choć też się wg suwaczków rozmijamy :)

U mnie zdrówko coraz lepiej, skończyły się mdłości, lecz dziś męczy mnie od popołudnia ból głowy, pewnie na zmianę pogody :/
No i wczoraj wieczorem mój chłop zrobił mi niespodziankę :) Zamówił olejek przeciw rozstępom, ma przyjść jutro :) Cena mnie powaliła, no ale to on płaci :) Teraz już wiadomo kto tu się bardziej moich ewentualnych rozstępów obawia :) hihi

Do góry